Jankovičová v Bogotě zvládla i duel posledních šampionek a čeká ji odveta s Scheepersovou

12. 4. 2014, 10:54
Aktuality 0
WTA BOGOTA - Jelena Jankovičová v Bogotě i nadále potvrzuje roli největší favoritky. Srbská obhájkyně titulu si ve čtvrtfinále poradila s předloňskou šampionkou Arruabarrenaovou-Vecinovou a v kolumbijské metropoli tak vyhrála i svůj osmý zápas. O finále se utká s Scheepersovou, se kterou loni na antuce prohrála.
Jelena Jankovičová

Minulý týden Jelena Jankovičová nedokázala zopakovat finále v Charlestonu a ve světovém žebříčku klesla z šestého na deváté místo. Nyní jako nasazená jednička obhajuje titul na antuce v Bogotě, kde se loni hrálo už o dva měsíce dříve. A zatím se jí daří.

A to i přesto, že se bývalá světová jednička ani po třech odehraných kolech zcela nesrovnala s odlišnými podmínkami ve vyšší nadmořské výšce. Stále však postupuje bez ztráty setu, ve čtvrtfinále porazila dvakrát 6-4 předloňskou šampionku Laru Arruabarrenaovou-Vecinovou.

V úvodu zápasu se Jankovičová ujala vedení 3-1, pak ale prohrála tři gamy po sobě a dovolila dvaadvacetileté Španělce otočit. Další problémy však už nepřipustila. Poté, co získala sedm z osmi her a ujala se vedení 6-4 a 3-1, utkání zlomila a závěr duelu se španělskou kvalifiakntkou si již pohlídala.

"Lara je velmi těžká soupeřka, úderům dává hodně spinu a hraje variabilně. Na body jsem se hodně nadřela," komentovala Jankovičová. "Nehrála jsem dnes skvěle, ale snažila jsem se co nejvíc míčků udržet v kurtu, což byl základ," přiznala bývalá světová jednička, jež se v Bogotě stále potýká rozdílnými podmínkami.

"Cítím, že když opravdu do míčku udeřím silou, tak dělám nevynucené chyby. Myslím, že potřebuju přeplést rakety," uvedla devětadvacetiletá Srbka, která se v Kolumbii snaží podruhé v kariéře obhájit titul. Zatím to dokázala jen v letech 2007 a 2008 na antuce v Římě.

O první letošní finále si Jankovičová zahraje s Jihoafričankou Chanelle Scheepersovou, s níž sice ve vzájemné bilanci vede 2-1, poslední souboj s ní ale loni na antuce v Madridu ve třech setech prohrála.

"Není to dávno, co jsem spolu hrály. Je to dobrá hráčka a v poslední době hraje celkem dobře, takže to bude kvalitní zápas. Doufám, že dokážu předvést dobrý tenis a znovu tu postoupím do finále," řekla Jankovičová.

Třicetiletá Scheepersová ve čtvrtfinále smetla 6-2 6-1 dvojnásobnou vítězku Lourdes Domínguezovou-Linovou ze Španělska a poprvé od loňského července postoupila do semifinále. Proti Jankovičové se bude snažit vyhrát poprvé v kariéře zápas proti hráčce Top 10, s nimiž má bilanci 0-18.

Ve čtrvtfinále skončila také domácí šampionka z roku 2010 Mariana Duqueová-Marinová, jež podlehla 6-7 5-7 šesté nasazené Vanie Kingové.

Pětadvacetiletou Američanku čeká v boji o první letošní finále Francouzka Caroline Garciaová, jež si poradila se Švýcarkou Rominou Oprandiovou.

- WTA INTERNATIONAL BOGOTA -
(Kolumbie, antuka, 250.000 dolarů)
páteční výsledky (11. 04. 2014)
Dvouhra - čtvrtfinále:
Jankovičová (1-Srb.) - Arruabarrenaová (Šp.) 6-4 6-4
Garciaová (5-Fr.) - Oprandiová (Švýc.) 6-1 7-5
Kingová (6-USA) - Duqueová (Kol.) 7-6(4) 7-5
Scheepersová (JAR) - Dominguezová (8-Šp.) 6-2 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist