Jankovičová přehrála Safinovou a turnaj v Cincinnati vyhrála

17. 8. 2009, 07:57
Aktuality 7
WTA CINCINNATI - Srbská tenista Jelena Jankovičová ovládla turnaj žen v Cincinnati. Ve finále porazila světovou jedničku Rusku Dinaru Safinovou překvapivě snadno 6-4 6-2 a vybojovala tak svůj druhý letošní titul a celkově jedenáctý v kariéře.
Profily hráčů
Jelena Jankovičová

Čtyřiadvacetiletá Jelena Jankovičová, která byla před Dinarou Safinovou první hráčkou světa, ve finále téměř nechybovala. Naopak Ruska byla viditelně nervózní a často netrefovala kurt. V prvním setu byla Jankovičové ještě vyrovnanou soupeřkou, ve druhé sadě však už na hřišti dominovala Srbka. A to i přesto, že se musela v úvodu druhého setu nechat ošetřovat.

"Konečně se mi vrací úsměv a tenis mě zase baví," radovala se rodačka z Bělehradu. "To je to, co mi chybělo celých sedm měsíců. Jsem moc šťastná, že jsem zpět. Zpátky mezi nejlepšími hráčkami."

Za vítězství si tak Jankovičová připíše prémii 350 tisíc dolarů a 800 bodů do žebříčku WTA, kde si upevní svou pátou pozici a alespoň trochu se přiblíží čtvrté Jeleně Dementěvové, kterou vyřadila v semifinále. Postupu do finále sama nevěřila, protože s Dementěvovou prohrávala v tie-breaku rozhodující sady už 2-6.

"Dlouho jsem hledala ztracené sebevědomí. Teď se cítím být odpočatá a připravená dál vyhrávat," věří si Jankovičová. Vítězství věnovala své matce, která se v Srbsku zotavuje po operaci.

Safinová ve finále překvapila nervozitou, přestože v předchozích zápasech zastavila rozjeté soupeřky Clijstersovou i Pennattaovou. "Řekla bych, že jsem byla trochu mimo. Přitom jsem si při vstupu na kurt hodně věřila," litovala Safinová.

Hráčky se nyní přesouvají do Toronta, kde je čeká Rogers Cup. Poslední velká prověrka před US Open. Loni v Montrealu, kde se Rogers Cup hraje každý sudý rok, triumfovala Safinová.

- WTA CINCINNATI (USA - Ohio, tv. povrch, 2.000.000 dolarů) -
nedělní výsledky (16. 08. 2009)

Dvouhra - finále:
Jankovičová (5-Srb.) - Safinová (1-Rus.) 6-4 6-2

Čtyřhra - finále:
Blacková/Huberová (1-Zimb./USA) - Llagosteraová/Martínezová (7-Šp.) 6-3 0-6 10-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat
smazaný uživatel
Velké zklamání. Má šanci zavřít hubu pochybovačům a takhle to dopadlo. Daruje jeden z nejcennějších titulů srbici. Nezklamala ani Dementová, takhle upadnout po jasném 2. setu je už opravdu umění. Psychoušky se nedokážou trefit do čtverce pro podání, prostě děs.
Reagovat
smazaný uživatel
Zdravím.
Mám na dnes večer velmi zajímavý zápas.
Naprostá 100% jistota. Dám ho dnes zdarma.
info zde:

http://kolemdvou.cz/chat/viewtopic.php?t=17810
Reagovat
smazaný uživatel
Před Dinarou byla světovou jedničkou Serena, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
...si upevní svou pátou pozici a alespoň trochu se přiblíží čtvrté (!) Jeleně Dementěvové... Další správná informace.
Reagovat
smazaný uživatel
No kdo by to byl řekl řekl, že tento turnaj vyhraje Jelena... Káždopádně Dinara je pro mě furt hráčka č. 1. Docela mě štve že i Jelena o ní pochybuje i když by neměla protože je taky zrovna jedna z mála tenistek který byli 1 a nevyhrály grandslam.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja som strašne rada, priala som jej to od začiatku. Ako sa zdá, jej istota je späť, ako povedala sama, je to hneď vidieť. Konečne by mohla vyhrať grandslam - US OPEN. 24 rokov na to čaká :) Nech už ju berú vážne. Ale fakt, ona povedala blbost, keď sa nezastala Safiny.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist