Jankovičová nezíská titul ani v Číně, končí ve 2. kole

9. 10. 2014, 16:36
Aktuality 19
Jelena Jankovičová svou první letošní turnajovou trofej v čínském Tianjinu nezíská. Nejvýše nasazená hráčka si musí balit kufry už po druhém kole, ve kterém dnes nestačila na domácí Saisai Zheng.
Jelena Jankovičová

Jelena Jankovičová měla už ve svém úvodním zápase na turnaji problémy, když od Rusky Kudrjavcevová dostala ve druhém setu "kanára". Po duelu se Saisai Zheng se srbská favoritka s turnajem rozloučila.

Do problémů se dnes bývalá světová jednička dostala hned při svém prvním podání, které ztratila. Jankovičová sice srovnala, od stavu 3-2 ale servis ztratila dvakrát po sobě a Číňanka ziskem setu udělala důležitý krok k postupu do čtvrtfinále.

Srbka, která ve druhé sadě prohrávala už 1-5, se málem ještě dokázala vrátit do zápasu, když snížila na 3-5 a vypracovala si brejkbol. Ten ale domácí tenistka odvrátila a po hodině a půl zápas ukončila.

"Jankovičová je suverénně nejvýše postavenou hráčkou, kterou jsem dosud porazila," radovala se Saisai Zheng, která až dosud nevyhrála zápas nad hráčkou Top 60. "Schopnost porazit elitní hráčku mi dodá sebedůvěru do dalších zápasů," dodala dvacetiletá Číňanka po svém premiérovém postupu do čtvrtfinále turnaje WTA.

Saisai Zheng je jednou ze čtyř mladých hráček (Puigová, Rogersová a Diyasová), které si během letošního Turnaje mistryň v Singapuru zahrajou nový turnaj vycházejících hvězd. V Tianjinu se o postup do semifinále utká se Soranou Cirsteaovou, která už včera smetla Andreu Hlaváčkovou.

Radost divákům v Tianjinu udělala i druhé nasazená Shuai Peng, jež na rozdíl od Jankovičové zůstává ve hře o titul. Čínská hráčka, jež v sobotu triumfovala s Andreou Hlaváčkovou ve čtyřhře jiného domácího turnaje v Pekingu, si dnes bez větších potíží poradila s ruskou kvalifikantkou Jelizavetou Kuličkovovou, kterou porazila 6-1 6-2.

Výsledky - Tianjin (tvrdý povrch, dotace 250.000 dolarů):
Dvouhra - osmifinále:
Zheng Saisai (Čína) - Jankovičová (1-Srb.) 6:3, 6:3
Peng (2-Čína) - Kuličkovová (Rus.) 6:1, 6:2
Bencicová (3-Švýc.) - Oprandiová (Švýc.) bez boje
Hsieh Su-wei (Tchaj-wan) - Zhang (5-Čína) 3:6, 6:3, 7:6 (7:5)
pva, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

19
Přidat komentář
smazaný uživatel
ak by nešla , neobhajila by SF z TM :) a dosť by spadla :)
Reagovat
blixa
Proč by nešla do Sofie když má WC ? Jako že by se jí nechtělo ? :D
Reagovat
smazaný uživatel
dajme tomu :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem rád , že Jankovičová vypadla , zbytek této sezony ji přát nebudu žádnou výhru , nebot mě naštvala s turnajem šampionek , kde nemá co dělat když ani žádný turnaj nevyhrála letos .
Reagovat
pockerface
docela jsem se divil,že dali divokou kartu Jankovičový.Já bych jí určitě dal Karolíně.
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych tyhle WC karty na takové turnaje kde je omezený přístup (Turnaj Mistrin , Turnaj Šampionek ) zrušil úplně je to nevýhoda pro hráčky , tyhle karty si myslím , že se dostávají jenom proto aby pořadatelé turnaje získali co nejvíce peněz .
Reagovat
pockerface
no to já bych je taky zrušil,když za výkony za celý rok,tak spravedlivě.Ale,když už je rozdávají,tak bych tam místo Jeleny rád viděl právě Karolínu.
Reagovat
smazaný uživatel
To je pravda , ale lepší by bylo je zrušit než by je měl dostat kdokoliv a je mi jedno jestli česká hráčka.
Reagovat
VlS
v suchým triku, 6:3;6:2. Ani se jí nechtělo běhat.
Genie odstoupila, takže dneska konec.
Reagovat
smazaný uživatel
s tím běhaním souhlas. Ale několik předešlých týdnů ukázalo, že Karolína běhat (v rámci možností:-)) umí. Dneska to nebylo potřeba :-)
Reagovat
PetaM
Jsem nevěděl, že Káju trénuje Ivo Minář ... :)
Reagovat
tommr
nevím jak je to ted, ale dřív spolu prej chodili ... :)
Reagovat
blixa
Já myslím že Dan Vaněk, alespoň v květnu ji ještě trénoval.
Reagovat
VlS
Kájo drž
Reagovat
VlS
naučte prosím Karolínu, ať nedává druhej servis soupeřce na FH pří´mo na raketu, jo?
Reagovat
VlS
Kája krásnej BH po lajně, lahůdková záležitost.
Reagovat
pepin
Svatá pravda, každý druhý podání tam tvrdošíjně posílá, to tam může být slepec a vrátí to. Ale nijak se mi dnes Karolína moc nelíbí, je to takové studené, nijaké. Tak snad to dotáhne.
Reagovat
sprchon
Jo no, takové nijaké. Působí tak, že se nechce moc naběhat nebo jakkoliv unavit... Ale i tak se to vyvíjí dobře. :)
Reagovat
pepin
Tak běhat se ji nechtělo již od začátku, vůbec na mě působí nějak divně, nikde nic. Všimli jste si, že při odchodu mezi Pl. a Bu. nepadlo ani slovo? Myslím pozdrav.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist