Johnson dobyl Newport a má poprvé dvě trofeje z jedné sezony

22. 7. 2018, 22:16
Aktuality 2
ATP NEWPORT - Osmadvacetiletý Američan Steve Johnson poprvé v kariéře vyhrál dva turnaje ATP během jedné sezony. Po triumfu na antuce v Houstonu ovládl další domácí podnik na trávě v Newportu, když ve finále zdolal ve třech setech Ramkumara Ramanathana. Ten promarnil možnost stát se prvním indickým vítězem turnaje okruhu ATP po 20 letech.
Steve Johnson

Steve Johnson poprvé triumfoval v roce 2016 na trávě v Nottinghamu, loni a letos slavil na domácí antuce v Houstonu. Druhý titul z trávy vybojoval dnes v Newportu a už potřetí tak slaví před domácím publikem a poprvé vyhrál dva turnaje během jedné sezony.

Do svého pátého finále Johnson postoupil suverénně bez ztráty setu. Dnes proti finálovému nováčkovi Ramkumaru Ramanathanovi sice musel poprvé do třetí sady, ale v té potvrdil roli favorita a zvítězil 7-5 3-6 6-2.

"Dnešní zápas byl hodně těžký. O soupeři jsem toho moc nevěděl a on dnes potvrdil, že do finále nepostoupil náhodou. Jsem rád, že se mi ho podařilo ve třetím setu zlomit," řekl Johnson.

Třiadvacetiletý Ramanathan, 161. hráč světového žebříčku, se mohl stát prvním indickým turnajovým vítězem od roku 1998, kdy právě v Newportu triumfoval Leander Paes.

• ATP 250 NEWPORT •
USA / Rhode Island, tráva, 623.710 dolarů
nedělní výsledky (22. 07. 2018)
• Dvouhra - finále •
Johnson (3-USA) - Ramanathan (Ind.) 7-5 3-6 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
Dobry-den
Pámbíčkář nic extra nehrál, spíš si tu výhru vymodlil.

Ale stejně je to zajímavé, specialista na tvrdé povrchy a přitom má všechny své tituly z turnajů hraných mimo tvrdý povrch. ;-)
Reagovat
letityfanousek
Z té výsledkové hrůzy vyhrál snad ten nejlepší hráč a navíc sympaťák
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist