Jastremská vyhrála i třetí finále. První trofej z antuky vydřela ve Štrasburku

25. 5. 2019, 20:12
Aktuality 2
WTA ŠTRASBURK - Dajana Jastremská uspěla i svém třetím finále na okruhu WTA. Premiérovou trofej z antuky devatenáctiletá Ukrajinka vybojovala ve francouzském Štrasburku, kde v nejdelším finále sezony udolala po odvrácení mečbolu a tříhodinovém boji 6-4 5-7 7-6 domácí bývalou šampionku Caroline Garciaovou.
Dajana Jastremská

Letos již vyhrála Jastremská únorový turnaj v thajském Hua Hinu, premiérový titul slavila loni v říjnu v Hongkongu. Nyní poprvé triumfovala na antuce, když překazila Garciaové cestu za druhým titulem ze Štrasburku a jubilejním desátým v kariéře.

První set ovládla přesto, že si třikrát prohrála podání. Francouzka, která je v žebříčku o 18 míst výše, ztratila servis dokonce čtyřikrát. Druhou sadu zahájila Jastremská dalším brejkem a mířila za vítězstvím. V devátém gamu však nevyužila dva mečboly při podání Garciaové, která dokázala set otočit.

V třetí sadě měla Garciaové velkou šanci navázat na triumf z roku 2016, mečbol však promarnila a tie-break vyzněl jasně pro Ukrajinku. Jastremská proměnila i třetí finálovou účast ve vítězství a do Roland Garros půjde jako 32. hráčka světa, což je pro ni nejlepší umístění v žebříčku v kariéře.

• WTA INTERNATIONAL ŠTRASBURK •
Francie, antuka, 250.000 dolarů
sobotní výsledky (25. 05. 2019)
• Dvouhra - finále •
Jastremská (6-Ukr.) - Garciaová (4-Fr.) 6-4 5-7 7-6(3)
• Čtyřhra - finále •
Gavrilovová/Perezová (Austr.) - Tuan Jing-jing/Chan Sin-jün (Čína) 6-4 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
dadaft
dobrej mač.

váhám, jestli zařadit nebo nezařadit Jastremskou mezi černé koně RG...
Reagovat
smazaný uživatel
Čo je to čierny kôň?..potenciálna víťazka?...

TO asi nie, ale nejaké to štvrté kolo v pohode môže dosiahnuť.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist