Jankovičová se pomstila Cirsteaové, zahraje si o finále

23. 8. 2012, 11:55
Aktuality 0
Na triumf na turnaji WTA čeká už dva a půl roku, v Dallasu se ale Jelena Jankovičová možná už konečně dočká. Bývalá světová jednička předvedla v Texasu zatím nejsuverénnější výkon a po výhře 6-2 6-1 nad Rumunkou Cirsteaovou je v semifinále. V něm ji nyní čeká australská kvalifikantka Dellacquaová.
Jelena Jankovičová

Jelena Jankovičová dorazila do Texasu se čtyřmi porážkami v řadě na kontě a v úvodním kole si mohla připsat pátou. Duel s Jaroslavou Švedovovou ale zvládla, stejně jako další zápas s Nizozemkou Rusovou.

Ve čtvrtfinále narazila na soupeřku, kterou velmi dobře zná: se Soranou Cirsteaovou se Srbka utkala už třikrát a pokaždé z toho byl dramatický třísetový zápas s lepší koncovkou pro Cirsteaovou. V prvním vzájemném utkání na tvrdém povrchu ale Jankovičová své soupeřce částečně splatila účet. Tentokrát musela za celé utkání odvracet jediný brejkbol, sama využila pět příležitostí k prolomení servisu rumunské tenistky a za pouhou hodinu zvítězila hladce 6-2 6-1.

"Cítím, že v každém zápase hraju líp a líp," radovala se Jankovičová. "Cítím se pohodlněji, vrací se mi sebedůvěra. Teď si to na kurtu užívám, myslím, že se vracím zpátky. Je to dobrý pocit, když člověk před US Open odehraje dobré zápasy a připíše si pár výher. Není lehké každé ráno vstát a trénovat. Když se nedaří, musíte přijít na způsob, jak se dostat zpátky do formy. Jediná možnost je tvrdě trénovat, nemůžete jen sedět a čekat, že to přijde samo. Chci hrát zase dobře, a snažím se o to," uvedla Srbka.

Mezi ní a jejím prvním titulem od března 2010 stojí už jen dvě soupeřky. Tou první je australská kvalifikantka Casey Dellacquaová, která si po svém překvapivém vítězství nad Belgičankou Wickmayerovou poradila i s Kanaďankou Alexandrou Wozniakovou. I druhou favoritku v řadě porazila Dellacquaová ve dvou setech, přestože v tom druhém tentokrát prohrávala 0-3. Ziskem pěti gamů za sebou kvalifikantka průběh sady otočila a postup do prvního semifinále na turnaji WTA v kariéře už si nenechala ujít.

"Letos už jsem si připsala pár cenných výher, ale nedokázala jsem na ně navázat," řekla po své výhře aktuálně 106. hráčka světa. "Mým prvním cílem je dostat se do stovky. Než jsem šla na operaci nohy, byla jsem 39. na světě. Když se mi podaří vrátit se tam někam a možná i výš, bude to skvělé."

Ve druhém semifinále na sebe narazí turnajová trojka Roberta Vinciová a Srbka Bojana Jovanovská. Zatímco Vinciová potvrdila ve čtvrtfinále roli favoritky v duelu s Chanelle Scheepersovou, Jovanovská postoupila přes šestou nasazenou Shuai Peng. Číňanka utkání vzdala za stavu 4-6 0-1 kvůli zranění pravého ramene.

Výsledky - Dallas (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Jankovičová (2-Srb.) - Cirsteaová (8-Rum.) 6:2, 6:1, Vinciová (3-It.) - Scheepersová (7-JAR) 7:6 (7:1), 6:2, Jovanovská (Srb.) - Peng (6-Čína) 6:4, 1:0 skreč, Dellacquaová (Austr.) - Wozniaková (Kan.) 6:4, 6:4.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Benešová/Záhlavová-Strýcová (1-ČR) - Dabrowská/Hsieh (Kan./Tchaj-wan) 6:4, 6:3, Bouchardová/Wozniaková (Kan.) - Gajdošová/Zakopalová (3-Austr./ČR) 6:2, 6:4.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist