Jednička Kontaveitová v Hamburku bez ztráty setu prošla do finále, v něm vyzve 22 setů neporaženou Peraovou

22. 7. 2022, 15:17
Aktuality 3
WTA HAMBURK - Anett Kontaveitová na poslední chvíli přijala divokou kartu do Hamburku a dobře udělala. Nasazená jednička v semifinále zdolala Anastasii Potapovovou a bez ztráty setu prošla do svého prvního finále od konce února a celkově šestnáctého. O sedmý titul se utká s 11 zápasů a 22 setů neporaženou Bernardou Peraovou.
Anett Kontaveitová (© AFP)

Anett Kontaveitová měla loni touto dobou na kontě jediný titul, ale od srpna do února chytla životní formu a svou sbírku rozšířila o dalších pět kousků. Po dubnové nákaze Covidem-19 se jí však úplně přestalo dařit, na posledních třech akcích se dočkala jediné výhry a s French Open se rozloučila hned v prvním a s Wimbledonem ve druhém kole.

Šestadvacetiletá Estonka na poslední chvíli přijala divokou kartu do Hamburku a dobře udělala. V německé metropoli se totiž znovu rozjela, dnes zdolala 6-3 7-5 Anastasii Potapovovou a stále neztratila set.

Nasazená jednička však měla v semifinále plné ruce práce, Potapovová si vypracovala více brejkbolů, nicméně Kontaveitová si s nimi dokázala poradit mnohem lépe. Zatímco světová dvojka využila sedm z deseti šancí, Potapovová jen pět ze 13. Favoritka navíc soupeřku pustila do vedení jen na začátku druhého dějství, stav 0-2 otočila pěti gamy v řadě, ale dopodávat utkání zvládla až na třetí pokus.

Kontaveitovou v sobotu čeká první finále od konce února, celkově šestnácté (6-8) a osmé za poslední rok (5-2). O svůj sedmý titul si zahraje s Bernardou Peraovou, kterou nedávno vyřadila ve Wimbledonu.

Peraová si ještě před dvěma týdny procházela obrovskou krizí a na postup do čtvrtfinále na hlavním okruhu čekala tři roky. Na předchozí akci v Budapešti však zvládla všech sedm duelů bez ztráty setu a v tomto trendu pokračuje v Hamburku, kde nedala šanci obhájkyni Eleně-Gabriele Ruseové, Joanne Zügerové, Kateřině Siniakové ani Maryně Zaněvské.

Sedmadvacetiletá Američanka neprohrála už 11 zápasů a 22 setů v řadě. V sobotu nastoupí ke svému druhému finále na turnajích WTA, ještě před několika dny měla v semifinálových bojích na této úrovni nulovou úspěšnost 0-4.

• WTA 250 HAMBURK •
Německo, antuka, 251.750 dolarů
páteční výsledky (22. 7. 2022)
• Dvouhra - semifinále •
Kontaveitová (1-Est.) - Potapovová (-) 6-3 7-5
Peraová (USA) - Zaněvská (7-Belg.) 6-2 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Mony
Skvělá bitva v Palermu. Pariza předvádí lahodné kousky, ale Paolinka je jistější. Myslím, že se po lajnach hraje víc, než křížem. Tipuji, že Garcia začne až po půlnoci. Vypadá to, že noční život v Palermu se Sicilianum líbí.
Reagovat
tommr
přál jsem si finále Potapova vs Pera, ale Kontaveit byla příliš silná. Zdá se že se opět dostává do formy kterou měla koncem minulýho roku ...
Pokud se ještě na poslední chvíli z Prahy neodhlásí tak se obávám že našim vyfoukne titul ...
Reagovat
Vlk-v-trave
:) Dobre, ze se obavas...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist