Ivo Minář v Ostravě vyřadil Ančiče. Ve 2. kole jsou čtyři Češi

28. 4. 2010, 08:57
Aktuality 1
Mario Ančič měl být hlavní atrakcí letošního Prosperita Open, ale ze svého stínu nevystoupil a už v prvním kole prohrál bitvu s Ivem Minářem. Ten je jedním ze čtyř Čechů, kteří vstup do ostravské soutěže zvládli.
Ivo Minář

Pouť chorvatského tenisty Maria Ančiče ostravským turnajem Prosperita Open skončila už v prvním kole. Někdejší světová sedmička, která po dlouhodobých zdravotních problémech figuruje až v páté stovce žebříčku ATP a v Ostravě startovala na divokou kartu, vypadla po dramatické bitvě s českým hráčem Ivem Minářem po setech 6-4 4-6 5-7.

Šestadvacetiletý Ančič letos nastoupil do čtvrtého challengeru ale jen před týdnem v Římě se dokázal dostat přes úvodní kolo. Přitom na Masters v Indian Wells skončil až na raketě Nadala ve třetím zápase.

Minář se v březnu vrátil po trestu za doping a zatím se mu také příliš nedaří. Na pěti ze sedmi challengerů prohrál v úvodním utkání.

Vedle Mináře se v úterý dále probojoval jen Pavel Šnobel, jenž vyřadil sedmého nasazeného Bělorusa Ignatika.

Už v pondělí se dařilo Hernychovi a Rosolovi a úspěšnost českých tenistů v prvním kole tak byla padesátiprocentní. Zatímco turnajová trojka Jan Hernych potvrdil roli favorita proti Francouzi Jonathanu Dasnieresovi de Veigymu, Lukáš Rosol vyhrál 4-6 6-3 6-0 nad druhým nasazeným Rusem Gabašvilim.

Po prohře s Rakušanem Martinem Fischerem je ze hry venku předloňský šampion Jiří Vaněk,

Podruhé v hlavní soutěži challengeru si zahrál sedmnáctiletý český tenista Martin Přikryl, ale ani letos v Ostravě do 2. kola nepostoupil. Tentokrát s o rok starším Filipem Krajinovičem ze Srbska uhrál jediný game a za pouhých 39 minut prohrál 0-6 1-6. Nakročeno do 2. kola měli Mertl s Veselým, ale nadějná vedení neudrželi. Osmadvacetiletý Jan Mertl prohrál 6-3 1-6 4-6 se Španělem Bautistou a nenavázal na úspěšnou kvalifikaci.

Teprve šestnáctiletý Jiří Veselý si sice připsal první získaný set na challengerovém turnaji, nakonec ale nasazenému Argentinci Brzezickému podlehl 7-5 2-6 2-6 a o senzaci se na Prosperita Open nepostaral.

Z kola ven je po úterku také nejvýše nasazený Karol Beck, který ve slovenském derby vzdal utkání krajanu Martinu Kližanovi za stavu 0-5 v první sadě.

- CHALLENGER OSTRAVA (Česko, antuka, 42.500 eur) -
pondělní a úterní výsledky českých tenistů (26. - 27. 04. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Hernych (3-ČR) - Dasnieres de Veigy (Fr.) 6-4 7-5
Šnobel (ČR) - Ignatik (7-Běl.) 6-4 3-6 6-1
I. Minář (ČR)
- Ančič (Chorv.) 4-6 6-4 7-5
Rosol (ČR) - Gabašvili (Rus.) 4-6 6-3 6-0
Brzezicki (6-Arg.) - Veselý (ČR) 5-7 6-2 6-2
Bautista (Šp.) - Mertl (ČR) 3-6 6-1 6-4
Fischer (Rak.) - Vaněk (ČR) 6-3 5-7 6-3
Krajinovič (Srb.) - Přikryl (ČR) 6-1 6-0

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Hlavně Honza Hernych zatím mocně překvapuje...:-)) Ale tak není se čemu divit, stojí proti němu nejlepší maďarský tenista současnosti, že?!:-)) Ty jo, to je ale lůzr...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist