Jednička Tsitsipas v Estorilu bez ztráty setu postoupil do semifinále

3. 5. 2019, 19:40
Aktuality 0
ATP ESTORIL - Stefanos Tsitsipas si po dvou měsících zahraje semifinále. Řecký talent v Estorilu ve čtvrtfinále zdolal domácího Joaa Domínguese a vyrovnal svůj loňský výsledek na portugalské antuce. O jeho vylepšení, třetí letošní a celkově šesté finále si nasazená jednička zahraje s Davidem Goffinem.
Stefanos Tsitsipas (© AFP)

Stefanos Tsitsipas na Australian Open ohromně překvapil postupem do semifinále a na životní výsledek navázal triumfem v hale v Marseille a finálovou účastí v Dubaji. Na posledních čtyřech turnajích se ovšem 20letému Řekovi nedařilo.

Na antuce v Monte Carlu ani Barceloně se nedočkal více než jedné výhry. Dva zápasy v řadě dokázal zvládnout až na právě probíhající akci v Estorilu, kde si bez ztráty setu poradil s Guidem Andreozzim a dnes zdolal 7-6(3) 6-4 domácího kvalifikanta Joaa Domínguese.

Tsitsipas v úvodní sadě ztratil servis a Portugalec měl šanci set dopodávat, nejvýše nasazený mu však nedovolil využít setbol a v tie-breaku dominoval. Ve druhém dějství sice Řek nepotvrdil brejk, ale na ztracený servis zareagoval dalším brejkem a utkání dopodával čistou hrou.

Tsitsipas postupem do semifinále vyrovnal svůj loňský výsledek na portugalské antuce. Na celkově šesté finále a již třetí letošní bude útočit proti Davidovi Goffinovi.

Bývalý sedmý hráč světa po obratu přemohl 4-6 7-6(4) 6-2 Maleka Džazírího a po více než roce si na antuce zahraje semifinále. Proti Tsitsipasovi, s nímž letos prohrál v Marseille, bude usilovat o své první finále od předloňského Turnaje mistrů.

Alejandro Davidovich Fokina, který na antuce v Estorilu hraje teprve druhou hlavní soutěž ATP a nikdy předtím v ní nevyhrál zápas, pokračuje v životním týdnu. Devatenáctiletý španělský kvalifikant po Taylorovi Fritzovi a Jérémymu Chardymu po setech 6-7(2) 7-5 6-4 vyřadil 18. hráče světa Gaëla Monfilse a připsal si svůj nejcennější skalp. Jeho dalším soupeřem bude Frances Tiafoe, nebo Pablo Cuevas.

• ATP 250 ESTORIL •
Portugalsko, antuka, 524.340 eur
páteční výsledky (3. 5. 2019)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Tsitsipas (1-Řec.) - Domíngues (Portug.) 7-6(3) 6-4
Davidovich Fokina (Šp.) - Monfils (3-Fr.) 6-7(2) 7-5 6-4
Goffin (4-Belg.) - Džazírí (Tun.) 4-6 7-6(4) 6-2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist