Ještě jedno finále pro Šafářovou! Ve Stuttgartu si s Pavljučenkovovou zahrají o deblový titul

27. 4. 2019, 14:37
Aktuality 33
WTA STUTTGART - Lucie Šafářová si na sklonku své kariéry zahraje finále ve čtyřhře. Dostala se do něj na antukovém turnaji WTA Premier ve Stuttgartu se svou ruskou kamarádkou Anastasií Pavljučenkovovou, když v semifinále porazily 6-4 7-5 duo Blinkovová/Kalašnikovová.
L. Šafářová a A. Paljučenkovová (FB L.Š.)

Lucie Šafářová se vinou častých zdravotních komplikací rozhodla letos ukončit kariéru. S reprezentací se už rozloučila minulý víkend ve Fed Cupu, příští týden na podniku v pražské Stromovce 'zamává' českým fanouškům a definitivně 'pověsí raketu na hřebík' na Roland Garros.

Kvůli zranění zápěstí 32letá rodačka z Brna odehrála první soutěžní zápas v rozlučkové sezoně teprve před šesti dny ve Fed Cupu a s Barborou Krejčíkovou si připsaly vítězství. A na vítězné vlně Šafářová pokračuje i tento týden na antukovém turnaji WTA Premier v německém Stuttgartu.

Šafářová letos ve čtyřech duelech neztratila ještě ani set. Ve Stuttgartu se jí daří s Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou, se kterou v letech 2012 až 2014 vyhrály antukové turnaje v Charlestonu a Madridu a třikrát se dostaly do čtvrtfinále grandslamů.

V Německu spolu hrají po bezmála čtyřech letech a možná ani samy nečekaly, že v soutěži vydrží až do samotného vyvrcholení. Česko-ruská dvojice vyřadila ukrajinské sestry Ljudmilu a Nadju Kičenokovy, čtvrté nasazené duo Atawová/Srebotniková a v dnešním semifinále porazila 6-4 7-5 rusko-gruzínský pár Anna Blinkovová a Oksana Kalašnikovová.

Bývalá nejlepší deblistka světa Šafářová postoupila do svého jubilejního 20. finále ve čtyřhře, v nichž má skvělou bilanci 15-4. Třetinu deblových triumfů slavila na grandslamech s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovu.

O třetí společný titul si Šafářová s Pavljučenkovovou zahrají v neděli proti domácí dvojici Mona Barthelová a Anna-Lena Friedsamová.

Příští týden v Praze bude Šafářová startovat společně s Barborou Štefkovou.

• WTA PREMIER STUTTGART •
Německo, antuka / hala, 886.077 dolarů
sobotní výsledky (27. 04. 2019)
• Dvouhra - semifinále •
Kvitová (4-ČR) - Bertensová (5-Niz.) ... od 15:40 SEČ
Kontaveitová (8-Est.) - Ósakaová (1-Jap.) bez boje
• Čtyřhra - semifinále •
Pavljučenkovová/Šafářová (Rus./ČR) - Blinkovová/Kalašnikovová (Rus./Gruz.) 6-4 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

33
Přidat komentář
Frick
Jako ano - je to divný. Měsíc dopředu slibuje v Praze debla + singl a když člověk vidí, že ROZHODNĚ tenis hrát nezapomněl min. v tom deblovém podání, tak z Lucky vyleze, že se "necítí". Asi to fakt vypadá na to, že Káje chtěla uvolnit místo.

Jinak zase můžu prostě zopakovat již řečené - její vrstevnice Errani se Šarapkou. Dopingový hříšnice. Člověk by se na ně mohl dívat skrz prsty atp. Ale jejich fanoušci mi pak můžou říct - Podívej se, jak ku.r.va bojujou. Ne jak ta tvoje Šafářka, co už se půl roku dojímá tím, jak končí a do toho hraje jednu z výzmaných úloh v bulvárním tyjátru pětiletky (předtim to byla Bartošová).

Jo, bolí to, když u hráček, pro něž člověk neměl sympatie nachází vlastnosti, jichž deficit najednou vidí u své oblíbené.
Reagovat
EllNino
už není tvoje oblíbená, tak tu aspoň nelži, super :)
Reagovat
Frick
Není hlavně hráčka. Prakticky.
Reagovat
misa
Vždyť teď hraje.
Reagovat
EllNino
proč si nevychutnáváš její poslední zápasy a akorát tady furt prskáš? :)) ...
Reagovat
blixa
Fyzičku na singla evidentně nemá, tak akorát na debla, takže rozhodnutí je pochopitelné.
Reagovat
Frick
Tak snad nešlo o výsledek v singlovém pavouku, ne?
Reagovat
EllNino
určitě je lepší, když si zahraje Muška, která je na začátku kariery :) Navíc rozlučka Lucky proběhne v sobotu pře finále
Reagovat
Frick
https://www.periodik.cz/predplatne/img/titulka.php?titul=3802&w=380&h=504&vydani=17&rok=2019
Reagovat
misa
takové blbosti sleduješ jen ty
Reagovat
Frick
A tobě nevadí toto? Mne ano.
Reagovat
EllNino
Fricku, tak bulvár nečti ne? :D ... Já nevím, přijde mi, že ani nechceš pro to nic udělat ty ... já třeba vůbec nevím, co se o Lucce píše, a je mi to jedno
Reagovat
misa
Od jisté doby se už nedívám, nesleduju to. Většinou jsou ty články šikovně převyprávěná skutečnost. Pracovníci těch médií pak občas hrubě narušují soukromí, sledují, kam kdo jde, s kým, kam se kdo stěhuje, s množstvím fotek. Dost trapné.
Reagovat
d@ve
Tak snad to zítra holky dají. :)
Reagovat
Frick
S T.Plekancem mluvil M.Říha včera,Tomáš se omluvil, že by rád jel, ale letos se necítí.
Reagovat
Frick
Lucka Tomášovi řekla, že se necítí. Příjmení Lucky nechávám s otazníkem.
Reagovat
Hector21
13:30, finále proti domácí dvojici Barthel/Friedsam..

Držím palce! Všechny!
Reagovat
misa
Motivační fotka:
http://www2.pictures.zimbio.com/gi/Lucie+Safarova+Mutua+Madrid+Open+Day+8+McolXVYjHqox.jpg
Reagovat
misa
Ještě 1. titul:
http://russia-ic.com/img/news/news_16196_n.jpg
Reagovat
peggy
Lucinko,velke blahoprani pro obe.
Reagovat
tmora
Dneska na Lucce bylo videt jak uz moc nemuze, ta fyzicka po pauze jde strasne rychle dolu a trva nejakou dobu nez se dostane do tempa. Sice trenuje , ale je nevyhrana. Myslim, ze i Lucka byla prekvapena proto super ze odstoupila ze singla. Maji obdiv u me hracky co se dokazaly po delsi pauze vratit jako Hingis nebo Masha (sice ne uz do TOP, ale dobry).
Reagovat
misa
Lucka v podstatě od září 2018 vypadla z profi tréninku. Nějdříve se věnovala soukromému životu, v prosinci si pinkla dvě ligy a když se chtěla připravit na Austrálii, zastavilo ji zápěstí. Na konci února operace mandlí, pak nějaká rekonvalescence a pomalý návrat k tréninku... Ještě že jí tak krásně vychází debl.
Reagovat
EllNino
Prosím, vyhrajte to tam, rozloučit se titulem by byl sen :)
Reagovat
sojka1
jenze v singlu by byl barevny... ;-) ale pekne... at to daji!
Reagovat
com
tak sni dál :D
Reagovat
EllNino
zítra jsi opět na den fanouškem Friedsam/Barthel, Martic a Kontaveit viď :D .... musí být hrozně ubíjející, že ostatním Češkám se tenhle týden daří
Reagovat
vendulkabendulka
Osaka odstoupila kvuli zraneni.
Reagovat
Blondie
Taky koukám... jéje, Peťo, urvi to finále!
Reagovat
Andrew89
jdeme na to:))
Reagovat
Fransoas
Lucka se svojí parťačkou to mohly dptáhnout o něco dříve.Přesto je to perfektní závěr kariéry.Schází tomu jěště jedno výtězství.Přeji jim k tomu hodně štěstí.
Reagovat
misa
zítra jejich třetí společné finále, předchozí dvě v Charlestonu 2012 a Madridu 2013 vyhrály.

Lucie nakonec odejde do tenisového důchodu s nějakou tou trofejí navíc. Dnes se mi už zdála unavená, rozhodnutí o odstoupení z pražské dvouhry je tak OK. Případný zítřejší titul by byl úžasný.
Reagovat
Hector21
To už musí uhrát i kdyby měla lézt po čtyřech...

Krásné úspěch, ještě jeden zápas :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vyhrajte to celé :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist