Joachim Johansson ukončil kariéru

1. 2. 2008, 16:39
Aktuality 0
V pouhých 25 letech ukončil svou tenisovou kariéru Švéd Joachim Johansson. Bývalý hráč světové desítky jako důvod udal chronické problémy s ramenem.
Joachim Johansson

"Nemám jinou možnost, než skončit," řekl deníku Dagbladet švédský hráč. "Lékaři mi řekli, že mi nepomůže nic jiného, než velmi dlouhý odpočinek. A ten nebyl v mých plánech. Během posledního měsíce jsou prošel nejrůznějšími vyšetřeními a bylo mi řečeno, že mi nepomůže ani další operace," dodal Johansson.

Téměř dvoumetrový Švéd byl jedním z nejvýraznějších mladých hráčů své doby. Do povědomí tenisových fanoušků se dostal především díky vítězství nad Andym Roddickem v pětisetovém dramatu na US Open 2004 a postupem do semifinále grandslamového turnaje. V tomtéž roce vyhrál svůj první turnaj ATP v Memphisu a v následující sezoně přidal další trofeje z Adelaide a Marseille. I díky tomu se dokázal dostat na deváté místo světového žebříčku.

Tenistu, proslulého svým tvrdým podáním, ale začala pronásledovat zranění ramene, která se nepřestávala vracet. Sezonu 2005 ukončil v polovině a předloni už se na kurtech téměř neobjevoval. Svůj poslední zápas mezi profesionály odehrál švédský tenista na konci minulého roku poté, co předtím za celý rok startoval jen na dvou turnajích a v Davis Cupu.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist