Ivanovičová si zopakuje finále a bude světovou jedničkou

5. 6. 2008, 18:44
Aktuality 0
Srbská tenistka Ana Ivanovičová se v pondělí stane novou světovou jedničkou. Posun do čela žebříčku WTA si zajistila postupem do finále Roland Garros, když dnes porazila 6-4 3-6 6-4 krajanku Jelenu Jankovičovou.
Ana Ivanovičová v Paříži postoupila do finále a stane se světovou jedničkou

Ana Ivanovičová před dnešním střetnutím svou krajanku Jelenu Jankovičovou už pětkrát porazila, a tak do přímého boje o post světové jedničky vstupovala jako mírná favoritka. Svou roli v úvodní sadě zvládla na výbornou - za 41 minut vyhrála 6-4 a působila jistějším dojmem.

Druhý set přinesl mnohem dramatičtější bitvu. Několik gamů se přehupovalo přes shody a rozhodovaly maličkosti. Po 50 minutýách tuhého boje si nakonec Jankovičová dokázala po výhře 6-3 vynutit rozhodující dějství.

V něm si hned v úvodu vypracovala brejk a vedla 3-1. Jenže dvacetiletá Ivanovičová se nehodlala vzdát a povedlo se jí vyrovnat. O tři roky starší Jankovičová však vzápětí znovu prolomila soupeřčino podání a za stavu 4-3 šla podávat. V tu chvíli se mladší z tenistek vlily slzy do očí a nevypadalo to s ní vůbec dobře. Ovšem Ivanovičová několika skvělými údery znovu vyrovnala, a aby to nebylo málo, skvělou dramatickou bitvu ukončila třemi vyhranými gamy v řadě a po 2 hodinách a 15ti minutách po roce znovu postoupila do finále French Open.

Ivanovičová se posune do čela světového žebříčku
Ana Ivanovičová si dnešní výhrou nezajistila jen postup do svého třetího grandslamového finále, ale také premiérový posun na post světové jedničky. K tomu jí pomohla Maria Šarapovová - dosavadní královna v Paříži vypadla už v osmifinále a ztratila 310 bodů. Naopak Ivanovičová už dokázala obhájit loňské finále a je tak jisté, že ztrátu 194 bodů na první místo už smazala.

O premiérový grandslamový titul si nová tenisová královna v sobotu zahraje s Dinarou Safinovou, která v prvním semifinále porazila 6-3 6-2 další Rusku Světlanu Kuzněcovovou. Mladší sestra bývalé světové jedničky Marata Safina tak poprvé postoupila do finále grandslamu, Ivanovičová už ho neúspěšně hrála loni v Paříži a letos na Australian Open.

FRENCH OPEN - čtvrteční výsledky žen:

Dvouhra - semifinále:
Ivanovičová (2-Srb) - Jankovičová (3-Srb) 6-4 3-6 6-4

Esa:
5 - 0
Úspěšnost 1. podání: 55% - 72%
Nevynucené chyby: 43 - 28
Vítězné údery: 45 - 51
Využité brejkboly: 7/18 - 6/12
Vyhrané míče: 96 - 89


Safinová (13-Rus) - Kuzněcovová (4-Rus) 6-3 6-2

Esa: 1 - 1
Úspěšnost 1. podání: 67% - 59%
Nevynucené chyby: 23 - 23
Vítězné údery: 39 - 20
Využité brejkboly: 6/11 - 3/9
Vyhrané míče: 68 - 54

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist