Ivaška a Ymer se ve Winston-Salemu dostali poprvé do finále turnaje ATP

28. 8. 2021, 14:47
Aktuality 2
ATP WINSTON-SALEM - Na turnaji ve Winston-Salemu se mezi vítěze na okruhu ATP Tour zapíše nové jméno. O první titul v kariéře si těsně před startem na grandslamovém US Open zahrají Švéd Mikael Ymer a Ilja Ivaška z Běloruska. Oba nenasazení hráči si už postupem do finále vylepšili dosavadní maximum na okruhu.
Ilja Ivaška

Ivaška (63. v žebříčku ATP) v semifinále deklasoval Fina Emila Ruusuvuoriho 6:2, 6:1 a na turnaji v dosavadních pěti utkáních ztratil set jenom ve 2. kole s šestým nasazeným Marinem Čiličem z Chorvatska. Běloruský mužský tenis čeká na turnajový primát 18 let, posledním vítězem byl v roce 2003 v Rotterdamu Max Mirnyj.

Devadesátý hráč světa Ymer je pro změnu prvním švédským finalistou po deseti letech. V semifinále vyřadil turnajovou patnáctku Carlose Alcaraze po výhře 7:5, 6:3 a pokusí se napodobit Robina Söderlinga, který zaznamenal dosud poslední švédský triumf na okruhu v roce 2011 v Bastadu.

• ATP 250 WINSTON-SALEM •
USA / Severní Karolína, tvrdý povrch, 807.210 dolarů
páteční výsledky (27. 08. 2021)
• Dvouhra - semifinále •
M. Ymer (Švéd.) - Alcaraz (15-Šp.) 7-5 6-3
Ivaška (Běl.) - Ruusuvuori (Fin.) 6-2 6-1
• Čtyřhra - finále •
Arevalo/Middelkoop (Salv./Niz.) - Dodig/A. Krajicek (Chorv./USA) 6-7(5) 7-5 10-6
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
Carmelo
smile
Reagovat
Fandina
Ivaška řádí, ani se nedivím, viděla jsem kus mače s Bustičkou a hrál super. Teď kosí Ymera, hraje rychle a Ymer nestíhá. První set s kanárem za jednadvacet minut.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist