Jankovičová si semifinále nezahraje ani v Madridu

15. 5. 2009, 22:46
Aktuality 0
WTA MADRID - Už třetí turnaj v řadě skončil pro srbskou tenistku Jelenu Jankovičovou ve čtvrtfinále. V Madridu se o to postarala Švýcarka Schnyderová, kterou v sobotu čeká souboj se světovou jedničkou Safinovou. Ruska nezaváhala proti Bondarenkové.
Jelena Jankovičová

Stuttgart, Řím a Madrid. Tři turnaje, které během posledních tří týdnů skončily pro Jelenu Jankovičovou už ve čtvrtfinále. Srbská světová čtyřka ve Španělsku podlehla 6-7 3-6 Patty Schnyderové, jež byla takto daleko letos poprvé.

Švýcarku v sobotu čeká souboj se světovou jedničkou Dinarou Safinovou, se kterou prohrála všechny tři dosavadní duely. Ruska dnes nezopakovala včerejší klopýtnutí proti Šafářové, a přestože Aljona Bondarenková vzdorovala, Ukrajinku porazila ve dvou setech 6-4 6-3.

Druhou semifinálovou dvojici vytvořila nenasazená Mauresmová s Dánkou Wozniackou. Francouzka Amelie Mauresmová sice s Maďarkou Szavayovou ztratila první set, z následných 14 gamů však soupeřce povolila uhrát pouhé dvě hry.

Caroline Wozniacká si snadno poradila s Ruskou Duševinovou a úspěchem si zajistila premiérový posun do první světové desítky, kde se objeví v pondělním vydání žebříčku WTA.

- WTA PREMIER 5 MADRID (Španělsko, antuka, 4.500.000 dolarů) -
páteční výsledky (15. 05. 2009)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Wozniacká (9-Dán.) - Duševinová (Rus.) 6-0 6-4
Mauresmová (Fr.) - Szavayová (Maď.) 5-7 6-1 6-1
Safinová (1-Rus.) - A. Bondarenková (Ukr.) 6-4 6-3
Schnyderová (Švýc.) - Jankovičová (4-Srb.) 7-6(6) 6-3

Semifinálové dvojice: Mauresmová - Wozniacká, Safinová - Schnyderová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist