Ivanovičová končí, kufry si balí i Wozniacká

23. 1. 2009, 13:13
Aktuality 9
Dvěmi překvapivými prohrami favoritek skončil dnešní program žen v Melbourne. Domácí Jelena Dokičová nejprve vyřadila mladou Dánku Wozniackou a Ruska Klejbanovová pak v téměř tříhodinové bitvě poslala domů pátou nasazenou Anu Ivanovičovou.
Ana Ivanovičová (© australianopen.com)

Pětadvacetiletá Jelena Dokičová se na Australian Open po dlouhých čtyřech letech, během nichž se musela vypořádat se zdravotními a osobními problémy. Že to myslí s comebackem vážně, potvrdila i dnes, kdy jedenáctou nasazenou Dánkou Wozniackou porazila 3-6 6-1 6-2.

"Cítím se silnější, je to tak úžasné," znovu po utkání neskrývala emoce pětadvacetiletá Dokičová. "Že jsem prohrála první set mi nakonec pomohlo, pár gamů bylo hodně vyrovnaných. Jsem moc šťastná, jak jsem to zvládla."

Povzbuzovaná domácím publikem, Dokičová sice dvakrát ztratila podání, sama ho ale soupeřce dokázala sebrat pětkrát.

"Brejkla jsem ji ve druhém setu a začalo se to otáčet v můj prospěch. Na vítězství jsem nemyslela, až dokud jsem neměla dva mečboly," řekla rodačka ze Srbska, kterou po zápase na kurtu vyzpovídala Alicia Moliková. "Během těch posledních let jsem, myslím, dospěla. Možná mi to, že mám za sebou těžké časy, pomůže," dodala Dokičová.

Ivanovičová prohrála v téměř tříhodinové bitvě
Další překvapení se dnes v Melbourne urodilo v souboji mezi pátou nasazenou Anou Ivanovičovou a Ruskou Alisou Klejbanovovou. Srbská tenistka do zápasu nastoupila po dvou bezproblémových výhrách z úvodních kol a byla na dobré cestě zopakovat loňské finále. Do něj už se ale po porážce s Klejbanovovou nedostane.

Ivanovičová už v prvním setu doplatila na nenápaditou hru, zatímco její soupeřka si vedle 24 nevynucených chyb připsala také 16 vítězných úderů. Po prohrané úvodní sadě se ještě Srbka neprobudila: dvakrát ztratila podání a po několika minutách rychle prohrávala 0-3.

Ani takový nepříznivý stav ji nesrazil, Ivanovičová dokázala srovnat na 3-3 a když si pak obě tenistky čtyřikrát sebraly podání, musel se druhý set rozhodnout v tie-breaku. V něm uspěla favoritka ze Srbska, která si tak vynutila třetí set.

Ten začala stejně jako předchozí, tentokrát už ale síly na zvrat nenašla. Za stavu 2-3 znovu ztratila podání, Klejbanovová už si cennou výhru utít nenechala a za dvě hodiny a 44 minut zvítězila 5-7 7-6 6-2.

Safinová stihla bratrův zápas s Federerem
Mnohem lépe si dnes vedla krajanka Ivanovičové Jelena Jankovičová. Světovou jedničku v cestě za premiérovým grandslamovým titulem nezastavila ani nasazená Japonka Ai Sugijamaová, kterou porazila dvakrát 6-4.

"Zápas nebyl vůbec jednoduchý, o každý bod jsem musela tvrdě bojovat. Sugijamaová vám nikdy nedá nic zadarmo, výhru si musíte zasloužit," komentovala Jankovičová.

Oblíbená soupeřka dnes čekala na Slovenku Danielu Hantuchovou. Alize Cornetovou totiž v Melbourne porazila jako v roce 2007 v úvodním kole, tak loni v kole druhém. Letos na ni narazila do třetice. A pro Francouzku Cornetovou platilo pořekadlo "do třetice všeho dobrého", jelikož slovenskou soupeřku po setech 4-6 6-4 6-2 porazila a poprvé na grandslamu postoupila mezi nejlepších šestnáct.

"I když jsem první set prohrála, tak jsem to nevzdávala a bojovala jsem dál. Jsem samozřejmě velmi štastná," popsala Cornetová, je včera oslavila devatenácté narozeniny. "Osmifinále bylo mým cílem, ale nespokojím se s ním. Teď mě čeká Dinara, se kterou jsem už letos dvakrát hrála. Mám na ni připravený dobrý taktický plán," s úsměvem vyslala výhružku na adresu své další soupeřky.

Třetí nasazená Dinara Safinová porazila Kaiu Kanepiovou z Estonska dvakrát 6-2 a čtvrtfinále Australian Open si zahraje poprvé v kariéře. "Všechno je jednou poprvé," řekl ruská hráčka

Zápas Safinové odstartoval dnešní dění v Melbourne, takže bude mít čas zajít se podívat na zápas bratra Marata, jehož utkání s bývalou světovou jedničkou Rogerem Federerem program naopak uzavře. "Zatím jsem ho viděla jen po prvním kole. Na obědy spolu nechodíme, protože jí jindy než já. Navíc máme každý svou společnost," řekla Safinová. "Na zápas s Federerem se moc těším. Doufám, že oba předvedou to nejlepší," dodala.

Australian Open - výsledky žen:

Dvouhra - 3. kolo:
Bartoliová (16-Fr.) - Šafářová (ČR) 3:6, 6:2, 6:1, Klejbanovová (29-Kaz.) - Ivanovičová (5-Srb.) 7:5, 6:7 (5:7), 6:2, Dokičová (Austr.) - Wozniacká (11-Dán.) 3:6, 6:1, 6:2, Jankovičová (1-Srb.) - Sugijamaová (26-Jap.) 6:4, 6:4, Cornetová (15-Fr.) - Hantuchová (19-SR) 4:6, 6:4, 6:2, Safinová (3-Rus.) - Kanepiová (25-Est.) 6:2, 6:2, Zvonarevová (7-Rus.) - Erraniová (It.) 6:4, 6:1, Petrovová (10-Rus.) - Voskobojevová(Kaz.) 6:1 skreč.

Čtyřhra - 2. kolo:
Su-Wei Hsieh, Pcheng Šuaj (16-Tchaj-wan/Čína) - Hlaváčková, Hradecká (ČR) 6:4, 6:7 (1:7), 6:3.

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak nechápu jak Danielu porazila v 2.kole vloni když hrála semifinále.jinak přejí Dokičove aby se dostala co nejdál už jen proto co si užila s tím despotou.
Reagovat
no1
Dokičová půjde daleko :)
Reagovat
smazaný uživatel
uboha Wozniacka, Ivanovic skoda slov
Reagovat
smazaný uživatel
proč mi to děláš Aničko todle??
Reagovat
smazaný uživatel
Zapomněla jak zahrát servis, jinak by šla dál.
Reagovat
smazaný uživatel
No ono toho bylo více než jenom servis:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska jsem ten mač Ivanovičové neviděl, ale v prvních dvou kolech měla obrovské problémy i s nadhozem při podání..působilo to až amatérsky.
Reagovat
smazaný uživatel
taky sis toho všimnul?? sem právě čumel že si to nadhazuje nějak ze šura:-)))jinak když si to neviděl tak kazila co mohla,bez přípravy na sít atd...
Reagovat
smazaný uživatel
to musela být menstruace!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist