Jankovičová se nadřela na postup do 3. kola US Open

27. 8. 2008, 21:51
Aktuality 3
Srbská tenistka Jelena Jankovičová se hodně nadřela na postup do třetího kola US Open. V utkání se Švédkou Sofií Arvidssonovou nevyužila řadu šancí a nakonec zvítězila až 7:5 v rozhodujícím setu. V dalším zápase na turnajovou dvojku čeká Číňanka Čeng Ťie.
Jankovic Jelena

Jankovičová, jež nedávno strávila týden na postu světové jedničky, získala první set 6:3 a ve druhé sadě dvakrát podávala na vítězství. Ani jednou však neuspěla a následnou zkrácenou hru získala Seveřanka. Ve třetí sadě Jankovičová neudržela náskok tří gamů, ale ve dvanácté hře sebrala Arvidssonové servis, což definitivně rozhodlo.

Bez problémů naopak prošla do třetího kola olympijská šampionka Ruska Jelena Dementěvová, která povolila jen tři gamy Francouzce Pauline Parmentierové.

Dařilo se i další Rusce - turnajová trojka Světlana Kuzněcovová, vítězka newyorského grandslamu z roku 2004, dnes měla s rumunskou tenistkou Soranou Cirsteaovou problémy jen v prvním setu. Přemožitelku Češky Lucie Šafářové nakonec porazila 7:6 a 6:1.

Z výhry se radovaly i Patty Schnyderová ze Švýcarska a slovinská reprezentantka Katarina Srebotniková. Schnyderová porazila dvakrát 6:3 talentovanou sedmnáctiletou Rusku Anastázii Pavlljučenkovou, Srebotniková ztratila proti Meusburgerové z Rakouska ještě o dva gamy méně.

Bronzová medailistka z Pekingu Zvonarevová dohrála
Došlo i na překvapení. S rolí jasných favoritek se nedokázaly vypořádat Franceska Schiavoneová z Itálie a především Ruska Věra Zvonarevová. Čerstvá bronzová olympijská medailistka Zvonarevová hladce, dvakrát 3:6, podlehla Tatianě Perebiynisové z Ukrajiny, Schiavoneová prohrála 2:6, 6:3 a 4:6 s britskou tenistkou Anne Keothavongovou.

Slovenka Magdalena Rybáriková postoupila do třetího kola po jednoznačné výhře 6:1, 6:2 nad Tamirou Paszekovou z Rakouska.

Výsledky - US Open - ženy:
Dvouhra - 2. kolo:
Kuzněcovová (3-Rus.) - Cirsteaová (Rum.) 7:6 (7:3), 6:1, Schnyderová (15-Švýc.) - Pavljučenkovová (Rus.) 6:3, 6:3, Rybáriková (SR) - Paszeková (Rak.) 6:1, 6:2, Li Na (Čína) - Erraniová (It.) 4:6, 6:2, 6:0, Jankovičová (2-Srb.) - Arvidssonová (Švéd.) 6:3, 6:7 (5:7), 7:5, Dementěvová (5-Rus.) - Parmentierová (Fr.) 6:2, 6:1, Perebijnisová (Ukr.) - Zvonarevová (8-Rus.) 6:3, 6:3, Keothavongová (Brit.) - Schiavoneová (25-It.) 6:2, 3:6, 6:4, Srebotniková (28-Slovin.) - Meusburgerová (Rak.) 6:1, 6:3, Makarovová - Byčkovová (obě Rus.) 3:6, 7:5, 6:3.

Čtyřhra - 1. kolo:

Blacková, Huberová (1-Zimb./USA) - Cetkovská, Wickmayerová (ČR/Belg.) 6:0, 6:4, Erakovicová, Kostaničová-Tošičová (N. Zél./Chorv.) - Peschkeová, Stubbsová (2-ČR/Austr.) 6:4, 3:6, 7:5.
TenisPortal.cz, ČTK, Václav Navrátil

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
byl to docela hezkej zapas........ale jelena mela namále!:D
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli ty srbky budou hrát jako doteď,tak se na čele moc dlouho neudrží.Jankovičová má sice konstantní výkony,ale mě se její styl hry nelíbí.tO Ana hraje atraktivní tenis,ale teď jí přibrzdilo to zranění.
Reagovat
smazaný uživatel
A vadí ti to? Jen ať obě mažou!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist