Jastremská s odvoláním neuspěla ani u CAS. Na Australian Open hrát nesmí

3. 2. 2021, 17:15
Aktuality 1
Ukrajinská tenistka Dajana Jastremská přijde kvůli předběžné suspendaci za doping o start na Australian Open. Sportovní arbitrážní soud (CAS) v Lausanne dnes zamítl její odvolání, kterým si vítězka tří turnajů na okruhu WTA chtěla vymoci právo účasti na úvodním grandslamu sezony.
Profily hráčů
Dajana Jastremská (© AFP)

Podle oficiálního vyjádření CAS zůstává její předběžný zákaz činnosti v platnosti, dokud Mezinárodní tenisová federace ITF nevynese v kauze konečný verdikt.

Dvacetiletá Jastremská měla podle ITF při listopadové mimosoutěžní kontrole v moči zakázanou látku mesterolon. Federace ji proto na začátku ledna suspendovala, tenistka však vědomé pochybení odmítla. Argumentovala i tím, že o dva týdny dřív na turnaji v Linci byla její antidopingová kontrola negativní.

Proti trestu se proto odvolala k arbitráži CAS. Se zrychleným řízením souhlasila i ITF, aby rozhodnutí padlo ještě před startem Australian Open. Na verdikt Jastremská čekala v Melbourne, kde už prošla povinnou dvoutýdenní karanténou.

"Ani nedokážu vyjádřit, jak jsem zklamaná, že se nezúčastním prvního grandslamu roku. Jsem ale dál odhodlaná prokázat svou nevinu a očistit své jméno," uvedla Jastremská v prohlášení na twitteru.

"Chtěla bych zdůraznit, že rozhodnutí nezávislého tribunálu ITF a CAS se vztahují pouze k předběžné suspendaci. Teď bude čas hájit se proti obvinění," dodala.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
SpacialRecognition
Karma je zdarma... za ty nekonečné MTO a simulování doufám že dostane plnou výši trestu, tj. 4 roky útrum.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist