Jeptiška Andrea Jaegerová: Majetek dává na charitu

14. 9. 2011, 15:07
Téma 2
Bývalá druhá tenistka světa Andrea Jaegerová (46) věnuje další obrovský majetek na charitu. Prodává - navíc o celý milion dolarů pod cenou - "zázračný ranč" v Coloradu na pozemku přes 150 tisíc metrů čtverečních. Její nadace s názvem "Malé hvězdy", která pomáhá nemocným dětem, se totiž ocitla ve finanční tísni.
Andrea Jaegerová

„Slíbila jsem, že udělám cokoliv, abychom mohli pokračovat. Prodám dům, staré rakety, nebo se pokusím získat divokou kartu do Wimbledonu,“ říká se smíchem někdejší zázračné dítě a světová dvojka.

Před pěti lety se Američanka stala jeptiškou. Vstává ve čtyři hodiny ráno a čtyřikrát denně se modlí. Většinu peněz vydělaných tenisem a reklamou dávno rozdala, prodala luxusní mercedes a nastoupila duchovní cestu. „Nepotřebují žádné peníze, žiji pro druhé. Bohužel na prodej takové nemovitosti není pravý čas, ale přesto to udělám. Budu mít prostředky pro nadaci na mnoho dalších let,“ myslí si sestra Andrea.

Ta před třemi lety způsobila poprask, když přiznala, že finále Wimbledonu 1983 proti Martině Navrátilové prohrála schválně (0-6, 3-6). „Otec se na mě rozzlobil a já utekla, aby mě nezmlátil. Zamířila jsem k apartmánu Martiny a bušila na dveře. Seděla v obýváku a já pochopila, že ruším její koncentraci na finále. Proto jsem se pak nemohla snažit. Schválně jsem kazila a hrála míče na ni.“

V posledním čísle Tennis Areny dále najdete:

Tennis Arena 09/2011 Jaká byla cesta Novaka Djokoviče z dětství až na vrchol
Málo peněz i švábi na pokoji - tak se žije v žebříčkovém suterénu
Zajímavosti z historie Síně slávy v Newportu
Dětské letní kempy: Jaké jsou a na co si dát pozor
Pohárů mám víc než Berdych, tvrdí moderátor Karel Šíp

...a další zajímavosti a exkluzivní fotografie

Předplaťte si tenisový a lifestylový magazín Tennis Arena za pouhých 540,- na rok!

pva, Tennis Arena

Komentáře

2
Přidat komentář
Chandler
Sakra Nole, začni trochu jíst! Ten drsný výraz je k ničemu, když ho nepodpoříš postavou. :)
Reagovat
smazaný uživatel
:D :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist