Jednička Garín a dvojka Verdasco v Bastadu skončili po prvním zápase

17. 7. 2019, 13:04
Aktuality 4
ATP BASTAD - Vítěz dvou letošních antukových turnajů Christian Garín končí na antuce ve švédském Bastadu překvapivě hned po prvním zápase. Nejvýše nasazený v něm nestačil 4-6 4-6 na Jérémyho Chardyho, kterého ve čtvrtfinálovém souboji čeká další nasazený Chilan Nicolás Jarry. Svůj úvodní zápas nezvládl ani druhý nasazený Fernando Verdasco, který prohrál s krajanem Albertem Ramosem.
Christian Garín

Christian Garín si na konci února v Sao Paulu zahrál své první finále na okruhu ATP a o pár týdnů později v Houstonu a Mnichově posbíral své první dva tituly. I díky skvělé letošní antukové formě byl na právě probíhajícím podniku v Bastadu považován za jednoho z největších favoritů.

Nejvýše nasazený ovšem na švédské oranžové drti skončil hned po prvním zápase, v němž nestačil dvakrát 4-6 na Jérémyho Chardyho a zhoršil si svou bilanci s francouzským tenistou na 1-4.

Třiadvacetiletý Chilan měl v zápase své šance. Po prohrané úvodní sadě se dostal do vedení 3-0, jenže ztratil následujících pět her a manko brejku už smazat nedokázal.

O devět let starší Chardy se probojoval do svého vůbec prvního letošního antukového čtvrtfinále. O vyrovnání svého letošního maxima bude usilovat proti dalšímu nasazenému Chilanovi Nicolásovi Jarrymu, kterého letos zdolal v Miami.

Poosmé v karéře a z toho již počtvrté na antuce ve švédském Bastadu na sebe narazili Španělé Albert Ramos a Fernando Verdasco. Letos v utkání druhého kola uspěl podobně jako před třemi lety ve finále 31letý Ramos, který zvítězil nad druhým nasazeným krajanem 6-2 6-4 a vzájemnou bilanci upravil na 3-5.

Ve čtvrtfinále se šampion z roku 2016 Ramos střetne s dalším Španělem Robertem Carballésem Baenou (h2h 4-3), který si poradil 6-1 7-6 s Damirem Džumhurem z Bosny a Hercegoviny a vyrovnal své letošní maximum.

• ATP 250 BASTAD •
Švédsko, antuka, 586.140 eur
středeční výsledky (17. 07. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Chardy (Fr.) - Garín (1-Chile) 6-4 6-4
Ramos (Šp.) - Verdasco (2-Šp.) 6-2 6-4
Jarry (5-Chile) - M. Ymer (Švéd.) 7-5 6-3
Carballés (Šp.) - Džumhur (Bosna) 6-1 7-6(4)
• Čtyřhra - 1. kolo •
Jebavý/Middelkoop (1-ČR/Niz.) - Dellien/Londero (Bol./Arg.) 6-3 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Krásný kurz na Chardyho. Už včera jsem ho trefil přes 2.2 a dneska zase. Zkusil jsem i Ymera ale to je strašná lampa ten kluk.
Reagovat
smazaný uživatel
Byly dny, kdy jsem v Ymerovi viděl budoucnost, ale ty jsou už pryč. Alespoň mě potěšil ten Chardy.
Reagovat
svetova.dvojka
Vždyť ten double má spousta hráčů, co to melete... ?

1995 Andre Agassi
1998 Patrick Rafter
2003 Andy Roddick
2013 Rafael Nadal
Reagovat
ttopi
????
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist