Jednička Svitolinová v Moskvě skončila hned na úvod, Bertensová dál bojuje o Turnaj mistryň

17. 10. 2019, 15:27
Aktuality 1
WTA MOSKVA - Elina Svitolinová se v hale v Moskvě loučí hned po prvním zápase a formu před Turnajem mistryň, kde bude obhajovat loňský triumf, nevyladí. Nasazená jednička a světová čtyřka prohrála 2-6 6-1 5-7 s Veronikou Kuděrmětovovou, která si připsala svůj nejcennější skalp, teprve druhý hráčky Top 10, a zahraje si své první čtvrtfinále mimo nejnižší podniky International. Vstup do turnaje naopak zvládla Kiki Bertensová a dál bojuje o Turnaj mistryň.
Elina Svitolinová

Elina Svitolinová v posledních šesti sezonách získala vždy minimálně jeden titul. Letos však ani jednou neprošla do finále a za dva týdny bude na Turnaji mistryň v Shenzhenu obhajovat loňský triumf ze Singapuru.

Pětadvacetiletá Ukrajinka aktuálně nemá dobrou formu. Na halovém podniku v ruské Moskvě skončila v roli nasazené jedničky hned po úvodním zápase, v němž nestačila 2-6 6-1 5-7 na domácí Veroniku Kuděrmětovovou.

Favorizovaná Svitolinová přitom v rozhodujícím setu dvakrát vedla o brejk. Domácí outsiderka se ale pokaždé dokázala do boje o rozhodující dějství vrátit a po odvráceném brejkbolu za stavu 3-3 už měla navrch.

Kuděrmětovová, která si připsala svůj nejcennější skalp, teprve druhý hráčky Top 10, si zahraje své první čtvrtfinále mimo nejnižší podniky International.

O své největší semifinále bude 22letá Ruska bojovat s krajankou Anastasií Pavljučenkovovou. Ruská šampionka z roku 2014 musela otáčet nepříznivý vývoj utkání i ve druhém kole proti devatenáctileté krajance Varvaře Gračevové, kterou porazila 5-7 6-4 6-1 a přerušila tak její sérii 14 zápasů bez porážky.

Vstup do turnaje naopak zvládla Kiki Bertensová. Nasazená dvojka sice prohrávala v úvodním zápase s kvalifikantkou Kaiou Kanepiovou o set a brejk, nicméně nakonec nepříznivý vývoj otočila, v rozhodující sadě zlikvidovala další manko brejku a po bezmála dvouapůlhodinové bitvě zvítězila 4-6 6-3 7-5. O postup do semifinále, v němž může narazit na Belindu Bencicovou, se kterou bojuje o poslední postupové místo na Turnaj mistryň, se utká s Francouzkou Kristinou Mladenovicovou.

• WTA PREMIER MOSKVA •
Rusko, tv. povrch / hala, 1.032.000 dolarů
čtvrtedeční výsledky (17. 10. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Kuděrmětovová (Rus.) - Svitolinová (1-Ukr.) 6-2 1-6 7-5
Bertensová (2-Niz.) - Kanepiová (Est.) 4-6 6-3 7-5
Mladenovicová (Fr.) - Sevastovová (6-Lot.) 7-5 3-6 6-3
Pavljučenkovová - Gračjovová (obě Rus.) 5-7 6-4 6-2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
Frick
Povědzme, že cestě do finále nestojí Mušce žádné velké jméno.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist