Jankovičová si zvrtla kotník a z Portorože odstoupila

23. 7. 2010, 10:45
Aktuality 4
WTA PORTOROŽ - Suverénně vedla, pak ale šlápla na míček a nepříjemně si zvrtla kotník. Takto nešťastně skončil turnaj v Portoroži pro největší favoritku Jelenu Jankovičovou, jež v zápase druhého kola vzdala Rusce Jakimovové.
Jelena Jankovičová se v Portoroži zranila

Jelena Jankovičová byla v Portoroži jednoznačnou favoritkou na titul. Světová dvojka v úvodním kole nezaváhala proti krajance Jovanovské a pochvalovala si, že se znovu začíná dostávat do herní pohody. Ve čtvrtek večer se utkala s běloruskou kvalifikantkou Anastasií Jakimovovou a utkání se 129. hráčkou světa.

Srbská světová dvojka měla zápas pod kotrolou, za stavu 6-1 2-1 si však u základní čáry nešikovně šlápla na míček a zvrtla si levý kotník. Po ošetření se na kurt vrátila, ale poté, co druhý set prohrála 3-6 a ve třetím ztratila první game, vzdala.

Pro Jankovičovou to byl první turnaj od Wimbledonu, kde také nedohrála kvůli zranění. Ve čtvrtém kole kvůli bolesti zad skrečovala zápas s Ruskou Zvonarevovou.

Pětadvacetiletá Srbka se s největší pravděpodobností odhlásí ze čtyřhry, ve které měla po boku krajanky Kruničové hrát o finále. Do něj se tak zřejmě bez boje dostane Češka Uhlířová, která hraje společně s Ruskou Kondratěvovou. 

Třiadvacetiletá Jakimovová, jež si během zápasu také nechávala ošetřovat levou nohu, bude ve svém třetím čtvrtfinále hrát o premiérový start v semifinále proti devatenáctileté Xsenii Pervakovové z Ruska, jež si výhrou 6-2 7-5 nad o dva roky starší krajankou a kamarádkou Alexandrou Panovovou zajistila první postup mezi osmičky nejlepších.

"Jsme dobré kamarádky. Bydlíme spolu na pokoji, takže to byl zvláštní zápas. Jsem šťastná, že jsem vyhrála a dostala se poprvé do čtvrtfinále. Doufám, že se dobře připravím i na další zápas," řekla Pervakovová, jež se minulý týden představila českým fanouškům v Praze, kde vypadla ve druhém kole se Záhlavovou-Strýcovou.

Do čtvrtfinále se z nasazených dostaly jen tři hráčky a největší favoritkou nyní zůstává Anastasia Pavljučenkovová. V souboji s Rosanou De Los Riosovou od stavu 3-3 vyhrál devět gamů v řadě a vyhrála 6-3 6-0. 

Devatenáctiletá Ruska tak z posledních 30 gamů vyhrála 25, neboť v prvním kole proti Briantiové se dostala ze stavu 0-4, aby nakonec vyhrála 7-5 6-1. "Se svými výkony tu jsem spokojená. Přijela jsem sem převést to nejlepší co umím, tak uvidíme, jak dopadne zbytek turnaje," řekla vítězka letošního turnaje v mexickém Monterrey.

O semifinále se utká se Švédskou Johannou Larssonovou, jež ještě před 14 dny nevěděla, jaké to je hrát ve čtvrtfinále podniku WTA. Nyní si ho zahraje podruhé během několika dnů, už před týdnem totiž hrála ve čtvrtfinále v Praze. Jednadvacetiletá Seveřanka ukončila zápas druhého kola deseti vyhranými gamy z posledních jedenácti. S Italkou Camerinovou v první sadě prohrávala 3-5, aby nakonec zvítězila 7-5 6-1. 

"Ze začátku jsem musela hodně bojovat, ale držela jsem se. Nechtěla jsem z kurtu odejít s pocitem, že jsem do toho nedala všechno, a tak jsem musela udělat něco navíc," komentovala Larssonovoá.

- WTA INTERNATIONAL PORTOROŽ (Slovinsko, tv. povrch, 220.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky (22. 07. 2010)

Dvouhra - 2. kolo:
Pavljučenkovová (3-Rus.) - De los Ríosová (Parag.) 6-3 6-0
Larssonová (Švéd.) - Camerinová (It.) 7-5 6-1
Pěrvaková (Rus.) - Panovová (Rus.) 6-2 7-5
Jakimovová (Běl.) - Jankovičová (1-Srb.) 1-6 6-3 1-0 skreč Jan.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Kondratěvová/Uhlířová (2-Rus./ČR) - Bovinová/Klepačová (Rus./Slovin.) 7-6(4) 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
V textu uvedené jméno Xsenia je nesmyslné. Z cizího příjmení Pervak se k českému "Pervakovová" dostaneme jak? Přidáme ovová? Navíc, nad písmenem E má být háček, protože v originále je měkké E a vyslovuje se Pěrvak (viz přehled výsledků).
Reagovat
smazaný uživatel
aby jsi se nepe srAL ty bohemisto !!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
zasr.ný míček beztak ji to tam hodil někdo ze sázkové kan., do pr.dele jediná chyba na tiketu, zase štěstí a v tipsortu se napakovali
Reagovat
chacha
V tipsportu se napakovali mojí dvackou. :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist