Ivanovičová podlehla Paszekové, Jankovičová míří na vrchol

1. 8. 2008, 09:11
Aktuality 7
WTA MONTREAL - Stejně jako muži i ženy mohou mít novou tenisovou královnu. Ve třetím kole turnaje v Montrealu totiž vypadla aktuální jednička Ana Ivanovičová a dala tak příležitost Jeleně Jankovičové, která naopak postoupila již do čtvrtfinále. Pokud na Rogers Cupu získá titul, vystřídá svou krajanku v čele světového žebříčku.
Ana Ivanovičová

To, co se nepovedlo Petře Kvitové ve druhém kole, nyní dokázala Rakušanka Tamira Paszeková. Sedmnáctiletá tenistka z konce první světové stovky zdolala Anu Ivanovičovou po setech 6-2 1-6 6-2. "Jsem velmi velmi zklamaná. Ne kvůli tomu, že můžu ztratit nejvyšší pozici, ale proto, že jsem nemohla kvůli bolesti předvést to nejlepší," narážela Srbka na bolavý palec, který měla během utkání ovázaný.

Lékařské vyšetření sice neobjevilo žádný vážnější problém, na bolest si ale Ivanovičová stěžuje již dva týdny. Dvacetiletá vítězka French Open tak nezamíří podle původních plánů přímo do Pekingu, ale podstoupí v Evropě další lékařská vyšetření.

Čtvrtek v Montrealu:
Cibulková vyřadila i Petrovovou

Naopak uspěla světová dvojka Jelena Jankovičová. V Kanadě si poradila s další domácí hráčkou - Stephanii Duboisovou porazila 6-3 6-2, přičemž neztratila ani jednou své podání. Ve čtvrtfinále se utká se Slovenkou Dominikou Cibulkovou.

Jankovičová potřebuje získat titul
Jankovičová před Rogers Cupem ztrácela na svou krajanku v čele světového žebříčku pouhých 68 bodů. Za loňský rok se světové dvojce odečte 60 bodů za 3. kolo v San Diegu a podle pravidla Best 17 ještě dalších 105 bodů. Ivanovičová si po Montrealu polepší o 59 bodů. To v konečném součtu znamená, že Jankovičová v Montrealu potřebuje urvat alespoň 313 bodů. A ty si může připsat jedině v případě, že získá titul.

Už několikrát v podobné situaci byla, dosud však pokaždé zaváhala.

WTA MONTREAL (Kanada, tvrdý p., 1.340.000 dolarů) - čtvrteční výsledky:

Dvouhra - osmifinále:
Cibulková (SR) - Petrovová (12-Rus.) 7-6(2) 6-2
Kuzněcovová (4-Rus.) - Britová (Portug.) 7-5 2-6 6-4
Safinová (7-Rus.) - Schnyderová (9-Švýc.) 6-2 6-2
doplněno:
Paszeková (Rak.) - Ivanovičová (1-Srb.) 6-2 1-6 6-2
Jankovičová (2-Srb.) - Duboisová (Kan.) 6-3 6-2
Bartoliová (10-Fr.) - Čakvetadzeová (6-Rus.) 4-6 7-5 7-6(4)
Azarenková (11-Běl.) - Razzanová (Fr.) 7-6(4) 2-0 skreč R.

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nejlepší tenistka je teď podle mě Dinara Safinová.Na konci roku bude podle mě tak pátá.Jinak momentálně v první pětce není žádná suverénní tenistka.Wiliamska hraje minimum turnajů,Kuzněcovová se vždycky dostane maximálně do semifinále,Jankovičová totéž,Šarapovová je furt zraněná a Ivanovičová dokáže vyhrát turnaj a na dalšim vypadnout v prvním kole.Po odchodu Heninové je ženský tenis docela nezajímavý.
Reagovat
smazaný uživatel
ženský proště nejsou tak cílevědomý a tak se to tam střídá každou chvíli. Je to fakt o ničem, asi jsou ted po odchodu Henin jeste malinko zmatený - taky sou tam ted takový samý mladice bez výdrže...
Reagovat
VikiCabadaj
Jenže kdo? Sestry na to kašlou a nikdo jiný nemá stabilní výkony, sám se těším, až se objeví nějaká velká hvězda potenciál jich pár má...
Reagovat
smazaný uživatel
a kdo má ten potenciál? no Cibulková by mohla poslat Jelenu domů, doufám!!!
Reagovat
VikiCabadaj
Bavíme se v horizontu let...takže např. Caroline Wozniacká, De Britto a ano Cibulková se za poslední dobu hodně zlepšila...
Reagovat
smazaný uživatel
jak jankovic tak ivanovic na postu svetove jednicky nemaji co delat ....
Reagovat
smazaný uživatel
a kto tam akoze mat byt ty debilko?? hadam hantuchova nie?? :D alebo selesova nech sa wrati??
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist