Jan Hájek v Bastadu ve svém prvním semifinále v kariéře neuspěl

14. 7. 2012, 16:29
Aktuality 5
Český tenista Jan Hájek na turnaji ve švédském Bastadu v prvním semifinále na okruhu ATP v kariéře neuspěl. S desátým hráčem světa Nicolásem Almagrem ze Španělska prohrál 4-6 a 3-6.
Jan Hájek

V prvním setu držel osmadvacetiletý Hájek s předloňským vítězem turnaje krok do desáté hry, kdy poprvé ztratil podání.

Ve druhé sadě 102. hráč žebříčku, který v Bastadu startoval poprvé v sezoně v hlavní soutěži podniku ATP, přišel o servis za stavu 3:4 a soupeř nabídnutou šanci ukončit zápas hned v následujícím gamu bez problémů využil.

"Hrál jsem dnes opravdu dobře," řekl Almagro. "Myslím, že jsem hrál nejlépe z celého týdne v Bastadu. V zítřejším finále chci vyhrát," dodal.

Soupeřem Almagra bude ve finále nejvýše nasazený David Ferrer. Třicetiletý Španěl v semifinále porazil 6-3 7-5 turnajovou šestku Grigora Dimitrova z Bulharska a získal tak jubilejní padesáté vítězství na okruhu ATP v aktuální sezóně (9 porážek).

"Dnes jsem nepodával dobře, ale uhrál jsem několik dobrých míčů a ve druhém setu jsem měl i trochu štěstí. Jsem rád, že si tady zahraju o titul," zhodnotil Ferrer.   

V Bastadu se odehraje repríza finále z roku 2007, ve kterém zvítězil přesvědčivě 6-1 6-2 Ferrer. Ten má ve vzájemných zápasech s Almagrem výrazně navrch. Z jedenácti zápasů dokázal vyhrát Almagro pouze jednou - na turnaji Masters v Bilbau v roce 2009.

"S Almagrem jsem už hrál spoustu zápasů a vím, že se ve finále hodně naběhám," řekl Ferrer. "Bude to težké utkání, tak jako každé, které jsem s Ferrerem hrál. Vydám ze sebe to nejlepší, bude to boj," reagoval Almagro.

- ATP BASTAD -
(Švédsko, antuka, dotace 410.175 eur)
sobotní výsledky (14. 07. 2012)

Dvouhra - semifinále:
Ferrer (1-Šp.) - Dimitrov (6-Bul.) 6-3 7-5
Almagro (2-Šp.) - Hájek (ČR) 6-4 6-3

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ještě krátký závěr, Nikolas měl podle mého názoru zápas pod kontrolou, ty závěry obou setů to jasně ukázaly, Hlavně, že to nebyl debakl a musel se při hře trochu zapotit a ukázat něco ze svého tenisového umění, Ve finále věřím Davidovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě velká gratulace Honzovi, Antuka je evidentně jeho povrch, Je to vidět , jaké turnaje si vybírá. Určitě je to povzbuzení do dalších zápasů, Snad mu forma vydrží, Zápas jsem sledovala, Podal s 10hráčem bojovný výkon, spoustu vinrů a pohledných dlouhých antukovývh výměn, ale N
Reagovat
smazaný uživatel
V Prostějově válí! Postoupil do finále, když porazil v SF Adriana Sikoru 7:6 a 6:1. Ve finále se utká s Dominikem Thiem. Ten porazil Honzu Kunčíka 6:4 2:6 a 6:4. Nejsem expert na žebříček, nevíte k jakému místo se tak přibližně posune když vyhraje? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Hajka jsem nevidela, ale je jen dobre, ze se drzel. Presto je evidentni, ze se Almagro tezce hleda.... Vamos David! :-)
Reagovat
ZerekSu
Honza hrál parádní hru, Almagro není zcela v pohodě, ale to na super výkonu Hájka nic nemění. Bojoval, hrál vysoké lifty, měl nervy pořádně zocelené, hru si zpestřoval kraťasy.....

US OPEN je blízko....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist