Istomin porazil Kohlschreibera i počtvrté, na Němce vyzrál i na antuce v Mnichově

29. 4. 2014, 22:15
Aktuality 3
ATP MNICHOV - Denis Istomin to na Philippa Kohlschreibera umí. Dnes v Mnichově domácího dvojnásobného šampiona zdolal ve třech setech a vyhrál tak i čtvrtý vzájemný souboj. Z nasazených hráčů vypadli také Španěl López a Chorvat Dodig, na neoblíbeném povrchu neuspěl Hewitt.
Denis Istomin

Denis Istomin porazil Philippa Kohlschreibera na trávě, na tvrdém povrchu v hale i venku a dnes úspěšnou bilanci zkompletoval i na antuce. Už na 4-0 ve vzájemné bilanci zvýšil v Mnichově, kde se přitom německému tenistovi tradičně daří.

Třicetiletý Kohlschreiber skončil v prvním kole domácího podniku v Mnichově pouze při svém debutu v roce 2002. Od té doby si z bavorské metropole odvezl dva tituly (2007 a 2012) a loni prohrál až ve finále. To však letos neobhájí poté, co Istominovi podlehl 5-7 6-2 4-6.

Uzbeka Istomina ve druhém kole čeká Marinko Matosevic, proti kterému se může znovu opřít o aktivní bilanci. Australana, který už včera postoupil po skreči Przysieznyho, totiž porazil v obou vzájemných soubojích.

Před turnajovou pětkou Kohlschreiberem dnes vypadl také šestý nasazený Španěl Feliciano López, který nestačil na domácího kvalifikanta a až 96. hráče světa Jana-Lennarda Struffa a prohrál tak už třetí zápas v řadě. 

Nasazeného soupeře v Bavorsku vyřadil také Thomaz Bellucci. Brazilský tenista, který se do hlavní soutěže dostal z kvalifikace, porazil 7-6 6-4 turnajovou osmičku Chorvata Ivana Dodiga a teprve počtvrté v sezoně a poprvé po dvou měsících postoupil do 2. kola. V něm narazí na Argentince Delbonise, s nímž prohrál všechny tři vzájemná utkání (všechny na antuce).

Další úspěšný kvalifikant Martin Kližan ze Slovenska smetl za 52 minut hry Izraelce Dudiho Selu a zajistil si souboj s vítězem turnaje z roku 2010 Rusem Michajlem Južným. 

Perfektní den kvalifikantů uzavřel Albert Ramos. Španělský tenista sice s bývalou světovou jedničkou Lleytonem Hewittem prohrál první set v tie-breaku, pak ale ztratil už jen jeden game a nakonec zvítězil 6-7 6-1 6-0. Třiatřicetiletý Australan má za poslední čtyři sezony na antuce velmi bídnou bilanci 2-9. 

Z turnaje se dnes odhlásil čtvrtý nasazený Gaël Monfils. Francouz se pořadatelům omluvil kvůli zranění kotníku, které si přivodil v sobotním semifinále v Bukurešti proti Dimitrovovi. Do soutěže se místo něj dostal Litevec Ricardas Berankis a nasazen byl přímo do 2. kola, v němž se utká s Jürgenem Melzerem. Rakušan, který po zranění ramena startuje na teprve třetím letošním turnaji, dnes porazil juniorského vítěze Australian Open - sedmnáctiletého Němce Alexandera Zvereva.

- ATP 250 MNICHOV -
(Německo, antuka, 485.760 eur)
úterní výsledky (29. 04. 2014)
• Dvouhra - 1. kolo •
Istomin (Uzb.) - Kohlschreiber (5-Něm.) 7-5 2-6 6-4
Struff (Něm.) - López (6-Šp.) 6-3 6-4
Seppi (7-It.) - Berrer (Něm.) 6-3 7-5
Bellucci (Braz.) - Dodig (8-Chorv.) 7-6(0) 6-4
Kližan (SR) - Sela (Izr.) 6-1 6-2
Melzer (Rak.) - Zverev (Něm.) 6-1 6-2
Stachovskij (Ukr.) - Gojowczyk (Něm.) 3-6 6-4 6-1
Ramos (Šp.) - Hewitt (Austr.) 6-7(6) 6-1 6-0
• Čtyřhra - 1. kolo •
Dlouhý/Pavič (ČR/Chorv.) - Delbonis/Falla (Arg./Kol.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Denis obrovskej sympaťák, ty jeho občasný ksichty hraničí se šílenstvím :)
Reagovat
darek.vrana
Říkal jsem si, že by mohl... Jinak ovšem fiasko: můj hlavní dnešní tip byl Tursunov-Machado 1. Skončilo to 0:6 0:6 :). Tursunov nepříjemně zatápěl Federerovi i Berdychovi, a pak dostane dva kanáry od Machada, který už dva roky nehrsje vůbec nic. A to byl dost chudák i dřív, když byl v top formě...
Reagovat
smazaný uživatel
Potesil;) Jen tak dal...;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist