Ivanovičová se po deseti měsících rozešla s trenérem Petrovicem

8. 5. 2015, 15:07
Aktuality 16
Bývalá světová jednička Ana Ivanovičová se po deseti měsících rozešla s trenérem. Srbská tenistka od července spolupracovala s bývalým tenistou a rodákem z Austrálie Dejanem Petrovicem, pod jehož vedením získala titul v Tokiu. Nyní na turnaji v Madridu však potvrdila konec.
Profily hráčů
Ana Ivanovičová

Ana Ivanovičová vyhrála v roce 2008 Roland Garros a ve 20 letech se stala světovou jedničkou. Celkem 108 týdnů strávila v Top 10, z té ale v červnu 2009 vypadla a od té doby se přes pět let pohybovala v druhé, ale i třetí světové desítce.

V loňské sezoně však nabrala velmi solidní formu, a i když se výrazně neprosadila na grandslamech, získala čtyři tituly a díky stabilním výkonům během celého roku se znovu po pěti letech stala hráčkou elitní světové desítky.

I přes zjevný progres ve hře i výsledcích se však v červenci rozhodla pro změnu trenéra. Ivanovičová po Wimbledonu přestala spolupracovat s Nemanjou Kontičem a začala trénovat pod vedením dalšího Srba Dejana Petrovice. "Změna trenéra není nikdy snadná. Ale k ukončení spolupráce mě vedlo několik věcí - na kurtu i mimo něj. Teď
chci mít jen osobu, se kterou se bude dobře komunikovat. Chci někoho, kdo mě bude podporovat a pomůže mě motivovat." řekla tehdy Ivanovičová k nečekanému rozchodu s Kontičem.


Dlouho však nová dvojice nevydržela. Sedmadvacetileté Srbce se letos přestalo přestalo dařit, n
a posledních sedmi turnajích uhrála pouze jedno semifinále a tento týden v Madridu vypadla ve třetím kole s domácí Carlou Suárezovou. A tak spolupráci s Petrovičem po deseti měsících ukončila.


"Měli jsme trochu odlišné pohledy na moji hru. Někdy člověk musí udělat těžké rozhodnutí," uvedla na svém webu Ivanovičová, jež se v
žebříčku drží na sedmém místě.


Pod Petrovicovým vedením Ivanovičová kromě zisku titulu hrála finále i loni v Cincinnati a letos v Brisbane. Po turnajích nyní bude vítězku 15 podniků WTA doprovázet kondiční kouč Zlatko Novkovič.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

16
Přidat komentář
smazaný uživatel
Řím 2015
------------------------------
Turnaj Masters & Premier event
------------------------------
PRAVIDLA TURNAJE:
------------------------------
1/ Každý musí stvořit 2 týmy hráčů, ATP 5 hráčů a WTA 5 hráček
2/ Pravidla výběru hráčů:
ZAKÁZANÍ HRÁČI:
a) Hráči Top 10 (do OF)

V týmu mohou být pouze hráči:
a) pouze 2 hráči/ky z top 11. - 20.
b) 3 hráči/ky výše než 21. místo
Povinní hráči:
a) 1 povinný hráč/ka nad Top 30 (31. - nekonečno)

OSMIFINÁLE
Od OF si můžete zvolit hráče a hráčku z Top 10, podmínkou je, abyste v týmu měli dosud hrajícího hráče/hráčku. Dosud hrající hráč bude přepsán a nahrazen hráčem Top 10 (dosud nasbírané body za přepsaného hráče zůstávají).

* vybírá se dle rankingu, který byl vydán 4.května 2015
Ranking bude viset v záložce s názvem: Ranking ATP/WTA.
-------------------------------

Přihlášky na turnaj je třeba odevzdat do začátku turnaje,
což znamená, že nahlásíte své týmy do chatu (příp. do vzkazníku na TP - PetaM, PetraFans)
Reagovat
smazaný uživatel
Aspoň pod Aničkou bys nemusela spamovat... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Promiň :D
Reagovat
smazaný uživatel
Upřímně řečeno, ta spolupráce s Petrovicem už letos moc nepřinášela výsledky, takže mě to ani tolik nemrzí... Je fakt, že Ana mění trenéry často a možná je s ní trochu těžké pořízení, ale třeba jí to pomůže. Co jsem četl, tak v Madridu byla se svým tenisem po delší době spokojená. Já si taky myslím, že herně to není špatné, ale problémem jsou ty časté výkyvy. Chvíli hraje parádně, všechno jí tam padá a pak se zase začne vyhazovat (viz poslední zápas proti Carle)... Takže si myslím, že Ana nepotřebuje, aby ji trenér "učil" tenis, ale spíš ji uměl podpořit psychicky. Kdyby Anička měla zájem, tak já jsem k dispozici. :D
Reagovat
whales
Já si hlavně myslím, že Ana by měla zapracovat na fyzické připravenosti. Když se na ní podívám, tak (je to kočka) je extrémně hubená a tenistka potřebuje alespoň nějaký sval. Paže má jak 15 letá slečinka..
Reagovat
smazaný uživatel
V tom problém nevidím. Ránu z forehandu má pořádnou. :)
Reagovat
aligo
to sice je ale je taková... strašně vychrtlá... to asi pro její tělo taky není dobře... největších úspěchů dosáhla když měla něco mezi kostmi a kůži...
Reagovat
smazaný uživatel
No ale loni se svou současnou postavou končila rok jako 5. na světě. Takže v tom to asi nebude...
Reagovat
aligo
a s minulou postavou byla první a co??
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, ale to už je docela dávno... Pak byla několik let mimo Top 10 a loni se tam vrátila. Takže nevidím důvod, proč by zrovna tohle měla měnit.
Reagovat
aligo
strašně by jí příl nějaký velký úspěch zase, ale je teď hodně nevyrovnaná... asi tím jak mění trenéry jako ponožky :DD To jí podle mě strašně brzdí... a ten který jí zase dostal do TOP 10 tak teď dostal padáka... nepochopil jsem...
Reagovat
aligo
tak tenhle jí tam asi nedostal, tím si nejsem jistý, ale to časté střídání určitě není dobré...Podle mě už to asi nebude v trenérovi, ale v ní, přesnějí v její hlavě...
Reagovat
smazaný uživatel
Ana se vrátila do Top 10 asi až pod Petrovicem, ale velký podíl na tom měl taky její předchozí trenér Nemanja Kontic. Petrovic přišel až v průběhu sezony po Wimbledonu.
Reagovat
aligo
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/94/Ana_Ivanovi%C4%87_at_the_2008_French_Open_7.jpg/1280px-Ana_Ivanovi%C4%87_at_the_2008_French_Open_7.jpg

tady se mi líbila nejvíc :))
Reagovat
smazaný uživatel
Mně se nejvíc líbí teď. :)

BTW: Aně jsem začal fandit až po US Open 2009, takže právě loňská sezona byla to nejlepší, co jsem jako její fanoušek zažil. :) Ale mám teda její fotku s pohárem z RG, kterou jsem vyhrál spolu s podepsanou kšiltovkou v soutěži na jejích stránkách. :)
https://pbs.twimg.com/media/BW-GvuKCIAENmpn.jpg
Reagovat
misa
Ve 27 se stejně už nedá nic moc změnit, takže psychická a taktická podpora by opravdu měla být hlavním úkolem jejího nového trenéra.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist