Jedničkou Livesport Prague Open bude obhájkyně Bouzková, Krejčíková nestihla doléčit zraněný kotník

28. 7. 2023, 13:59
Aktuality 14
Nasazenou jedničkou letošního ročníku Livesport Prague Open bude nakonec loňská šampionka Marie Bouzková (25). Z největšího českého tenisového turnaje totiž ve čtvrtek odstoupila Barbora Krejčíková (27). Předloňská vítězka, která nestihla doléčit zranění kotníku z Wimbledonu, se tak rozhodla na doporučení lékařů.
Barbora Krejčíková (© Profimedia)

Barbora Krejčíková prožívá od začátku antukového jara jedno zklamání za druhým. Nepovedenou část sezony zakončila vyřazením v prvním kole French Open, následně neuspěla ve finále na trávě v Birminghamu a ve Wimbledonu musela skrečovat utkání druhého kola.

Další rána přišla v podobě nemožnosti startovat na domácím Livesport Prague Open. Předloňská šampionka největšího tenisového turnaje na našem území nestihla doléčit zranění kotníku z londýnského pažitu a na doporučení lékařů se v pražské Stromovce nepředstaví.

"Stále se mi nepodařilo vyléčit zranění kotníku, kvůli kterému jsem skrečovala zápas na Wimbledonu. Moc mě to mrzí, na turnaj jsem se těšila. V Česku hraji párkrát ročně a jsem ráda, když můžu hrát před českým publikem a cítit jeho podporu. Další plán je zatím nejistý. Budu dál pokračovat v léčbě a rehabilitaci a doufám, že se brzy dostanu do turnajového režimu," uvedla grandslamová vítězka a bývalá světová dvojka, která nedávno ukončila spolupráci s trenérem Alešem Kartusem.

Turnajovou jedničkou letošního ročníku Livesport Prague Open tak bude loňská šampionka Marie Bouzková. Mezi nasazené se vejde také Linda Nosková a v hlavní soutěži jsou ještě loučící se Barbora Strýcová a na divokou kartu Lucie Havlíčková s Barborou Palicovou.

"Je to pro mě zajímavá novinka. Bude to nová zkušenost, objahovat titul, hrát doma a současně být jedničkou," řekla Bouzková, která oproti jiným turnajům v Praze neplánuje hrát čtyřhru. "Nechtěla jsem ji tu hrát, snad jen kdyby mě kontaktovala Bára Strýcová a k tomu nedošlo," usmála se.

Ani Strýcová, pro kterou bude turnaj v Praze loučením s českými fanoušky, však také není do turnaje deblistek přihlášena. "Také ona se chce soustředit jen na dvouhru. Doléčuje šrámy z Wimbledonu a tak se také chce soustředit jen na singla," vysvětlil tiskový mluvčí turnaje Karel Tejkal.

Bouzková se těší hlavně na domácí atmosféru. "Věřím, že tu zase bude super, stejně jako v loňském roce, kdy mi zněla česká nástupová písnička. Potřebovala bych tak 20 vstupenek," adresovala prosbu řediteli turnaje Miroslavu Malému a ten jí je přislíbil. První zápas Bouzkové je naplánovaný na pondělní podvečer. Barbora Strýcová vstoupí do turnaje v úterý.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Livesport / Tomáš Rambousek

Komentáře

14
Přidat komentář
paddy
smile
Reagovat
EllNino
Šalková, Bartůňková, Valentová smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
vkročila do finále!smilesmile
Jen škoda, že se tam nepotká se skřítkem, ale s Arantxou.
Reagovat
Alien
Cože, to néééééééééééééééé! Báro?
Reagovat
misa
První zápas Bouzkové je naplánovaný na pondělní podvečer. Barbora Strýcová vstoupí do turnaje v úterý.

Pořadatelé planánují nenápadně zaručit, že se ty dvě nepotkají v 1. kole? smile
Reagovat
EllNino
Přesně, jak to mohou vědět? :) V podstatě se přiznali, že los bude cinklý smile
Reagovat
misa
Tipl bych si, že s losem se na některých turnajích manipuluje.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
to je podezření (samozřejmě bez důkazů), které mám už dlouho. A to jsem neměl na mysli turnaje u nás, ale kdekoli. A z nějakého důvodu, možná to vychází jen z mého dojmu, mi k tomu přijde náchylnější WTA než ATP.
Reagovat
vergus
To samé udělali pořadatelé v Montrealu pro BVA/Wozniacki, když každou promovali na jiný den
Reagovat
EllNino
Nedivil bych se, kdyby se Báře Strýcové hodně zadařilo a třeba tu ještě urvala nějaké to semíčko, herně jsou tu tak soupeřky úrovně Zanevské, nic moc jména

Pokud bude zdravá, mezi favoritky rozhodně bude patřit :))

Myslím, že Marie tuhle roli neustojí a vypadne brzy, Linda Nosková by mohla klidně dojít také daleko

WC tenistky budou mít problém přejít 1. kolo momentálně, formu nemá ani jedna
Reagovat
bardunek666
Lindě bych moc titul přál. V této konkurenci bude mít šanci velkou. :)
Reagovat
misa
Marie bude spíš ráda, že hraje zase doma na místě, kde se jí loni dařilo. Naskočí jí příjemné vzpomínky, měla by být dobře naladěná. Podobně jako ve Wimbledonu.

Pozici nasazené jedničky letos v Hobartu nezvládla, ale to byla špatně kondičně připravená, teď už je na tom líp.
Reagovat
EllNino
Snad ano, uvidíme, koho dostane do 1. kola :)
Reagovat
misa
Marušce se už odečetlo 280 bodů za loňský titul, takže se v pondělním žebříčku dost propadne. Potřebuje teď vyhrávat. Snad už konečně letos dojde poprvé do čtvrtfinále smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist