Jan Hájek zdolal Darcise a je po dvou letech ve finále

2. 5. 2009, 14:37
Aktuality 5
CHALLENGER OSTRAVA - Dva kanáry během dvou dnů musel skousnout český tenista Jan Hájek. Přesto si v Ostravě zahraje po dvou letech v challengerovém finále, když dnes zdolal třetího nasazeného Belgičana Darcise. Finále bude soubojem úspěšných kvalifikantů, v neděli se utká s Chorvatem Dodigem.
Jan Hájek (prosperitaopen.cz)

Jan Hájek nejprve prošel kvalifikací a následně v úvodních kolech vyřadil Němce Mayera a Brazilce Mella. V pátek se utkal s Baghdatisovým přemožitelem Kubotem, a přestože dostal ve druhém setu kanára, dokázal postoupit do semifinále. Dnešní zápas proti třetímu nasazenému Stevu Darcisovi nabídl podobný průběh, jako Hájkovo včerejší souboj s Polákem.

Český tenista vyhrál první dějství 7-5, ve druhém ovšem nezískal ani game. Na konci zápasu však mohl poděkovat Belgičanově nemohocnosti v proměňování brejkbolů. Hájek jich 12 z patnácti odvrátil a za dvě hodiny vyhrál 7-5 0-6 6-3.

Pětadvacetiletý rodák z Olomouce postoupil do svého sedmého challengerového finále a bude usilovat o svůj pátý triumf. Naposledy o něj marně bojoval před dvěma lety na antuce v italské Monze. Všechny tituly si připsal před třemi lety a vždy na antukových dvorcích.

V neděli se utká rovněž s úspěšným kvalifikantem Chorvatem Ivanem Dodigem, kterého loni na antuce dokázal porazit. Čtvrtfinálový přemožitel obhájce titulu Vaňka dnes postoupil přes Španěla Davida Marrera.

Dodig získal svůj jediný challengerový titul letos v hale v Sarajevu. Na okruhu ATP se představil pouze dvakrát, letos však při druhé účasti postoupil v Záhřebu do čtvrtfinále, když vyřadil Andrejeva a Gulbise.

Vítěz antukového turnaje s dotací 42.500 eur získá prémii 6150 eur (asi 164 tisíc korun) a 75 bodů do světového žebříčku.

V případě vítězství by aktuálně až 368. hráč světa Hájek navázal na loňský triumf Jiřího Vaňka. Hájek může v Ostravě získat "double"; dnes ho čeká ještě semifinále čtyřhry, v níž nastupuje s Robinem Vikem.

- CHALLENGER OSTRAVA (Česko, antuka, 50.000 dolarů) -
sobotní výsledky (02. 05. 2009)

Dvouhra - semifinále:
J. Hájek (ČR) - Darcis (3-Belg.) 7-5 0-6 6-3
Dodig (Chorv.) - Marrero (Šp.) 6-3 7-6(4)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
a.magerova
Honzo jsi frajer.
Reagovat
smazaný uživatel
:-D zase dostal kanára...
Reagovat
a.magerova
No a co, to je hrdinství, vyhrát a jěště si otevřít zverimex.
Reagovat
smazaný uživatel
ten druhý set šel asi na svačinu:-D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist