Japonky ovládly Hirošimu. Hibinová získala titul ve dvouhře i v deblu s Doiovou

15. 9. 2019, 08:16
Aktuality 0
WTA HIROŠIMA - Nao Hibinová se v nepovedené sezoně dočkala životního úspěchu. Čtyřiadvacetiletá Japonka si na domácí půdě v Hirošimě došla pro premiérový 'double' na okruhu WTA, když získala druhý titul ve dvouhře i ve čtyřhře společně s krajankou Misaki Doiovou.
Profily hráčů
Nao Hibinová a Misaki Doiová

Až 146. hráčka světa Nao Hibinová letos pouze jednou a to na menším podniku ITF vyhrála tři zápasy po sobě. Přes dva roky nebyla ve čtvrtfinále turnaje WTA, duel v hlavní soutěži vyhrála naposledy 1. dubna. A na začátku tohoto týdne to vypadalo, že se postupu do 2. kola nedočká ani před domácím publikem v Hirošimě.

Čtyřiadvacetiletá Japonka se totiž v úvodním souboji s kanadskou teenagerkou Lleylah Fernandezovou ocitla dvakrát dva míčky od porážky, soupeřka navíc dvakrát podávala na vítězství. Ale Hibinová se z kritických situací vymotala a odpíchla se k životnímu turnaji.

Hibinová, která mimo jiné vyřadila i nasazenou jedničku a obhájkyni titulu Su-Wei Hsieh, v pěti zápasech nenašla přemožitelku, přestože ani jednou nebyla papírovou favoritkou. V dnešním finále si poradila s o čtyři roky starší krajankou Misaki Doiovou, kterou přehrála 6-3 6-2.

Hibinová v prvním čistě japonském finále turnaje WTA od roku 1997, kdy v Jakartě Naoko Sawamatsuová porazila Yuku Yoshidovou, přišla o první dva servisy a prohrávala 1-3. Ale od té chvíle na kurtu dominovala, získala devět gamů v řadě a po necelé hodině a čtvrt upravila vzájemnou bilanci na 3-2.

"Dnes jsem byla nervózní, mnohem víc, než v semifinále. Ale protože jsem byla trochu nervózní i v semifinále, věděla jse, co očekávat. Dnes mi to pomohlo zůstat během zápasu pozitivní," řekla Hibinová.

Ve svém celkově 5. finále si Hibinová došla pro druhý titul, ten první získala před čtyřmi lety v uzbeckém Taškentu. V žebříčku vyletí na 87. místo, nejvýše byla na 56. příčce.



O pár hodin později navíc Hibinová dovršila parádní týden i triumfem ve čtyřhře, v níž získala rovněž svůj druhý titul. Vybojovala ho se svou finálovou soupeřkou ze dvouhry Doiovou, když ve finále přehrály 3-6 6-4 10-4 americko-ruskou dvojici Christina McHaleová a Valeria Savinychová.

Hibinová s Doiovou hrály na teprve pátém společném turnaji a prvním v této sezoně. Podruhé v řadě ho zakončily triumfem, loni dobyly podnik ITF v čínském Suzhou.

Také levoruká Doiová, jež v prvním kole s krajankou Junri Namigataovou přežila za stavu 4-6, 4-5 a 0-40 tři mečboly, tento týden odehrála nejlepší turnaj za poslední více než dva roky. Ve svém celkově třetím finále na okruhu WTA však na jediný titul z Lucemburku 2015 nenavázala.

"Samozřejmě bych teď byla šťastnější, kdybych dnes vyhrála. Ale mám za sebou dobrý týden a musím být spokojená. Určitě mi to pomůže do dalších turnajů," řekla Doiová.

Obě Japonky se nyní přesunou na další domácí podnik s vyšší konkurencí do Ósaky, kde se představí díky divokým kartám. Hibinová začne proti ruské kvalifikantce Varvaře Flinkové, Doiová v 1. kole vyzve Francouzku Kristinu Mladenovicovou.

• WTA INTERNATIONAL HIROŠIMA •
Japonsko, tv. povrch, 250.000 dolarů
nedělní výsledky (15. 09. 2019)
• Dvouhra - finále •
Hibinová (Jap.) - Doiová (Jap.) 6-3 6-2
• Čtyřhra finále •
Hibinová/Doiová - McHaleová/Savinychová (USA/Rus.) 3-6 6-4 10-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist