Jarry se v Bastadu dostal potřetí do finále, o první titul se utká s Londerem

20. 7. 2019, 15:14
Aktuality 21
ATP BASTAD - Nicolas Jarry na antuce ve švédském Bastadu přehrál Federica Delbonise a potřetí v kariéře postoupil do finále turnaje ATP. O první titul se třiadvacetiletý Chilan utká s dalším Argentincem Juanem Ignaciem Londerem, jenž vyřadil španělského šampiona z roku 2016 Alberta Ramose.
Nicolas Jarry

Nicolas Jarry na antuce v Bastadu neztratil ve čtyřech duelech ani set. Po Švýcaru Henrim Laaksonenovi, domácím Mikaelu Ymerovi a Francouzi Jérémym Chardym si dnes proadil i s Argentincem Federicem Delbonisem, kterého přehrál snadno 6-3 6-2. 

Do finále se třiadvacetiletý Chilan prodral potřetí v kariéře a opět na antuce. Loni v Sau Paulo a letos v Ženevě na titul nedosáhl, i když potrápil favority; v Brazílii podlehl Italu Fabiu Fogninimu, ve Švýcarsku dokonce nevyužil dva mečboly proti světové pětce Alexanderu Zverevovi.

Třetí pokus na premiérový triumf na okruhu ATP bude mít 64. hráč světa Jarry v neděli proti Juanu Ignaciu Londerovi, s nímž ve vzájemné bilanci vede 2-1, ale poslední duel letos v únoru v Cordobě s ním prohrál.

Právě v Cordobě nakonec Argentinec Londero dosáhl svého životního výsledku, když si dokráčel až pro titul. Na své druhé čtvrtfinále, semifinále a nakonec i finále čekal až do tohoto týdne do Bastadu. V dnešním boji o druhé místo ve finále přehrál 6-3 6-4 vítěze turnaje z roku 2016 Španěla Alberta Ramose.

• ATP 250 BASTAD •
Švédsko, antuka, 586.140 eur
sobotní výsledky (20. 07. 2019)
• Dvouhra - semifinále •
Jarry (5-Chile) - Delbonis (Arg.) 6-3 6-2
Londero (6-Arg.) - Ramos (Šp.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

21
Přidat komentář
Vlk-v-trave
Zajímavé finále. Londero letošní objev Golden Swingu. Nico objev dva roky zpět. Pro Nica to nemusí být jednoduché. Londero na nějaké ty dlouhé výměny není...jak to trefuje, tak je schopný porazit jakéhokoliv antukáře. otázka,,,,Jen jestli to bude trefovat a bude mít delší vlnu toho trefování kurtu, viz Cordoba s Kvídem...
Jinak Londero na mně působí tak, že jak bych s ním chtěl hovořit. tak min. s dvou metrovým odstupem...pro něj se fakt hodí, to místní přislovečné...trhej:)
Reagovat
sojka1
1111 si drzel podani i set pod kontrolou, nakonec spatnym vstupem zazdil cely TB, zbytecna ztrata. John nevypada dobre, mam dojem, ze pribral a na pohybu je to znat, nestiha, je nezvykle vztekly, haze raketou... snad nedostane pokutu jako Serenka za niceni travniku... :-)) Humbert typek, usmiva se, pobrukuje si... aby ho husa kopla. Jinak neprijemny levak s dobrym servisem.
Reagovat
Vlk-v-trave
Vstupy tady na turnaji neměl dobré...to je pravda, míčky od rakety skákaly všude možně... Pohyb v lesích a hájích, ale....
Ten druhý set jsme urvali:¨)
Reagovat
sojka1
ale uz to vypadalo, ze bude druhy TB jako pres kopirak, Humbert ovsem zavahal na servisu a konecne i nevynucena chyba z vymeny, John napoprve jeste set nedopodaval, ale druha se take pocita, jedeme dal!! Jinak Zlatorucka se nikam nevytratila a je stale paradni, to jen sit hlasi neustale pozdni prichod... :-))
Reagovat
sojka1
a v kvalde v Atlante Harry srovnal stav s Troickym, 3:3 ve tretim, snad uz to nepusti...
Reagovat
Vlk-v-trave
držím palce s tou kvaldou:)
Reagovat
sojka1
prsi.. :-(
Reagovat
Vlk-v-trave
V NP nám naštěstí zapršely pěkné halfy...na BB...
dobře uznábám, už to má v ruce, ale do těch BB jsme se dostali na saku taky...jeden nám šel za bl, s pozdním příchodem.:)
Reagovat
Vlk-v-trave
ovšem teď Humberto nezvládl...Janek chytl new portskou vlnu, přímo brejkovou.:)
Reagovat
sojka1
potvrzeni brejku vytazene z 15:40, pekne nervy....
Reagovat
Vlk-v-trave
teď excelentní novodobý, přímo futuristický fh na saku, Janek flipuje :-O
to se vidí jen v pinpongu, a vlastně teď už ani tam ne...:)
Reagovat
sojka1
s prehledem nakonec....
Reagovat
sojka1
pradelna ale musi byt fyzicky nesmirne narocna, 1111 nam predvedl tri sady outfitu... modelka... :-)
Reagovat
Vlk-v-trave
to teda.
já bych místo toho seděl buď v bazénu, nebo v lese...nejlépe v jezírku v lese.
Reagovat
Vlk-v-trave
jinak koukám, že bazén mají na kurtu v Atlantě.
Reagovat
Vlk-v-trave
:)))
eso, half-flip, eso, half.
smrtící kombinace.
Reagovat
Vlk-v-trave
Bublík...dnes jsem na něj koukl. Bude to jeho premiéra, tak snad Janek nebude jančit, a ten titul zítra dá.
Ale budu pro jistotu počítat se třemi sety.
Reagovat
sojka1
nedivala jsem se na nej, ale on vybubla.... doufam... ;-)
Reagovat
Vlk-v-trave
hodně chyb na servisu, už byl trochu nervózní z toho premierového SF.
Tak snad nebude ve finále nepříjemně bublat:)

Janek se pomalu zlepšuje. Do Atlanty by mohl odjet spokojeně s pohárem...a snad už i s lepším tajmingem do prvních setů. Bylo vidět po tom druhém TB jak ožil, víc si byl jistý, už mě připomínal toho starého dobrého 1111ho:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Prvad, v tom prvním se tu jsem tomu moc nedal, teď se plně soustřeďuji.
Reagovat
Vlk-v-trave
*pravda...:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist