Jízda Cornetové v Brisbane pokračuje, Francouzka vyřadila i Cibulkovou

5. 1. 2017, 04:24
Aktuality 15
WTA BRISBANE - Podruhé v řadě uspěla proti světové pětce Dominice Cibulkové francouzská tenistka Alizé Cornetová. 41. hráčka světa přehrála Slovenku v Brisbane 6-3 7-5 a téměř po roce si zahraje semifinále turnaje WTA. V něm vyzve Garbiñe Muguruzaovou.
Alizé Cornetová

Alizé Cornetová prožívá v Brisbane po roce svůj nejlepší turnaj. Francouzská tenistka tak navázala na úspěšný závěr loňské sezony, kdy se na domácím podniku samostatné kategorie WTA 125k v Limoges probojovala také mezi nejlepší čtyři.

Poslední semifinále na turnaji série WTA International nebo vyšší však zaznamenala loni v lednu v Hobartu, kde si nakonec došla až pro titul. Přitom už v prvním kole měla namále.

S Jelenou Vesninovou prohrávala 3-6 1-4, výhru uválčila až v závěrečném tie-breaku. Ve druhém kole podala mnohem lepší výkon a s Christinou McHaleovou ztratila pouhé tři gamy.

Ani její dnešní soupeřka Dominika Cibulková neměla na úvod sezony snadný zápas. V duelu s Shuai Zhang se nasazená dvojka radovala z postupu až po třísetové bitvě.

Obě hráčky se spolu utkaly nedávno na turnaji v Pekingu, kde Cornetová oplatila Cibulkové týden starou porážku z Wuhanu. Proti Slovence tehdy uspěla na sedmý pokus teprve podruhé a dnes byla jednoznačnou favoritkou vítězka loňského Turnaje mistryň.

V úvodu dnešního souboje na tom byla lépe Cibulková. Ani jednu ze čtyř příležitostí na brejk však nevyužila a sama o podání ve čtvrté hře přišla. Cornetová si vzápětí vedení brejku udržela až do konce setu.

Agresivní hra soupeřky dnes nedělala Francouzce žádné problémy. 41. hráčka světa se výborně bránila a vždy správně odhadla okamžik, kdy zaútočit. Naopak Slovenka se hodně trápila a marně hledala recept na vynikající defenzivu Cornetové.

Ve druhé sadě prohrávala turnajová dvojka už 2-5 a vypadalo to, že si šestadvacetiletá Francouzka dojde pro snadné vítězství. Cibulková ale přidala na agresivitě, Cornetová pomohla třemi dvojchybami a rázem bylo srovnáno.

Nicméně ani ztráta tří gamů v řadě bývalou světovou jedenáctku nerozhodila, znovu sebrala rodačce z Bratislavy servis a třetí možnost zápas dopodávat do zdárného konce tentokrát ve vítězství přetavila.

"Lepší start roku jsem si nemohla přát. Je to teprve první týden a řekla bych, že nehraju vůbec špatně," radovala se po utkání šťastná Cornetová. "K poražení hráčky jako je Dominika potřebujete předvést skvělý výkon. Ona hraje hodně agresivně a bojuje vždy až do konce," pochválila soupeřku.

Francouzka svede souboj o své celkově jedenácté finále na okruhu WTA s vítězkou loňského Roland Garros a světovou sedmičkou Garbiñe Muguruzaovou, která udolala Světlanu Kuzněcovovou.

• WTA PREMIER BRISBANE •
Austrálie, tv. povrch, 1,000.000 dolarů
čtvrteční výsledky (5. 1. 2017)
Dvouhra - čtvrtfinále
Cornetová (Fr.) - Cibulková (2-SR) 6-3 7-5
Muguruzaová (4-Šp.) - Kuzněcovová (5-Rus.) 7-5 6-4
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

15
Přidat komentář
kada.tom
Paráda! Cibule OUT :-)
Reagovat
VlS
Máš z toho státní svátek?
Reagovat
kada.tom
ten mají v na Čobolácku až zítra :-)
Reagovat
VlS
No skoro všude ho zejtra maji
Reagovat
kada.tom
skoro :-D v ČR ne
Reagovat
smazaný uživatel
vyhladal som si to,zo zaujimavosti,je to tak,ale co ma sokovalo tak to ze v cechach nie je sviatkom 1.november-sviatok vsetkych svatych,myslel som ze to maju vsade,aspon europa a amerika
Reagovat
Krisboy
Kdepak! 2.listopadu je Památka zesnulých, ale svátek to u nás nikdy nebyl.
Reagovat
kada.tom
tak obecně být 1. listopad a 6. leden státními svátky leckde v Evropě a Americe ... v ČR není ani jedno - ještě nedávno jsme neměli ani Velký pátek
Reagovat
VlS
Vol lidovce a budeš ho mít třeba taky, já teda bez Kašpara a Meli hara klidně vydržím, ale Baltazar mi teda chybí.
Reagovat
blixa
Mě teda kromě Baltazara chybí i Honza Kašpar (Cimrmani) :(
Reagovat
kada.tom
lidovce nevolím (byť mi nejsou proti srsti) a ten svátek mi úplně nechybí, byť bych se mu rozhodně nebránil :-P
Reagovat
Krisboy
Skvěle Alizé, mám z tebe radost, jen tak dál, princezno!!
Reagovat
Kamikadze
mrdka francouzska ubrecena ! Fuj
Reagovat
janek_da
nojono, Francouzi obecně si na cibulce docela smlsnou
Reagovat
vendulkabendulka
První set mě neba, ale ve druhém bylo k vidění několik famózních výměn. Cibule umí být ostrá jak.. cibule, když se ji daří. Dneska to ale nezvládala právě ve chvílích, kdy o něco šlo.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist