Jankovičová v Bogotě vyřadila bývalou šampionku a zůstává poslední nasazenou hráčkou

22. 2. 2013, 11:33
Aktuality 0
WTA BOGOTA - Jelena Jankovičová na prvním letošním turnaji na antuce postoupila do čtvrtfinále. V Bogotě se do něj dostala jako jediná nasazená hráčka, když o problémech v úvodním kole porazila ve dvou setech domácí šampionku z roku 2010 Duqueovou-Marinovou. Ve druhém kole skončily i další bývalé vítězky; Domínguezová-Linová a Flavia Pennettaová, která nestačila na obhájkyni titulu.
Profily hráčů
Jelena Jankovičová

Loni bývalá světová jednička Jelena Jankovičová vyhrála na antukových turnajích jen jeden ze sedmi zápasů. Letos už svůj loňský výsledek překonala hned na prvním turnaji, když v Bogotě postoupila do čtvrtfinále.

Sedmadvacetiletá Srbka, jež v prvním kole o postup bojovala přes tři hodiny, si ve druhém zápase poradila už mnohem snadněji s domácí Marianou Duqueovou-Marinovou. Třiadvacetiletou Kolumbijku, která před třemi lety na domácím podniku získala svůj jediný titul z turnaje WTA, přehrála za 74 minut 6-3 6-2.

V prvním čtvrtfinále od loňského srpna si Jankovičová zahraje s Rumunkou Alexandrou Cadantuovou, která otočila zápas s Chorvatkou Terezou Mrdežaovou.

Turnajová jednička Jankovičová v Bogotě zůstala posledním nasazenou hráčkou. Pětku a šampionku z roku 2005 Flavii Pennettaovou vyřadila obhájkyně titulu Lara Arruabarrenaová-Vecinová, která vyhrála 6-3 4-6 6-0.

Španělka sice vedla už 6-3 a 3-0, třicetiletá Italka ale vzápětí získala čtyři gamy a vynutila si třetí set. V něm ale Arruabarrenaová-Vecinová dominovala, v jednom okamžiku dokonce získala 17 z 18 výměn a zápas ukončila kanárem.

Pro bývalou hráčku Top 10 byla Bogota prvním turnajem od loňského srpna. Od té doby léčila zápěstí, se kterým se rozhodla jít na operaci.

Arruabarrenaová-Vecinová si tak v Kolumbii po 12 zápasech udržuje neporazitelnost. Kromě loňského triumfu vyhrála také před týdnem challenger v Cali. O semifinále si zahraje s Karin Knappovou, která po deklasování Evy Birnerové porazila také dvojnásobnou vítězku turnaje (2006 a 2011) Lourdes Domínguezovou-Linovou. Italka třetí nasazenou Španělku porazila ve třech setech.

Pátá nasazená Francesca Schiavoneová si vylámala zuby na dvacetileté Argentince Paulou Ormaecheové, které v dohrávaném utkání podlehla v tie-breaku třetí sady. Zatímco dvaatřicetiletá Italka od loňského Wimbledonu prohrála včetně Hopman Cupu a kvalifikací 15. z posledních 19 zápasů, Ormaecheová postupem do čtvrtfinále vyrovnala své maximum právě z loňské Bogoty.

O první semifinále svede souboj se svou španělskou vrstevnicí Marií-Teresou Torroovou-Florovou, která v Bogotě startuje podesáté v hlavní soutěži turnaje WTA, ale až v Kolumbii se proti Nizozemce Rusové dočkala své první výhry. Na tu ve čtrvtek navázala skalpem Francouzky Mathilde Johanssonové a znovu tak vylepšila své maximum. Své příští soupeřce Ormaecheové může vrátit týden starou porážku z Cali.

- WTA INTERNATIONAL BOGOTA -
(Kolumbie, antuka, 235.000 dolarů)
čtvrteční výsledky (21. 02. 2013)

Dvouhra - 2. kolo:
Jankovičová (1-Srb.) - Duqueová-Marinová (Kol.) 6-3 6-2
Knappová (It.) - Domínguezová Linová (3-Šp.) 6-3 4-6 6-4
Ormaecheaová (Arg.) - Schiavoneová (4-It.) 2-6 6-3 7-6(3)
Arruabarrenaová-Vecinová (Šp.) - Pennettaová (5-It.) 6-3 4-6 6-0
Cadantuová (Rum.) - Mrdežaová (Chorv.) 4-6 6-3 6-4

Čtyřhra - semifinále:
Birnerová/Panovová (1-ČR/Rus.) - Bogdanová/Cadantuová (Rum.) 6-2 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist