Jankovičová: Dneska jsem nebyla na kurtu

4. 9. 2009, 12:09
Aktuality 7
Loni si Jelena Jankovičová na US Open zahrála ve finále, letos se s turnajem loučí už v prvním týdnu. Ale to není to nejsmutnější, s čím z New Yorku odjíždí. Srbské tenistce v noci před zápasem s Jaroslavou Švedovovou zemřela babička. Dneska jsem nebyla doopravdy na kurtu, řekla po utkání Jankovičová, která letí za svou rodinou do Bělehradu.
Jelena Jankovičová

Na včerejší den Jelena Jankovičová zřejmě nikdy nezapomene. Když nastupovala ve Flushing Meadow na kurt proti své soupeřce, už věděla, že jí zemřela jediná babička. V hledišti proto také chyběla její matka Snezana, která odletěla do Srbska.

"Dneska jsem doopravdy nebyla na kurtu," přiznala pátá nasazená tenistka po zápase s Jaroslavou Švedovovou, který prohrála v tie-breaku třetího setu. "Zemřela mi babička, která mi byla hodně blízká. Jsem z toho moc smutná. Zkoušela jsem být duchem tady, ale bylo to moc těžké."

Jankovičová bojovala o postup dvě hodiny a čtyřicet minut, než ji soupeřka z Kazachstánu udolala.

"Sami jste mohli vidět, že jsem na kurtu nebyla šťastná," vysvětlovala Srbka. "Hodně jsem trpěla. Zkoušela jsem myslet na tenis, ale byla jsem pomalá a všude pozdě. Ani jsem pořádně nemohla sledovat míč."

Švedovové, která si za zápas připsala 45 vítězných míčů, ale nechce ubírat zásluhu na vítězství.

"Když hrajete s takovou tenistkou... hrají proti hráčce ze světové špičky a servírují 120 mil za hodinu a trefují každý úder. Ničím se moc netrápí, hrají bez nervů, protože nemají co ztratit. To byl ten dnešní případ," tvrdí tenistka.

"V životě jsou důležitější věci než tenis," řekla Jankovičová,  které už letos nadělala starosti také nemoc její matky. "Když se nad tím zamyslíte, (US Open) je jen malou událostí v porovnání s tím, když vám zemře někdo v rodině."

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat
smazaný uživatel
Chudák Jelena, kdyby ji toto nepostihlo, mohla podle mě postoupit minimálně do čtvrtfinále. Jaký je to rozdíl oproti Ivanovič, která je nešťastná kvůli zkaženému úderu, na světě jsou důležitější věci Anno!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to pak chápu. Ale to nic nemění na tom, že hrála Shvedová fakt dobře.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tak. Ale prečo práve teraz, keď mala vyhrať US OPEN? Toľko zaujímavých náhod... :I
Reagovat
smazaný uživatel
Chudák jelena, ale zdá se mi že si po každé prohře na něco stěžuje, ale je fakt že ted má opravdový důvod.
Reagovat
smazaný uživatel
nj to máš pravdu, minule to bolo pre "ženské" problémy.. aj ke)d teraz je to úplne iná situácia
Reagovat
smazaný uživatel
Domi, myslím si, že tie spomínané problémy mohli a aj trápia nielen ju, takže u mňa by aj to ako "výhovorka" prešla :))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist