Jankovičová devětkrát ztratila servis, přesto i s puchýři postoupila

13. 2. 2009, 21:58
Aktuality 0
WTA PAŘÍŽ - Srbská tenistka Jelena Jankovičová se na halovém podniku v Paříži trápí. Postup do semifinále si zajistila až po třísetovém zápase s Cornetovou, se kterou dnes celkem devětkrát ztratila vlastní servis. Naopak světová jednička Serena Williamsová soupeřky drtí. Dnes smetla domácí Loitovou.
Jelena Jankovičová

Turnajová dvojka Jelena Jankovičová s v Paříži od úvodního kola trápí. Nejdříve udolala Schiavoneovou a ve druhém kole ztratila set s Číňankou Li Na.

A dnešní předvedený výkon proti Francouzce Alize Cornetové si za rámeček také rozhodně nedá. Typický ženský tenis začal pěti brejky. Jankovičová se dostala do vedení 5-2, ale další hru už v úvodní sadě nezískala a prohrála 5-7.

Tenisky předvedly i na souboj dvou žen nevídané množství prolomených servisů. Tedy spíše ztracených. Jankovičová na podání selhala celkem devětkrát, Cornetová dokonce desetkrát a z výhry 5-7 6-4 6-4 se srbská hráčka ani nemohla radovat.

"Byl to vypjatý zápas. Bylo to pro mne náročné i po psychické stránce, obzvlášť ke konci třetího setu. V průběhu tohoto dějství se rozhodovalo o tom, kdo vydrží déle, kdo bude mít více sil a kdo dokáže proměňovat důležité míčky," popisovala Jankovičová

Poté, co jsem prohrála první set, jsem na sebe byla hodně naštvaná. Potřebovala jsem se trochu zklidnit a uspořádat avou hru," pokračovala Srbka.

"Mám puchýře na chodidle. Protože jsme hráli dlouho, tak jsem měla ponožky i boty úplně propocené. A moje bandáže se hnuly a já začala cítit bolest," postěžovala si fakt, který ji může v sobotním boji o finále limitovat.

O postup do finále si zahraje s další domácí hráčkou Amelií Mauresmovou a má se čeho obávat. Vítězka z roku 2004 se na letošním ročníku prezentuje vynikající formou. Ve třech zápasech ztratila pouhých sedm gamů, když dnes deklasovala světovou devítku Agnieszku Radwaňskou 6-2 6-0.

S lehkostí turnajem proplouvá také světová jednička Serena Williamsová. Po hladkých výhrách nad Benešovou a Špremovou si poradila s další kvalifikantkou Loitovou po setech 6-1 6-4.

O finále si stejně jako na letošním Australian Open zahraje s Ruskou Jelenou Dementěvovou. Ani turnajová trojka dosud neztratila set, když dnes vyřadila domácí Nathalii Dechyovou.

- WTA PREMIER PAŘÍŽ (Francie, tv. povrch, 700.000 dolarů) -
páteční výsledky

Dvouhra - čtvrtfinále:
S. Williamsová (1-USA) - Loitová (Fr.) 6-1 6-4
Jankovičová (2-Srb.) - Cornetová (5-Fr.) 5-7 6-4 6-4
Dementěvová (3-Rus.) - Dechyová (Fr.) 6-3 6-2
Mauresmová - A. Radwaňská (Pol.) 6-2 6-0

Semifinálové dvojice: S. Williamsová - Dementěvová, Jankovičová - Mauresmová

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist