Jastremská po půlročním trestu za doping může znovu hrát

22. 6. 2021, 23:40
Aktuality 10
Ukrajinská tenistka Dajana Jastremská se po půlročním zastavení činnosti kvůli dopingovému nálezu může vrátit na turnaje. Nezávislý tribunál trest 37. hráčce světa a vítězce tří turnajů na okruhu WTA s okamžitou platností trest zrušil, oznámila dnes mezinárodní federace ITF.
Profily hráčů
Dajana Jastremská (© AFP)

Tribunál došel k závěru, že "ze strany Jastremské nedošlo k žádnému provinění nebo nedbalosti". Činnost měla jednadvacetiletá tenistka zastavenou od ledna, poté co podle zjištění Světové antidopingové agentury měla při mimosoutěžní kontrole v moči zakázanou látku mesterolon. Jastremská tvrdila, že anabolický steroid se do jejího vzorku dostal kontaminací.

Od té doby se neúspěšně snažila několikrát dosáhnout zrušení provizorního trestu u sportovní arbitráže CAS. "S potěšením a úlevou vám oznamuji, že jsem byla zbavena všech provinění," napsala dnes na twitteru.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
Mantra
jednou usvědčená, by měla od "očištění" dávat vzorky co tři dny až do konce kariery (nejen ona), jinak je to jako když vypadne z adiktologie - 3% max úspěšnost léčby závislostí.
Reagovat
Alien
To je dobře!
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Mony
Osvobození a ještě ji možná Kája vrátí trenera
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
paddy
konečně je opět křišťálově čistá smile
Reagovat
lars
Bude hrat ve Wimblu letos?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Být pořadateli, tak ji tam za tu komedii se sexuálně přenosným dopingem nepustím. Ať jde dělat biatlon nebo cyklistiku, případně může vzpírat, tam bude nejvíc mezi svými.
Reagovat
vladka
smile
Reagovat
smazaný uživatel
Sportu zdar!!!smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist