Jankovičová jedničkou nebude. Porazila ji Cibulková

1. 8. 2008, 22:59
Aktuality 8
Nečekaně úspěšná pouť Dominiky Cibulkové turnajem v Montrealu nekončí. Slovenská tenistka postoupila do semifinále díky vítězství 7-5 6-2 nad Jelenou Jankovičovou. Tu tak připravila o šanci stát se novou světovou jedničkou. Na osm zápasů prodloužila vítěznou sérii Ruska Dinara Safinová.
Zklamaná Jelena Jankovičová

Druhá hráčka žebříčku WTA Jelena Jankovičová měla velkou šanci stát se novou královnou ženského tenisu. Stačilo, aby postoupila do finále, a vystřídala by na prvním místě krajanku Anu Ivanovičovou, která překvapivě vypadla už v 3. kole.

V tom jí ale zabránila Dominika Cibulková. Ta už v Montrealu vyřadila nasazenou pětku Jelenu Dementěvovou, dvanáctku Naděždu Petrovovou a včera si připsala také skalp Jankovičové.

Slovenská tenistka přitom nezačala vůbec dobře. Jankovičová se ujala vedení 5-1 v prvním setu a zdálo se, že má rychle namířeno do semifinále. V ten moment ale zápas začala ovládat Cibulková. Vyhrála šest gamů v řadě a esem ukončila první set. "Nezačala jsem dobře," svěřila se po utkání Slovenka. "Pořád jsem si ale věřila a věděla jsem, že když nebudu dělat tolik chyb, dokážu se vrátit do zápasu."

Jeho otěže už od té doby nepustila. Ve druhé sadě vzala Jankovičové hned první servis a i když světová dvojka snížila na 2-3, Cibulková vyhrála další tři hry a zvítězila 7-5 6-2.

Pro Jankovičovou to bylo už počtvrté, kdy šanci vystoupat v žebříčku až na samotný vrchol promarnila. Podobně selhala v semifinále French Open, v osmifinále Wimbledonu a minulý týden také v semifinále turnaje v Los Angeles.

Cibulková si o finále zahraje s desátou nasazenou Francouzkou Marion Bartoliovou. Ta ve čtvrtfinále hladce přehrála Japonku Sugiyamovou. Jediný vzájemný zápas vyhrála letos v osmifinále halového turnaje v Paříži Bartoliová.

Druhou semifinálovou dvojici v Montrealu tvoří Ruska Dinara Safinová a Viktorie Azarenková z Běloruska. Safinová ve čtvrtfinále otočila vývoj zápasu proti krajance Světlaně Kuzněcovové a nakonec se radovala z vítězství 2:6, 6:3, 6:2.

Žádná z šestice nejvýše nasazených tenistek se v Kanadě neprobojovala do semifinále a sedmá nasazená Safinová se tak stala největší favoritkou závěrečných bojů. Ruská tenistka bude po Berlínu a Los Angeles usilovat už o třetí letošní titul. Výhra nad Kuzněcovovou byla její osmou v řadě.

Turnajová jedenáctka Viktorie Azarenková si poradila se sedmnáctiletou Rakušankou Tamirou Paszekovou. Běloruská hráčka porazila přemožitelku světové jedničky Any Ivanovičové 6:4 a 7:5.

Výsledky - Montreal:

Dvouhra - čtvrtfinále:
Cibulková (SR) - Jankovičová (2-Srb.) 7:5, 6:2, Bartoliová (10-Fr.) - Sugiyamaová (Jap.) 6:2, 6:3, Safinová (7-Rus.) - Kuzněcovová (4-Rus.) 2:6, 6:3, 6:2, Azarenková (11-Běl.) - Paszeková (Rak.) 6:4, 7:5.
Semifinálové dvojice:
Safinová (7-Rus.) - Azarenková (11-Běl.), Cibulková (SR) - Bartoliová (10-Fr.).
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Peschkeová, Stubbsová (2-ČR/Austr.) - Moritaová, Sugijamaová (Jap.) 7:5, 7:6 (8:6).

TenisPortal.cz, ČTK, Václav Navrátil

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Cibulková je nejhezčí a nejlepší!! ( hned po Jankovičové :-) ) a samo po Vaidišové taktéž :-)))))))
Reagovat
smazaný uživatel
According to the ranking projections released by the tour Saturday, Jankovic will have 3,620 points to Ivanovic's 3,612 on Aug. 11.
Reagovat
domka
dominika hraje fakt skvele:Duz porazila 6. hracku sveta dementevu a ted i 2.jankovicovou myslim ze dominika je fakt velkej talent.......moc ji fandiim jen tak dal muzes ten turnaj i vyhrat:D
Reagovat
smazaný uživatel
proste sila takto se bojuje o post jednicky ... ivanovic prohrava porad a jankovic to asi nechce vyuzit :-D:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Super. Cibulkové sem fandil. Přál bych jí titul. Zaslouží si to a je to moc pěkná kočka.
Reagovat
smazaný uživatel
tak tak je to princeznicka nasa no jak moze chodit z Monfilsem to nechapem...
Reagovat
smazaný uživatel
Ona chodí s Monfilsem? To ani nevím. Tak to fakt nechápu. Té neuvěřitelné. Taková kočka a chodí s Monfilsem.
Reagovat
smazaný uživatel
kočka? ty nohy. to je děs
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist