Ivo Minář generálku na Wimbledon nezvládl

15. 6. 2008, 21:54
Aktuality 3
ATP HERTOGENBOSCH - V holandském Hertogenboschi dnes začala jedna z posledních generálek na Wimbledon. Na společném turnaji mužů a žen už dohrál český tenista Ivo Minář. Ani ve druhém letošním zápase nestačil na Chorvata Ančiče. Do 2. kola stihl postoupit nejvýše nasazený David Ferrer ze Španělska.
Ivo Minář

Český tenista Ivo Minář se s turnajem na trávě v nizozemském Hertogenboschi rozloučil už v prvním kole. Ani ve druhém vzájemném letošním utkání nestačil na šestého nasazeného Chorvata Maria Ančiče, kterému podlehl po setech 1-6 6-7.

Čtyřiadvacetiletý Minář se se stejně starým Ančičem poprvé utkal na turnaji Masters v Monte Carlu. Také tam se radoval z vítězství 44. hráč světového žebříčku, když o 27 míst horšího Čecha porazil 6:3 a 6:4. Mario Ančič turnaj v Hertogenboschi v letech 2005 a 2006 vyhrál.

Turnajovou jedničkou je v Holandsku David Ferrer. Zápas úvodního kola proti domácímu Hutu-Galungovi zvládl, když vyhrál po setech 6-2 6-3. Pro šestadvacetiletého Španěla to byla první výhra na trávě mimo Wimbledon.

Vítězného zápasu na trávě se po třech letech dočkal Rus Igor Andrejev. Tenista, který v roce 2006 na zeleném pažitu kvůli zranění nehrál a před rokem na něm neuhrál ani set, si dnes v roli turnajové pětky poradil se sedmnáctiletým Bulharem Grigorem Dimitrovem.

ATP HERTOGENBOSCH (tráva) - nedělní výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
Ančič (6-Chorv.) - I. Minář (ČR) 6:1, 7:6 (7:0)
Ferrer (1-Šp.) - Huta Galung (Niz.) 6:2, 6:3
Andrejev (5-Rus.) - Dimitrov (Bul.) 6:1, 6:3
Darcis (Belg.) - Serra (Fr.) 7:5, 6:3
Schüttler - Berrer (oba Něm.) 6:7 (4:7), 6:4, 6:4
Melzer (Rak.) - Hanescu (Rum.) 6:7 (11:13), 6:2, 6:4

WTA HERTOGENBOSCH (tráva) - nedělní výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
Pinová (Fr.) - Vesninová (Rus.) 6:2, 6:2
Korytcevová (Ukr.) - Rusová (Niz.) 6:4, 6:4

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ten titulek je hrozný... co to je "nezvládl"? Pokud by byl favorit tak ano, ale tady byl jasný outsider. Spíš příjemně překvapil ve 2 setu, že to dotáhl až do TB
Reagovat
smazaný uživatel
škoda,že se v prvnim setu museli odklidit do šaten kvuli dešti,bylo to na začatu vyrovnane,ale po pauze Ivo se v prvnim setu vubec nechytl,v tom druhem už bylo pozdě...
Tak mně napada,kdo si myslite,že z českych hraču ma budoucnost?Komu fandite z domaci ligy?:)
Reagovat
smazaný uživatel
z mladých mají budoucnost a jsou teď trochu víc viditelní asi jen Rosol a především Jebavý, ten by mohl aspň první padesátku "udělat"
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist