Jedenáctka Safinová v Dauhá postoupila do 2. kola

19. 2. 2008, 15:42
Aktuality 0
Za slunečného, ale větrného počasí dnes nastoupily tenistky na kurty v katarském Dauhá. Jedním z prvních duelů byl souboj Rusky Dinary Safinové proti Slovince Katerině Srebotnikové. A jednadvacetiletá Ruska vyhrála již osmý vzájemný zápas v řadě. V zápase druhého kola nestačila nasazená osmička - Francouzka Marion Bartoliová - na mladou Dánku Wozniacki.
Dinara Safinaová
V prvním setu mezi Safinaovou a Srebotnikovou se důležité chvíle odehráli ve čtvrtém a pátém gamu. Ruska nejdříve soupeřce prolomila podání a vzápětí ho po několika shodách potvrdila. Tím zlomila odpor soupeřky v úvodním dějství a Safinaová ho nakonec vyhrála 6-2.

Druhý set měl podobný průběh, jako ten předchozí. Ovšem Slovinka se držela až do stavu 4-4, když dokázala odvrátit celkem 6 brejkbolů. V devátém gamu však Safinaová konečně podání soupeřky prorazila a vzápětí si vytvořila dva mečboly. Hned ten první využila a postoupila do druhého kola, ve kterém ji čeká Číňanka Zi Yan.

Obě hráčky předváděly kvalitní výměny. Safinaová spolehala na razantní údery, které ústily z dobrého servisu. Srebotniková musela riskovat a hrát míčky hodně k lajnám. Snažila se tak soupeřku rozběhat, což se ji často dařilo, ale vedlo to i k více nevynuceným chybám. Za celý zápas jich udělal 24, tedy o deset více než soupeřka. V devátém vzájemném utkání se tak už poosmé radovala Ruska Dinara Safinaová. Ta se tak po čtyřech třísetových prohrách v posledních týdnech konečně mohla radovat z vítězného zápasu.

Nasazená osmička Bartoliová už dohrála
Francouzská tenistka Marion Bartoliová se s turnajem končí už v druhém kole. Po volném losu dnes narazila na sedmnáctiletou Dánku Carolinu Wozniacki, která na sebe začala upozorňovat už v loňské sezoně. Letos se na Australian Open dostala do osmifinále a v dobrých výkonech pokračuje i v Kataru. Proti osmé nasazené Francouzce ztratila jen pět her a postoupila už do 3. kola.

Dechyová po 14 dnech opět porazila Pchengovou
Francouzka Nathalie Dechyová má letos zřejmě spadeno na čínské tenistky. Letos z jedenácti utkání vyhrála šestkrát a z toho byly čtyři výhry nad čínskými tenistkami. Dvakrát porazila Zi Yan, se kterou má bilanci 4-1, a po dnešku si vzájemné zápasy na 2-0 vylepšila i s její krajankou Šuai Pchengovou.

Dechyová nad ní vyhrála už před 14 dny na turnaji v Paříži. Od tohoto zápasu však dvakrát prohrála a chytnout se mohla znovu na Pchengové. A to se jí podařilo. První set sice prohrála hladce 1-6, ale vývoj utkání dokázala otočit a následny sady vyhrála 6-4 6-1. Francouzku teď v druhém kole čeká turnajová dvojka, Ruska Světlana Kuznětsovová.



WTA Dauhá - výsledky 2. dne:

Dvouhra - 2. kolo:
Wozniacki (Dán) - Bartoliová (8-Fra) 6-3 6-2

Dvouhra - 1.kolo:
Safinová (11-Rus) - Srebotniková (Slo) 6-2 6-4
Dechyová (Fra) - Zi Yan (Čín) 1-6 6-4 6-1
Na Li (Čín) - Lichovcevová (Rus) 6-1 0-6 6-4
Moritaová (kval.-Jap.) - Vesninová (Rus) 6-3 6-4

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist