Joachim Johansson končí s tenisem nadobro

18. 3. 2011, 11:32
Stalo se... 14
Švédský tenista Joachim Johansson se po krátkém návratu na kurty rozhodl definitivně ukončit kariéru. Bývalý devátý hráč světa, který od návratu v říjnu 2008 odehrál jen necelou desítku turnajů, jako důvod svého rozhodnutí uvedl ztrátu motivace.
Profily hráčů
Joachim Johansson

Johansson v dnešním rozhovoru pro švédský list Svenska Dagbladet řekl, že za jeho rozhodnutím nestojí zdravotní problémy, ale chybí mu motivace. "Už nechci žít takhle," uvedl tenista, který byl na vrcholu kariéry v roce 2005, když se po postupu do semifinále US Open a zisku třetího titulu probojoval na deváté místo žebříčku ATP.

Pak ovšem kariéru obávaného bombarďáka, který svého času držel rekord v nastřílených esech v jednom zápase, poznamenaly problémy s ramenem a loktem. Ještě v roce 2005 podstoupil operaci ramene a kvůli dalšímu zranění vynechal i většinu dalších dvou sezon, kdy musel na další operaci. Na začátku roku 2008 ohlásil Johansson, že s tenisem končí.

Ještě na podzim téhož roku se sice vrátil na podniku ve Stockholmu, od té doby ale odehrál jen několik turnajů převážně kategorie challenger a vypomáhal Švédům v Davis Cupu. Naposledy přispěl před dvěma týdny k vítězství nad Ruskem v prvním kole týmové soutěže.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

14
Přidat komentář
smazaný uživatel
Kdo teď bude za Švédy hrát DC? Budou asi zase muset povolat Vinciguerru.
Reagovat
smazaný uživatel
Pim pim byl ranař, servis a forhend, vzpomínám na jeho utkání s F. Lopezem na AO, to byla nekompromisní esovačka. Další věc na kterou nezapomenu, je jeho druhé podaní proti Vliegenovi o rychlosti 210 kiláků za hodinu, kterým ve Stockholmu odvrátil mečbol. Určitě je to výrazná osobnost té švédské líhně.
Reagovat
smazaný uživatel
Mi zase utkvela v pameti jeho petisetova s A-Rodem na USO 2004. Andy (o dva mesice mladsi nez Joachim) tehdy v NY obhajoval titul. Prvni ctyri zapasy zvladl hladce, ve QF se ovsem stretnul s Johanssonem. Zapas se pro nej nevyvijel vubec dobre, prohral uvodni dva sety (2x 4:6) a musel obracet nepriznivy stav. Sice zabral a srovnal na 2:2 na sety, ale v patem dejstvi vyhral Joachim stejnym pomerem, jako prvni dva, tedy 6:4. Sved tedy vyradil tehdy jednoho z nejlepsich hracu na hardu a obhajce titulu z New Yorku Roddicka.
Reagovat
misoSK
Mne utkvel v pamati aj jeho posledny zapas s Gabashvilim v Davis cupe ked Joachim nastrielal v jednom geme(jediny gem zapasu v ktorom mal problemy) 6 alebo 7 es, priznam sa ze si nepamatam ze by niekto dal viac behom jedneho gemu
Reagovat
misoSK
respektive utkvie v pamati
Reagovat
lofas
Ježiš vždit stejně ani skoro nehrál tak co má být ,vždit ho skoro ani nikdo pořádně nezná tak co !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
weak
...tady se teda schází eqipa... :D ...
Reagovat
misoSK
tym ze ho nepoznas by som sa velmi nechvalil :D
Reagovat
misoSK
Stejne si myslim ze v Davis cupe este bude hravat, ved Svedi nemaju lepsieho druheho hraca ako je Johansson, tak nevidim dovod preco by im nepomohol...Inac je ho skoda, ked vidim ako Karlovic trapil Nadala, tak rozmyslam co by mohol robit Johansson keby nemal zdravotne problemy, servis skoro na urovni Iva, udery a pohyb o 200% lepsie
Reagovat
smazaný uživatel
Je to jeden z maxi talentu tenisu, skvělej hrač, ktery raketově vystřelil a pak kvuli zraněnim už se nedokazal vratit. Nehledě na to, že odehral minimum zapasu,stale byl velmi schopny hlavně doma ve Stockholmu a při DC zaskočit a překvapit zvučnějši soupeře.
Ale po roce 2005 prostě skončil. Je to škoda, potencial měl obrovsky. Vicemeně už skončil před 6 lety,ted je to jen oficialni.
Vždy je to škoda,když konči obrovsky talent, ktery to musi udělat kvuli tomu,že mu to zdravi nedovoli.
Reagovat
smazaný uživatel
kdo to je?
Reagovat
darek.vrana
Docela mě překvapilo, že byl v SF US Open a 9. na ATP. Nějak jsem ho zaregistroval jen okrajově, i když tenis sleduju 15 let.
Reagovat
weak
...tak to ten tenis asi sleduješ velmi pečlivě... :DD
Reagovat
darek.vrana
Docela jo. Ty samozřejmě znáš všechny jeho výsledky do podrobna, viď... Samozřejmě si ho pamatuju, ale jen dost matně, protože hrál prakticky jen 2 sezóny a to US Open jsem zapomněl. Mnohem víc mi utkvěl v paměti jeho jmenovec Thomas Johansson. Jinak Joachim vyhrál na ATP 71 zápasů, což je na světovou devítku hodně málo. Ani ne polovina toho, co vyhrál např. Martin Damm a zhruba třetina toho, co vyhrál Doseděl.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist