Izrael je senzačním semifinalistou. Vyřadil Rusko

11. 7. 2009, 18:35
Aktuality 3
DAVIS CUP - Izraelští tenisté poprvé v historii postoupili do semifinále Davisova poháru. Rozhodující třetí bod v duelu s Ruskem jim v dnešní čtyřhře v Tel Avivu zajistila dvojice Jonathan Erlich a Andy Ram, která porazila Igora Kunicyna a Marata Safina 6-3 6-4 6-7 4-6 6-4.
Jonathan Erlich a Andy Ram

Izraelci proměnili v postup do semifinále hned svou druhou účast ve čtvrtfinálových bojích.

Za vítězstvím v duelu s Ruskem je v pátek nasměroval 210. hráč žebříčku ATP Harel Levy, který šokoval výhrou 3-1 na sety nad Igorem Andrejevem. Druhý bod přidal Dudi Sela, jenž stejným poměrem přehrál Michaila Južného.

Rusové přijeli bez Davyděnka a Tursunova, přesto byli favoritem. Papírové prognózy se ale hroutily už od začátku a definitivně spáleny byly dnes před 18. hodinou. Erlich s Ramem, vítězové loňského Australian Open, ve chvíli, kdy se přiblížili senzačnímu postupu znervózněli. Nakonec však i s podporou domácího jedenáctitisícového kotle pětisetovou bitvu vyhráli.

Jejich soupeřem bude lepší z utkání mezi Německem a Španělskem, kde je stav 2-1. Lonští vítězové Davisova poháru se příblížili postupu do semifinále, když duo Feliciano Lopez a Fernando Verdasco na domácí antuce v Marbelle porazilo po setech 6-3 7-6 6-7 6-3 Němce Kiefera se Zverevem.

V Poreči zažehnali v utkání s Chorvatskem hrozbu vyřazení američtí tenisté. Sourozenecká dvojice Bob a Mike Bryanovi porazila domácí duo Roko Karanušič, Lovro Žovko 6-3 6-1 6-3 a stav duelu snížila na 1-2.

Chorvatsko nad vítězem týmové soutěže z roku 2005 vedlo díky výhrám v pátečních maratonských dvouhrách, dnes ale Žovko s Karanušičem dokázali prvnímu páru světového žebříčku vzdorovat jen 68 minut.

O vyrovnání se v neděli pokusí James Blake, který nastoupí proti Marinu Čiličovi. Ve čtvrté dvouhře se pak proti sobě postaví Ivo Karlovič s Mardym Fishem.

- DAVIS CUP (čtvrtfinále) -
sobotní výsledky

Izrael - Rusko 3-0 ... po čtyřhře (Tel Aviv, tv. povrch)
Erlich/Ram - Kunicyn/Safin 6-3 6-4 6-7(3) 4-6 6-4

Chorvatsko - USA 2-1 ... po čtyřhře (Poreč, antuka)
Žovko/Karanušič - M. Bryan/B. Bryan 3-6 1-6 3-6

Španělsko - Německo 2-1 ... po čtyřhře (Marbella, antuka)
Lopez, Verdasco - Kiefer, Zverev 6-3 7-6(1) 6-7(6) 6-3

Česko - Argentina 2-1 ... po čtyřhře (Ostrava, tv. povrch)
podrobnosti

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
jj,přál jsem to ISRAELI (jsou prostě nej.)
Reagovat
letityfanousek
opravdu šok, hned po dvou dnech Rusko ven, super :)
Reagovat
smazaný uživatel
Congratulations Israel
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist