Jankovičová v San Diegu dohrála, končí i Safinová

5. 8. 2010, 14:49
Aktuality 1
V létě sice vystřídala Venus Williamsovou na druhém místě světového žebříčku, na kurtu se ale Jeleně Jankovičové nedaří. Poté, co v Portoroži vinou zranění nepřešla přes druhé kolo, se Srbka rozloučila s podnikem v San Diegu hned po svém úvodním zápase. Rusce Klajbanovové v něm podlehla 5-7 2-6.
Jelena Jankovičová

Jelenu Jankovičovou může porážka v San Diegu mrzet o to víc, že do zápasu vstoupila skvěle. Razantně hrající Alisa Klajbanovová prohrávala už 0-4, ruská tenistka se ale rychle vzpamatovala a vývoj setu otočila. Po vyhrané první sadě pak dění na kurtu ovládla, Jankovičovou nechala při svém podání uhrát jen osm míčů a za necelé dvě hodiny zvítězila 7-5 6-2.

"Měla jsem trochu strach z pohybu, bála jsem se, že se znovu zraním," řekla po utkání Jankovičová, která si v Portoroži zvrtla kotník. "Při pohybu do strany si v tak těžkém zápase nevěřím," dodala.

Pro Klajbanovovou je čtvrtfinále v San Diegu teprve třetí v letošní sezoně, v níž bojuje se zraněními.

"(Jankovičová) je výborná atletka a úder, který by proti jiné hráčce byl vítězný, nemusí být vítězný proti ní," vysekla své soupeřce poklonu Ruska, která si vylepšila bilanci s bývalou světovou jedničkou na 3-2. "Ale když hraju v nejlepší formě, míče ode mě létají dost rychle, aby je nedoběhla ani ona."

Mezi nejlepších osm hráček se v Kalifornii probojovala také druhá nasazená Samantha Stosurová. Na pátou hráčku světového žebříčku nenašla recept domácí Melanie Oudinová, která s Australankou prohrála dvakrát 4-6.

"Doběhne spoustu míčů a dokáže je vrátit a když jí nedáte tolik času, pak máte větší šanci vyhrát," řekla na adresu americké teenagerky Stosurová.

Druhé kolo bylo v San Diegu posledním pro bývalou světovou jedničku Dinaru Safinovou. Ta si sice v úvodním zápase připsala první vítězství od dubna, na čtvrtou nasazenou Agnieszku Radwaňskou z Polska ale nestačila. Radwaňská sebrala Safinové celkem šestkrát podání a za pouhých 66 minut zvítězila 6-1 6-3.

"Hrála jsem konzistentněji a ona občas kazila jednoduché míče," okomentovala zápas jednadvacetiletá Polka, která předešlé dva zápasy se Safinovou prohrála. "Kurty tu nejsou moc rychlé, tak jsem dokázala měnit hru," dodala.

Výsledky - San Diego (dotace 700.000 dolarů, tvrdý povrch):
Dvouhra - 2. kolo:
Klejbanovová (Rus.) - Jankovičová (1-Srb.) 7:5, 6:2, Stosurová (2-Austr.) - Oudinová (USA) 6:4, 6:4, Radwaňská (4-Pol.) - Safinová (Rus.) 6:1, 6:3, Peerová (7-Izr.) - Švedovová (Kaz.) 7:5, 6:4.

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Čakvetadze - Lapuščenkova

Satelit 10 stupňů východně, frekvence 10996 MHz, symbolrate 6111, polarizace H.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist