Jedničkou challengeru v Ostravě bude Pospíšil

19. 4. 2011, 15:42
Aktuality 0
Český tenista Jaroslav Pospíšil bude nejvýše nasazeným hráčem turnaje Prosperita Open 2011 v Ostravě. Challenger dotovaný částkou 50 tisíc dolarů se bude v příštím týdnu hrát na antukových dvorcích v Komenského sadech i s účastí loňského vítěze Lukáše Rosola.
ilustrační foto (© prosperitaopen.cz)

Jedničkou turnaje je Pospíšil, 114. hráč světového žebříčku ATP, dvojkou jen o čtyři místa níže postavený Slovák Lukáš Lacko. Z českých tenistů se v Ostravě představí také Ivo Minář nebo sedmnáctiletá naděje Jiří Veselý, letošní vítěz juniorky na Australian Open, který byl v březnu už i členem českého daviscupového výběru v utkání s Kazachstánem.

"Na žebříčku je sice až v deváté stovce, ale my jsme mu dali divokou kartu. Je to velký příslib českého tenisu a my se držíme naši turnajové tradice dávat šanci mladým a talentovaným hráčům. Jsme zvědavi, jak si povede mezi seniory," uvedl ředitel turnaje Václav Roubíček.

Zajímavým jménem pro diváky je i nestárnoucí Bohdan Ulihrach, který v Ostravě zkusí štěstí po sérii zranění. Šestatřicetiletý veterán turnaj vyhrál v roce 2007.

Turnaj bude zahájen kvalifikací v sobotu, hlavní soutěž odstartuje v pondělí.

pva, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist