ITF vyslyšela Šwiatekovou. Slíbila lepší spolupráci s WTA ohledně programu

4. 10. 2022, 14:41
Aktuality 0
Mezinárodní tenisová federace (ITF) uvedla, že bude lépe spolupracovat s ženskou organizací WTA na tvorbě turnajového kalendáře. Reagovala tak na odhlášení světové jedničky Igy Šwiatekové z listopadového finále Billie Jean King Cupu v Glasgow, jež bezprostředně navazuje na Turnaj mistryň v Texasu.
Profily hráčů
Iga Šwiateková (© AFP)

Polská hvězda Šwiateková v pondělí uvedla, že kvůli riziku zranění a malému času na odpočinek nemá jinou možnost než se z týmové soutěže odhlásit. Polsko bude ve skupině jedním ze soupeřů českého výběru.

"ITF je líto, že se Iga Šwiateková nebude moci zúčastnit, a uznává, že termín těchto dvou velkých akcí představuje problém pro hráčky, které startují na obou," uvedl David Haggerty, prezident ITF, která Billie Jean King Cup organizuje.

Haggerty řekl, že se ITF snažila koordinovat s WTA kalendář už letos. "Finálový turnaj Billie Jean King Cupu v Glasgow měl potvrzený termín od června, ale dějiště Turnaje mistryň bylo známo až během US Open a mělo omezenou možnost termínů," dodal.

WTA oznámila texaský Fort Worth jako hostitele Turnaje mistryň před měsícem. Finále sezony se mělo odehrát v Shenzhenu, ale WTA kvůli nevyjasněné aféře kolem bývalé světové deblové jedničky Shuai Peng pozastavila konání veškerých akcí na území Číny.

ITF se podle Haggertyho snažila upravit program BJK Cupu tak, aby Polsko a USA odehrály své úvodní zápasy co nejpozději. "Jsme odhodlaní pracovat s WTA na termínech pro rok 2023 tak, abychom měli mezi těmito dvěma soutěžemi lepší přechody," řekl.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist