Jankovičová zahodila mečboly a po 3 hodinách padla se soupeřkou z Tchaj-wanu

21. 7. 2012, 11:55
Aktuality 21
WTA CARLSBAD - Jeleně Jankovičové se letos příliš nedaří a mizernou formu podtrhla i v Carlsbadu. O semifinále hrála proti až 161. hráčce světa Yung-Jan Chan z Tchaj-wanu, i přes vypracované mečboly ale postoupit nedokázala a po více než tříhodinové bitva vypadla.
Jelena Jankovičová

Bývalá tenisová jednička Jelena Jankovičová vypadla z turnaje v Carlsbadu po více než tříhodinovém maratonu ve čtvrtfinále se soupeřkou z Tchaj-wanu Yun-Jan Chan. Srbská favoritka, která vedla žebříček WTA na podzim roku 2008 po finále na US Open, v tie-breaku druhého setu zahodila dva mečboly a prohrála 7-6 6-7 5-7.

"Byl to psychicky strašně náročný zápas. Obě jsme úplně vyšťavené," řekla Jankovičová, která v rozhodující třetí sadě vedla 3-1, prohrávala 3-5 a vyrovnala na 5-5. Poslední dva gamy ale zase patřily tenistce z Tchaj-wanu, které v žebříčku WTA patří až 161. místo a v Carlsbadu musela hrát i kvalifikaci.

Jankovičová v Carlsbadu pouze potvrdila, že se jí letos příliš nedaří. Z posledních 14 turnajů se pouze čtyřikrát dostala přes své úvodní vystoupení v soutěži.

Yung-Jan Chan si po dvou finálových účastech na grandslamech ve čtyřhře připsala největší úspěch v singlu. V semifinále se utká s turnajovou jedničkou Marion Bartoliovou z Francie, která musela svést rovněž téměř tříhodinovou bitvu.

Světová desítka Bartoliová měla už ve druhém kole problémy s Vaniou Kingovou, proti které spáchala 18 dvojchyby a vyhrála až po 3 hodinách a 10 minutách. Ve čtrvtfinále s domácí Christinou McHaleovou francouzská tenistka, která kvůli sporu se svazem bude chybět na olympiádě, udělala dalších 11 dvojchyb, opět však dokázala zvítězit - tentokrát po 2 hodinách a 52 minutách 7-5 4-6 6-4.

Ve hře o poslední titul před olympijským turnajem zůstaly také Dominika Cibulková a Ruska Naďa Petrovová. Slovenská tenistka si po setech 6-4 6-4 poradila s Polkou Urszulou Radwaňskou a přerušila sérii pěti čtvrtfinálových porážek v řadě, Ruska zdolala v tie-breaku třetí sady domácí Varvaru Lepchenkovou.

Petrovová už letos dokázala Cibulkovou porazit (6-2 6-0) na trávě v Hertogenboschi, kde nakonec triumfovala. Přdchozí dva vzájemné duely - v roce 2008 na rychlém povrchu - vyhrála tenistka ze Slovenska.

- WTA PREMIER CARLSBAD -
(USA / Kalifornie, tv. povrch, 740.000 dolarů)
páteční výsledky (20. 07. 2012)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Bartoliová (1-Fr.) - McHaleová (5-USA) 7-5 4-6 6-4
Cibulková (2-SR) - U. Radwaňská (Pol.) 6-4 6-4
Yung-Jan Chan (Tchaj-wan) - Jankovičová (3-Srb.) 6-7(4) 7-6(8) 7-5
Petrovová (4-Rus.) - Lepchenková (USA) 6-4 2-6 7-6(5)

Semifinálové dvojice: Bartoliová - Yung-Jan Chan, Petrovová - Cibulková.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

21
Přidat komentář
dadaft
může mi někdo vysvětlit, proč na Eurosportu dávají opakovačku IRC, když už se v Carlsbadu hraje semifinále???
to chcou dávat v přímem přenosu zápas Thomsen a Trunk vs. Castellvi a Forman nebo co???
pomóóóc. svět se zbláznil.
Reagovat
Basa
Už jedeme:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Jak na houpačce Domča :-)
Reagovat
dadaft
tak to bylo o fous. pome Dominiko.
--- jinak ženské jsou šílené. všechno se hraje deset čísel od lajny (nebo blíž). neskutečné.
Reagovat
dadaft
hmmm, Naďa začíná fyzicky odpadat.
Reagovat
Basa
Mno jsem zvědavej, ale asi tam bude nějaká nevolnost...
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud Domča postoupí, případný finále s Marion bude hodně zajímavý, to se ráda podívám.
Reagovat
Basa
Ještě aby ne, když to bude with me:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Jedině s tebou ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky se rád podívám. Teď mám na dva měsíce český Eurosport. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Koukáš na golf? Rory opět "vyhořel" , ale Adam má dobrou výchozí pozici na dnešek, doufám, že to dotáhne, má docela náskok, koukala jsem na něj včera. Komentátoři už zase naznačovali, proč se v poslední době Rorymu nedaří..no, upřímně, taky by mě to zajímalo, škoda :-((
Reagovat
smazaný uživatel
Na golf nekoukám, ale občas něco chytnu ve zprávách a snažím se průběžně sledovat výsledky. Já vím, Rory dokonce při jednom odpalu nechtěně trefil diváka do hlavy. Je to škoda, ze začátku si nevedl špatně... Adamovi bych to přál, kdyby pořád chodil s Anou. Takhle jsem na vážkách. :D
Reagovat
BooOoo
ví se už proč odstoupila ?
Reagovat
tommr
oficiální důvod odstoupení Kláry je virové onemocnění. Snad to nebude nic vážnýho ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jankovičova by to měla zabalit prohrát z hráčkou která je až na 164 pozici je ostuda a Jankovičova už poslední dva roky hraje anti-tenis .Myslím si že už má celý tenis někde kde slunce nesvítí a už do toho nedává to co by měla dát , podle mě ani už netrénuje tak jako kdysi má to v paži a ty výsledky to jen dokazují za poslední dva roky to není o formě ale o tom že to má někde .To samé i u Kuzněcove ta to má stejně u prdele jak Jankovičova .
Reagovat
tommr
Jankovicová je v nejlepších tenisovejch létech - věkem ten její herní a výsledkovej propad určitě není způsobenej ...
Reagovat
EllNino
Nevím ...Jelenina hra se mi vždycky moc líbila ...škoda :/
Reagovat
Alois_Mlok
Věk nezastavíš...
Reagovat
EllNino
je jí 27 ...myslím že věkem to nebude :)
Reagovat
smazaný uživatel
Není to první zkrat Jeleny...
Reagovat
EllNino
to rozhodně ne .....je to škoda ...hráčka, která v roce 2008 trápila ve finále Serenu na US Open .... byla nr. 1 a schopná vrátit pro ostatní ztracené míče :D ...:/
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist