Italka Paoliniová v Portoroži porazila i Riskeovou a poprvé vyhrála turnaj WTA

19. 9. 2021, 22:26
Aktuality 8
WTA PORTOROŽ - Jasmine Paoliniová si v Portoroži překvapivě dokráčela pro premiérový titul z turnaje WTA. Ve finále 25letá Italka, která až dosud nebyla ani v semifinále, porazila 7-6 6-2 Američanku Alison Riskeovou, byť v úvodním setu prohrávala 2-5 s mankem dvou brejků.
Profily hráčů
Jasmine Paoliniová

Jasmine Paoliniová prožívá nejlepší období kariéry. V červnu na menším antukovém turnaji WTA 125k v chorvatském Bolu získala nejcennější titul, v červenci v Hamburku slavila první deblový triumf na turnaji WTA a dnes v Portoroži se raduje i z první trofeje ve dvouhře.

A 25letá Italka ve slovinské metropoli porazila pět soupeřek včetně čtyř nasazených hráček: Dajanu Jastremskou, čtyřku Soranu Cirsteaovou, dvojku Julii Putincevovou a v dnešním finále zdolala 7-6 6-2 trojku Alison Riskeovou ze Spojených států amerických.

Paoliniová vstoupila do svého prvního finále nervózně a po třech ztracených servisech prohrávala 2-5. K setbolu ale soupeřku nepustila, manko dvou brejků smazala a první set získala v tie-breaku. Ve druhé sadě sice přišla o vedení 2-0, ale v závěru získala čtyři gamy v řadě.



Ve světovém žebříčku se Paoliniová posune z 87. na 64. příčku a výrazně tak vylepší své nejlepší umístění.

31letá Američanka Riskeová, jež od loňského Australian Open vyhrála jen pět zápasů a tento týden poprvé po více než roce a půl porazila alespoň dvě soupeřky po sobě, v celkově 10. finále už poosmé prohrála. Tituly slavila v Tianjinu 2014 a Hertogenboschi 2019.

Zatímco Paoliniovou příští týden čeká odpočinek, Riskeová zamíří do Ostravy. V prvním kole bude čelit Francouzce Fioně Ferrové.

• WTA 250 PORTOROŽ •
Slovinsko, tv. povrch / hala, 235.238 dolarů
nedělní výsledky (19. 09. 2021)
• Dvouhra - finále •
Paoliniová (It.) - Riskeová (3-USA) 7-6(4) 6-2
• Čtyřhra - finále •
Mihalíková/Kalinská (SR/Rus.) - Kruničová/Pattinamaová Kerkhoveová (Srb./Niz.) 4-6 6-2 12-10
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
dadaft
Já jsem vítězství Jasmine tak trochu čekal, Riske je ve finálových zápasech marná a prohrává, zato Paolini jede na vlně, kdo viděl její souboj s Azarenkou na USO ví, že na betonu teď je schopná produkovat tenis, který může stačit na titul na dvěstě padesátkovém turnaji.
Vynikající pohyb a obrana plus fajnový forhend, škoda že Jasmine o něco víc nevyrostla...

Gratulace.
Reagovat
Pavol
Ja som to vsadil. Dík. smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jak píše dadaft, 80% neúspěšnost Alison ve finále už docela o něčem vypovídásmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jeden titul mladá, druhý mal? a třetí Zdendasmile
Italka Paoliniovová pro mě asi největší, i když Zdenda překvapil dost.

Ale s tím titulem Jasmíny jsem nějak zabloudil, protože v Bolu měl být nejcennější a v Portoroži první singlový. Jenže ten v Bolu vyhrála dřív, tak není ten z Portorože už druhýsmile?
Reagovat
tommr
Bol je jen turnaj kategorie WTA125 takže se titul z něj jako turnajový WTA titul nezapočítává ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Děkuji za doplnění mých (ne)znalostísmile Jakkoli, ta věta, řekl bych nejen pro znalce mého ražení, je prostě hodně zavádějící, protože "singlový titul" je jakýkoli titul v singlu bez rozdílu. Jo kdyby šlo o první WTA titul, pak ok.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Teda, nějak je to v té větě propojené s titulem v deblu, tak je to možná mojí nedovtípností nebo momentální indispozicísmile
Reagovat
tommr
jj v článku je to trochu nejasně napsaný a WTA v tom navíc dělá zbytečný zmatky když titul z turnaje WTA 125 nepovažuje za WTA titul ale jen za ITF titul ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist