Ivo Minář vyhrál challenger v Rabatu. Má 8. titul

20. 3. 2011, 15:11
Aktuality 1
CHALLENGER RABAT - Ivo Minář si v marockém Rabatu připsal osmý challengerový titul. Český tenista rok po vypršení trestu za doping ožil na prvním letošním antukovém turnaji a chystá se uspět i do Marrakeche.
Ivo Minář

Před osmi měsíci Ivu Minářovi vypršel osmiměsíční trest za doping. Za cíl si určil návrat do první světové stovky, po dvanácti měsících však figuruje na 171. místě. Tedy více než sto příček za svým maximem.

Po svém comebacku loni vyhrál antukový challenger v Káhiře, byl ve finále v německém Marburgu a italském Comu. Měl také možnost nečekaně zasáhnout do Davisova poháru. Při neúčasti zraněných Štěpánka a Berdycha se za svou zemi rval v Chile a deklasováním Nicolase Massu nasměroval české tenisty do semifinále.

Zatím se ještě nekvalifikoval na žádný z turnajů ATP a hlavně v začátku letošní sezony zažil zklamání. Na challengerech a v kvalifikacích vyhrál jen dva z devíti zápasů.

Šestadvacetiletý rodák z Prahy však ožil až na prvním turnaji na antuce. Na challengeru v marockém Rabatu sice nebyl nasazený, ale postupně si poradil s Italem Vagnozzim, turnajovou trojkou Ramosem-Vinolasem ze Španělska, Argentincem Del Bonisem, Slovákem Kližanem a ve finále porazil 7-5 6-3 Australana Petera Luczaka.

Minář, který si na okruhu ATP zahrál jednou ve finále (Sydney 2005), se tak dočkal celkově osmého challengerového titulu.

V Rabatu tento týden startovali ještě další tři Češi. Čtvrtý nasazený Jaroslav Pospíšil, vítěz z Meknesu a finalista z Casablanky, kde měl problémy se zády, však prohrál už v prvním kole s Tunisanem Malekem Jazirim a na premiérový posun do Top 100 si ještě musí počkat. Jan Hájek byl nasazenou dvojkou, již ve druhém kole vzdal Kližanovi. Na vině byl návrat virózy, kterou prodělal už před nedávným Davis Cupem. Dušan Lojda se dostal poprvé po půl roce do čtvrtfinále, něm pak uhrál pouhé tři hry s Luczakem.

Mináře, Hájka, Pospíšila i Lojdu čeká příští týden v Maroku další challenger v Marrakechi (pavouk dvouhry).

- CHALLENGER RABAT (Maroko, antuka, 42.500 eur) -
výsledky Iva Mináře (14. - 19. 03. 2011)

I. Minář (ČR) - Luczak (Austr.) 7-5 6-3 (finále)
I. Minář (ČR) - Kližan (SR) 6-4 6-3 (semifinále)
I. Minář (ČR) - Del Bonis (Arg.) 4-6 6-3 6-2 (ćtvrtfinále)
I. Minář (ČR) - Ramos-Vinolas (3-Šp.) 6-4 3-6 6-0 (2. kolo)
I. Minář (ČR) - Vagnozzi (It.) 7-5 6-0 (1. kolo)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
No vidíte že to jde.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist