Ivo Minář ztratil nadějné vedení a končí

29. 8. 2008, 20:57
Aktuality 4
US OPEN MUŽI - Ivo Minář vypadl ve druhém kole US Open, i když nad Finem Jarkkem Nieminenem vedl 2-0 na sety. Nakonec prohrál 7-6 6-3 4-6 3-6 2-6. Ve dvouhrách na newyorském grandslamu tak zůstal poslední český zástupce, osmadvacátý nasazený Radek Štěpánek. Toho dnes čeká duel druhého kola s Australanem Chrisem Guccionem.
Ivo Minář

Ivu Minářovi nevyšel vstup do zápasu, v prvním setu už prohrával 2-5. Pak však získal tři gamy za sebou a osudu úvodní sady rozhodoval tie-break, který český tenista vyhrál 7-2. Druhou sadu vyhrál čtyřiadvacetiletý pražský rodák 6-3, ale šanci postoupit poprvé v kariéře do třetího kola grandslamu nevyužil.

Dařilo se mu zakončovat výměny na síti, což je poměrně nový prvek v jeho hře. "V tomhle jsem se zlepšil. Dřív jsem se strašně nadřel, když jsem hrál míče jenom odzadu. Moje hra je teď pestřejší a myslím, že je to lepší," řekl Českému rozhlasu.

Šanci postoupit poprvé v kariéře do třetího kola grandslamu však nevyužil. Jarkko Nieminen převzal iniciativu a v dalších třech sadách nepustil českého soupeře do výraznějšího vedení. "Ve třetím setu začal hrát o deset až patnáct procent rychleji," popsal Minář příčinu zvratu.

O šanci na úspěch ho definitivně připravily křeče, které ho přepadly před rozhodujícím setem. "Po čtvrtém setu, když jsem šel na záchod, jsem už cítil, že mám náběh na křeče. Když jsem se vrátil, tak jsem vyhrál svůj servírovací game, pak jsem měl brejkbol a při tom brejkbolu jsem cítil, jak mi naskákaly boule na nohou," uvedl český tenista. 

Nechal se ošetřit, ale nepomohlo to. "Chvilku jsem si odpočinul, ale to už pak nešlo. On mi hrál do stran, abych musel trošku běhat," uvedl. Prý se necítil nijak zvlášť unavený, jeho potíže možná měly psychický původ. "Mně se to párkrát stalo i ze stresu. Když je člověk přemotivovaný, je stažený a naskáče to tam," řekl Minář.

Minářův přemožitel se o postup do osmifinále utká se stříbrným medailistou z olympiády Fernandem Gonzalezem z Chile. Ten dnes nezaváhal proti domácímu Bobbymu Reynoldsovi.

Stejně jako český tenista dnes ztratil dobře rozehraný zápas i Tommy Haas. Třicetiletý Němec vyhrál nad Gillesem Müllerem z Lucemburska úvodní dvě sady shodně 6-2, do 3. kola však postoupit nedokázal. V tie-breaku třetí sady se nechal rozhodit výroky rozhodčího a od té doby se už do tempa z úvodu zápasu nedostal. Následné sety ztratil poměrem 6-7 3-6 3-6 a s US Open se rozloučil velmi rozhořčeně, když nepodal rozhodčímu ruku a zmizel v útrobách stadionu.

I zápas druhého kola zvládl pátý nasazený Nikolaj Davyděnko bez ztráty setu. Dnes si poradil s Argentincem Agustinem Callerim a míří za obhajobou loňského semifinále. Ruský tenista, který před olympiádou hledal chuť do tenisu, se o postup mezi nejlepších šestnáct utká s krajanem Tursunovem.

US OPEN - páteční výsledky mužů:

Dvouhra - 2. kolo:
Nieminen (Fin.) - I. Minář (ČR) 6-7(2) 3-6 6-4 6-3 6-2
Davyděnko (5-Rus.) - Calleri (Arg.) 6-4 6-4 7-6(2)
Gonzalez (11-Chile) - Reynolds (USA) 7-6(6) 6-4 6-4
Tursunov (26-Rus.) - Hanescu (Rum.) 6-7(2) 6-3 6-4 6-2
Müller (Luc.) - Haas (Něm.) 2-6 2-6 7-6(5) 6-3 6-3

Čtyřhra - 2. kolo:
Dlouhý/Paes (7-ČR/Indie) - Schwank/Starace (Arg./It.) 6-4 1-6 6-3

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Chtělo by to dámy a pánové českého tenisu trochu potrénovat...
Reagovat
smazaný uživatel
No co k tomu dodat. Jsem zvědavá na Štěpánka. šancí mu taky moc nedávám...
Reagovat
smazaný uživatel
Od teto chvile si myslim,že od žadneho českeho hrače se neda nic čekat ikdyž ma vitěztvi v kapse tak to prostě prosere,eště mi chybi vymluva na něco.....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist