Jednička Su-Wei Hsieh nestačila na Hibinovou a triumf v Hirošimě nezopakuje

13. 9. 2019, 10:48
Aktuality 0
WTA HIROŠIMA - Nejvýše nasazená Su-Wei Hsieh z Tchaj-wanu podlehla ve čtvrtfinále turnaje v japonské Hirošimě domácí Nao Hibinové a neobhájí loňský triumf. Čtyřiadvacetiletá Japonka si o své čtvrté finále zahraje s Mihaelou Buzarnescuovou.
Profily hráčů
Su-Wei Hsieh

Su Wei-Hsieh loňský premiérový ročník podniku WTA International v Hirošimě ovládla a z pozice nasazené jedničky se v tomto týdnu snažila loňský triumf zopakovat. Letos však po nepřesvědčivých výkonech končí už ve čtvrtfinále.

Třiatřicetiletá Tchajwanka měla potíže již v úvodních kolech s papírově mnohem slabšími soupeřkami. Do rozhodující sady musela s Risou Ozakiovou i Priscillou Honovou a proti domácí Nao Hibinové v dnešním čtvrtfinále dokonce neuhrála ani set.

Hsieh nedokázala v úvodní sadě domácí naději ani jednou sebrat podání a ve druhém setu od začátku tahala za kratší konec a se soupeřkou zvládla udržet krok jen do stavu 3-3. Po necelé hodině a půl se 146. hráčkou světa prohrála 4-6 3-6.

Čtyřiadvacetiletá Hibinová si semifinále na okruhu WTA zahraje poprvé od července 2017 a na své čtvrté finále bude útočit proti Mihaele Buzarnescuové.

Buzarnescuová možná po více než roce ukončila své trápení. Rumunská tenistka totiž ve svém prvním čtvrtfinále od loňského srpna porazila 6-4 7-5 nasazenou trojku Alison van Uytvanckovou. V sobotu bude stejně jako její soupeřka usilovat o své čtvrté finále.

V Hirošimě může dojít na domácí finále. Další Japonka Misaki Doiová totiž po setech 7-5 6-1 vyřadila nasazenou Španělku Saru Sorribesovou a v sobotu bude s Veronikou Kuděrmětovovou bojovat o své třetí finále na WTA.

Kuděrmětovová si poradila 6-3 4-6 6-2 s Laurou Siegemundovou a podruhé v kariéře postoupila do semifinále. S Doiovou se 22letá Ruska utká o první finále.

• WTA INTERNATIONAL HIROŠIMA •
Japonsko, tv. povrch, 250.000 dolarů
páteční výsledky (13. 9. 2019)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Hibinová (Jap.) - Su-Wei Hsieh (1-Tchaj-wan) 6-4 6-3
Kuděrmětovová (2-Rus.) - Siegemundová (8-Něm.) 6-3 4-6 6-2
Buzarnescuová (Rum.) - van Uytvancková (3-Belg.) 6-4 7-5
Doiová (Jap.) - Sorribesová (7-Šp.) 7-5 6-1
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist