Jednička Ljubičič prohrál s Fallou, Tipsarevič vyhrál poprvé od února

15. 6. 2010, 22:55
Aktuality 3
ATP HERTOGENBOSCH - Vítěz z roku 2007 a nejvýše nasazený hráč turnaje v Hertogenboschi Ivan Ljubičič letos nezvládl už úvodní zápas. Chorvatského tenistu v Holandsku zaskočil Kolumbijec Falla, který si tak zahraje o druhé semifinále na okruhu ATP.
Janko Tipsarevič

Ivan Ljubičič se od senzačního titulu z turnaje Masters v Indian Wells trápí. Chorvatského tenistu sužovalo zranění zad a natržený sval. I kvůli zdravotním problémům si od března nezahrál jediné ve čtvrtfinále a nezměnil to ani na trávě v Hertogenboschi.

V úvodním kole měl jako nejvýše nasazený volný los, ve druhém ale proti Alejandru Fallovi z Kolumbie zahodil sedm z osmi brejkbolů a navzdory 12 esům prohrál 2-6 6-7.

Šestadvacetiletý Falla si v prvním čtvrtfinále na trávě zahraje o druhé semifinále na okruhu ATP s Belgičanem Xavierem Malissem. Ten byl v duelu s Němcem Danielem Brandsem dva fiftýny od vyřazení, nakonec ale vyhrál ve třech setech a podruhé během 14 dní postoupil mezi osmičku nejlepších. Před týdnem v Queen`s Clubu si připsal i skalp Djokoviče.

První vítězství po téměř čtyřech měsících si připsal Janko Tipsarevič. Sedmý nasazený Srb do turnaje vstoupil teprve dnes a sérii šesti porážek v řadě uťal proti Jeremymu Chardymu z Francie.

"Poslední tři měsíce byly nejhoršími v mé kariéře. Den před vstupem do turnaje v Indian Wells jsem si zlomil žebro a pak v Římě jsem byl nemocný. Musel jsem se odhlásit z několika turnajů a na Frernch open jsem jel prakticky bez tréninku," komentoval neúspěšné období Tipsarevič, jenž za týden oslaví 26. narozeniny. "Potřebuji hrát zápasy, potřebuji slyšet 'game, set, match Tipsarevič'. Doufám, že po Wimbledonu budu hodně hrát; v Davis Cupu, Atlantě, Los Angeles a Washingtonu," přiblížil Srb své plány na léto.

- ATP 250 HERTOGENBOSCH (Holandsko, tráva, 450.000 eur) -
úterní výsledky (15. 06. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Tipsarevič (7-Srb.) - Chardy (Fr.) 6-3 6-4
Becker (8-Něm.) - Nieminen (Fin.) 6-4 3-6 6-4
Stachovskij (Ukr.) - Vliegen (Belg.) 6-2 6-1

Dvouhra - 2. kolo:
Falla (Kol.) - Ljubičič (1-Chorv.) 6-2 7-6(6)
Malisse (Belg.) - Brands (Něm.) 4-6 6-1 7-5

Čtyřhra - 1. kolo:
Damm/Polášek (ČR/SR) - Chiudinelli/Clement (Švýc./Fr.) 6-4 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nic proti Jankovi, je to dobrej tenista, ale ta momentka:DDD, masovej vrah:)
Reagovat
smazaný uživatel
Hráli spolu dva hráči, kteří jsou letos oba out. Byla jsem zvědavá, jak to dopadne. Sázet bych si netroufla ani na jednoho. Takže za kratší konec nakonec tahal Jeromy, pokračuje dále v propadu a mizerné hře. Jsem zvědavá,kdy udělá nějaký výsledek, za který se nebude muset stydět.
Reagovat
smazaný uživatel
to je fotka xDDD
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist