Ivo Minář v Santosu získal 9. challengerový titul

23. 4. 2012, 14:28
Aktuality 2
CHALLENGER SANTOS - Ivo Minář si včera na antuce v brazilském Santosu připsal celkově 9. challengerový titul. Sedmadvacetiletý český tenista postoupil bez ztráty setu do finále, ve kterém zdolal 4-6 6-1 6-4 domácího Ricarda Hocevara.
Profily hráčů
Ivo Minář

Ivo Minář začal na jaře 2010 svou druhou kariéru. Tehdy se na kurty vrátil po osmiměsíční pauze, kterou si musel dát kvůli dopingovému nálezu. Mezinárodní tenisové federace (ITF) českého tenistu potrestala za nález na zakázaný stimulant metylhexanamin při čtvrtfinále Davis Cupu 2009 proti Argentině. Za dopingový nález mohl přípravek sloužící k lepšímu spalování tuků.

Už dva roky se sedmadvacetiletý rodák z Prahy snaží o návrat do Top 100, ale marně. I když byl loni na 114. místě, letos zase spadl až na 239. místo. V dnešním vydání žebříčku ATP se ale vrací do druhé světové stovky, neboť minulý týden vyhrál antukový challenger v brazilském Santosu a ke svým 174 bodům si připsal dalších 80.

Bývalý 62. hráč světa v Brazílii prošel bez ztráty setu do svého celkově 17. challengerového finále, prvního po 13 měsících, a po otočeném zápasu proti domácímu Ricardu Hocevarovi se dočkal i zisku 9. titulu.

Nyní Mináře čeká další challenger na brazilské antuce v Sao Paulu. V 1. kole se český hráč utká s Argentince Velottim, se kterým si dosud nikdy nezahrál.

- CHALLENGER SANTOS -
(Brazílie, antuka, 35.000 dolarů)
výsledky Iva Mináře (16. - 22. 04. 2012)

Ivo Minář (ČR) - Crugnola (It.) 6-3 7-5
Ivo Minář (ČR) - Felder (Uru.) 6-3 6-3
Ivo Minář (ČR) - M. González (8-Arg.) 6-2 6-3
Ivo Minář (ČR) - Trungelliti (Arg.) 6-2 7-5
Ivo Minář (ČR) - Hocevar (Braz.) 4-6 6-1 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Sam Querrey vyhrál challenger v Sarasotě. Takže to jsou dva týdny - dva tituly (debl v Houstonu a teď challenger), ale přece jen by to chtělo začít něco hrát taky na turnajích ATP.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist