Jsem další na řadě já? ptá se po smrti černocha Gauffová

30. 5. 2020, 13:54
Aktuality 95
Americká tenisová hvězdička Coco Gauffová se v emotivním videu připojila k protestům proti smrti černocha v Minneapolis při policejním zásahu. Jsem další na řadě já? ptá se šestnáctiletá Afroameričanka.
Profily hráčů
Coco Gauffová

"Svůj prostor chci využít k tomu, aby byl svět lepším místem," uvedla v týdnu Gauffová na twitteru a v pátek vyzvala k činu i ostatní ve videu na síti TikTok.

"Využívám svůj hlas v boji proti rasismu," napsala v popisku videa, kde se střídaly fotografie George Floyda s jinými oběťmi z řad černochů. "Jsem další na řadě já? Já svůj hlas využívám, využijete i vy ten váš?" doplnila Gauffová v textu u videa, na němž je oblečená v černé mikině s kapucí a s pohledem upřeným do kamery zvedá ruce.

Šestačtyřicetiletý Floyd zemřel v pondělí poté, co mu při zatýkání klečel bělošský policista Derek Chauvin několik minut na krku. Chauvin byl v pátek zatčen a obviněn z vraždy, hrozí mu až 25 let vězení. Floydova smrt vyvolala masové protesty nejen v Minneapolis, ale i v dalších amerických městech. Proti policejnímu násilí s rasovým podtextem se vyslovily i mnohé černošské sportovní hvězdy jako basketbalista LeBron James či členka basketbalové Síně slávy Lisa Leslieová.

Gauffová platí za jeden z největších světových talentů. Loni si jako patnáctiletá zahrála osmifinále Wimbledonu a na podzim získala na turnaji v Linci svůj první titul na WTA Tour. Ještě před šestnáctými narozeninami také pronikla v žebříčku mezi nejlepších 50 tenistek světa.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

95
Přidat komentář
ttopi
https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/hamilton-kritizuje-predstavitele-f1-za-mlceni-k-floydove-smrti/1897285?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=null

Hamilton je fakt hloupej. Jen proto, že se aktivně nevyjádřili k smrti člověka, který nesouvisí s jejich sportem, je zkritizuje :D
Reagovat
smazaný uživatel
pretoze afroafricania si vo velkej vacsine myslia,ze ludia do rôznych pozicii su priamo niekym nominovani bez ohladu na schopnosti,netusia ze svoju poziciu si kazdy musi vybojovat sam,potom dochadza k nedorozumeniam ked su presvedceni,ze ak tam nie su oni tak je to rasizmus:),herca Morgana Freemana,sa pytali kedy skonci rasizmus v USA odpovedal-vtedy ked o nom cierni prestanu hovorit-to je ta povestna vynimka
Reagovat
Hector21
Hmm a jsou tu zase black friday vyprodeje...taky bych potreboval novou telku, ze bych si pro ni zajel...
Reagovat
Pe3k
Pevně věřím že nepůjde ve stopách Sereny. Je mladá emoce s ní cloumaji a tento incident asi hodně prožívá, ale snad z ní vyroste jiná hračka než klon praSereny.
Reagovat
Marduch
US média uz si pohlidaji, aby se stala naslednici Sereny se vsim, co k tomu patří. Ted uz to závisí jen na tom, aby ona sama tenisove nezapadla.
Reagovat
ttopi
https://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/clanek/hromotluk-floyd-chtel-po-vezeni-zacit-novy-zivot-40326037#seq_no=3&source=hp&dop_ab_variant=0&dop_req_id=SpLMJYNmTg6-202006010521&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=

Dobrák Floyd.
Reagovat
ttopi
Tohle jsou hrozný kydy od Gauffové. Ne, nejsi na řadě, pokud se budeš chovat jak máš. Nezpochybňuju, že to zakleknutí policisty bylo přes čáru, ale vadí mi, jak se v těchto situacích už nikdo nedívá do zadu, například na to co tomu předcházelo.
Reagovat
turista
Smrt zakleknutého Afroameričana je jednoznačně přes čáru. Ten policista by měl v kriminále zčernat.
Reagovat
ttopi
A pak na něj taky někdo zaklekne.
Reagovat
Patapuff
Kdyby po každém protiprávním konání černocha (u nás cikána) měl vystoupit s protestem nějaký bílý tenista, uprotestovali by se bílí tenisté k smrti.
Reagovat
Haitik
Jsem rád, že Coco takhle vystoupila.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
hlavne nech sa vysetria podrobnosti,urcite aj policajt môze byt hovado,len u zlocinca alebo nejakeho lumpa je ta pravdepodobnost vyssia,nezatykali ho len tak,dôlezite su okolnosti,obet mohla byt zdrogovana,mohla mat za sebou nasilnu trestnu cinnost a pod.aj ked nechapem ze si policajt nevsimol ze mu pod rukami umiera clovek,prave preto sa to musi dôkladne vysetrit
Reagovat
Haitik
Tak oni ho zatkli za to, že platil falešnými penězmi.. což jako ok, není to dobrý, ale za to umřít?! A podle těch videí co jsem viděl, tak se Floyd nějak zatčení agresivně nebránil.. No, jsem zvědavý kolik ten policajt dostane, doufám, že maximum, kolik za vraždu 3. stupně může dostat.. I když teda tohle je pro mě vražda 1. stupně..
Reagovat
ttopi
ZA to co udělal ho určitě takhle nezaklekl. Pravděpodobně v tom bylo něco víc, co donutilo policistu jej takto znehybnit. Pouta měl, ale jak je známo, tak když je člověk "na nščem", tak ho ani pouta nezastaví a je schopný rozkopat auto i 2 lidi naráz. Tím se policisty nezastávám, samozřejmě že když už ho minuty prosil a říkal, že nemůže dýchat, měl změnit postup.
Reagovat
turista
Ten policista mohl být myšlením rasista a mohl být těch pár minut vzteky nepříčetný. Pak ale neměl u policie co dělat. Je podivné, že při zákrocích policie v USA umírají pouze černí a ne bílí.
Reagovat
tommr
jestli to nebude tím, že se píše jen o těch mrtvých černoších a když při zákroku policisty umře běloch tak se nad tím nikdo nepohoršuje ...
Reagovat
smazaný uživatel
pred casom som sa rozpraval s chlapom co v kuse 20rokov zil v NY,povedal mi ze mnohi su uz na afro dost nasraty,ale musia drzat hubu-teda aspon robotnicka trieda,pracoval na stavbach-navonok je vsetko ok,az pride ani nie zamienka skôr rozbuska a uz to...
Reagovat
blixa
Kdyby ten policista byl černý a zatýkaný bílý, tak to bude jen trapná nehoda při zatýkání a pouhý kázeňský přestupek. Nikdo by se tím nezabýval.
Reagovat
ttopi
Taky to bude tím, že černí jsou prostě větší kriminálníci. O tom snad není třeba se bavit.
Reagovat
tommr
ten Floyd taky nebyl žádný neviňátko jak se ted z něj snaží udělat ...
Reagovat
FulnekUltras
k pacifikaci spoutaného každopádně stačí záklek na záda těsně za krkem - ani u nás nikdy nevíš, na jakého policistu narazíš
Reagovat
ttopi
Hele nikdo tu nezpochybňuje, že to policista sakra přepískl. Ale ta reakce ti přijde normální? Vypálit krám někomu, kdo s tím nemá nic společnýho?
Reagovat
blixa
Viděl jsi, co tam píšou sprayeři po zdech ? "Kill the rich !" Jsou to takoví Ultrasovy bratři a sestry, chtějí to samé co on ! ;-)
Reagovat
FulnekUltras
emoce ze stupňovaného násilí bohužel potlačují rozumnou míru selekce... ;-)
Reagovat
aligo
Ale když zastřelí bělocha, tak je to ok
Reagovat
weak
říká kdo? svatá prostoto....
Reagovat
paddy
Reagovat
paddy
teorie pekla
http://mcu.cz/news.php?extend.1191.17
Reagovat
a.magerova
Reagovat
paddy
Reagovat
a.magerova
Reagovat
svetova.dvojka
Diskriminace byla v USA zrušena až v roce 1964, po nástupu Kulturní revoluce, Hippies atd.
Takže pouze 56 let jsou Afroameričané rovnoprávnými občany USA.
To znamená, že mnoho dnešních starších Afroameričanů např. ještě chodilo do školy za éry diskriminace a vy se pak divíte jejich pocitu křivdy.
Např. takový Muhammad Ali v roce 1960 vyhrál OH v Říme a jako vděku od americké společnosti se dostala to, že ho na jedné benzínce málem umlátili k smrti bílí rasisté, běžně ho nepouštěli do klubů, do restaurací atd. s odůvodněním, že je negr.
Takže takhle to tehdy vypadalo..., já se těm Afroameričanům vůbec nedivím, těch křivd od zlých bílých rasistů tam prostě bylo moc...
Reagovat
svetova.dvojka
A to nemluvím o tom, co se stalo na OH 1968 v Mexico City, kdy Afroameričtí sprinteři při svém vítězství , když si stoupali na stupně vítězů a zněla americké hymna, tak si navlékli černé rukavice a jakmile začala hrát americká hymna vystřelili pravou ruku v před a stiskli pěst na znamení černošské hrdosti, tohle gesto byl pozdrav Černých panterů.
A americké sportovní organizace je za to vyloučili a ti sprinteři se pak živili jako roznašeči pizzy..., takže asi tak, Afroameričané ani nemohl vyjádřit svůj názor na bílý rasismus.
Reagovat
turista
Rasismus kdekoliv a kdykoliv je zlo. Uteklo 56 let od zrovnoprávnění Afroameričanů a problém se vyřešil pouze na papíře. V myslích lidí bohužel ne. A to je špatně.
Reagovat
Patapuff
Co má KULTURNÍ REVOLUCE společného se zákazem diskriminace černochů v USA? On k tomu zákazu dal pokyn Mao Ce-tung?
Reagovat
svetova.dvojka
Kulturní revoluce měla dalekosáhlý dosah, dosahovala až do západní Evropy i USA.
Např. Mao Ce Tung byl nejoblíbenější osobností u západoevropských studentů hlavně ve Francii a Německu (západním) ale také v Belgii,Nizozemsku,Portugalsku,Švédsku,Anglii atd. Bylo běžné, že studenti ve Francii rozdávali kolemjdoucím Maovy listy...
Ve Francii vznikly Studenské odbory, které vedli převážně levicoví studenti obhájci filozofie Karla Marxe,Herberta Markuseho a Maa...tyto odbory začaly razantněji bojovat za práva studentů a přidali se k nim i někteří profesoři.
Heslo západoevropských studentů tehdy bylo Marx,Mao,Markuse :-)
Začaly se v té době prosazovat rovné zákony pro všechny, západoevropské režimy se začaly reformovat a uvolňovat a začaly se trestat projevy rasismu a diskriminace, krom toho vznikaly organizace zabývající se pomocí nejchudším lidem na okraji společnosti atd. Začal vznikat ideál právního státu a lidských práv a svobod pro všechny.
U nás se reformní marxisté pokoušeli o revoluci v roce 1968 a ta revoluce by byla úspěšná, nebýt ruských tanků...
Západ tehdy přijal ideu liberálního socialismu, kterým mladí lidé chtěli nahradit zatuchlý a nemoderní východní bolševismus...

Takže kulturní revoluce měla vliv i na zrušení diskriminace v USA.
Reagovat
Patapuff
Kulturni revoluce mela vliv akorat na to, ze v Cine behem par let umrelo nekolik milionu lidi.
Reagovat
Patapuff
Ještě k té čínské kulturní revoluci, která měla vliv na zrušení diskriminace v USA. Tato revoluce začala v roce 1966. Zákon o občanských právech, který mj. zakazoval diskriminaci na základě rasy, byl v USA schválen v roce 1964.
Reagovat
ttopi
Máš nějaký odkaz na to napadení Aliho? To bych si rád přečetl.
Reagovat
FulnekUltras
Kdo tyhle mediální výstupy vymýšlí? A financuje? Myslím, že nebude ideově daleko od konstruktérů koronakampaně.

Jedno bílé hovado v uniformě to prostě (pravděpodobně) přehnalo - a bude se za to právně zodpovídat jako kdokoliv jiný.

Dnes po deváté SELČ druhý pokus o start Dragouna. Verím, že snáď aspoň tu bude odbornosť rozhodujúca. A dvěma bělochům na palubě se nic nestane.
Reagovat
paddy
větší řev než při startu raketoplánu
https://www.youtube.com/watch?v=fHL0HhqCZ34
Reagovat
brixner
Tohle tvrdí jeden můj kamarád, který tohle vše a podobné má přímo pod okny...Víte, že jsem docela čekal na to, kdy se tahle černá greta ozve? Mohl bych si založit "Vidimvpred s.r.o" a nemusel teď točit kormidlem a poslouchat průpovídky svýho kápa, které, když vidí tmavšího občana, jsou naprosto nepublikovatelné a to pako se pořád domnívá, že tady nikdo neumí německy. Tohle se fakt nedá ani komentovat...
Reagovat
smazaný uživatel
Zbytočný flame z ust mladej tenistky. Kazdemu je jasne, ze na rade je najprv Serena.
Reagovat
Nola
Naomi Osaka je vacsia hviezda /dokonca je miesanka,/ta sa tiez vyjadrila, ale kedze nepatri pod agenturu Team8, priestor nedostane ....
Reagovat
svetova.dvojka
Tak Osaka ta se setkala s rasismem přímo v Japonsku , tedy v zemi kterou reprezentuje... Japonci jí vyčítají, že je na japonské poměry moc tmavá, tak jí dokonce ve fotoshopech trochu vybělili...
Reagovat
Nola
zda sa, ze si nepochopil moj prispevok, pytam sa preco dostava vacsi medialny priestor hracka, ktora zatial nic nevyhrala? Team8 je agentura, ktora zastupuje niektorych hracov a hadaj komu patri? :DDD Grigor Dimitrov tam patril, uz nie, netusim ci DelPo, kedze nehra...
Reagovat
dappe
Na tvém místě bych vyměnil doktora nebo bych si nechal předepsat jiné prášky. Tohle totiž začíná směřovat celkem do extrému :)
Reagovat
Nola
som v pohode, tomu ver
Reagovat
a.magerova
Ty už jsi jak Forehand, taky narveš kopnutí do Rogera všude... :-/
Reagovat
paddy
Reagovat
a.magerova
No právě... a přitom by šlo Život žít tak nějak laskavěji, aby z toho vytřískli i nějaký ten hormon štěstí pro sebe... ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=ivdHU9Lky6E
Reagovat
Nola
nechcela som sa ta dotknut, prepac, ja baby od FFF mam rada, a myslim to celkom uprimne
par uzivatelov tu nema ani sajnu o podnikani Fedexa, tak sa aspon zdokonalia a zabezpecia agenture kliknutie na ich stranke
Reagovat
Mr.Pink
:D Vetsi medialni prostor? kde? na tenisportalu? Myslis, ze RF zavolal do redakce TP, aby zverejnil tuto informaci? Kdybys zabrousila i na jine stranky, tak zjistis, ze Naomi a jejiho boje proti rasismu je cely internet
Reagovat
a.magerova
Určitě Roger Zabloudilovi volal, vždyť si vzpomeň, že Nola a Forehand tady vždy připomínají, že uhádnou podle nadpisu, kdo psal článek o Rogerovi...
Reagovat
Mr.Pink
:D asi je take na vyplatni listine
Reagovat
a.magerova
Roger nebo Luboš... ;-)
Reagovat
Mr.Pink
Lubos plati Rogerovi za udelani souhlasu k napsani clanku o jeho osobe. Je zadluzeny az po usi, prakticky ten milion daroval Lubos a ne Roger.
btw on tu pise clanky nekdo jiny nez Lubos Zabloudil? :)
Reagovat
a.magerova
Tvl... Tys zazdil Ondřeje Jiráska, který pozvedl svým působením/psaním tady úroveň TP... ;-)
Reagovat
a.magerova
To je celkem logické vysvětlení finančního toku... už chápu, že se konečně Roger dostal na první místo (před CR7 a Messiho)... vidno, že Luboš tahá za nitky kdetu a pro Rogera je opravdu schopen udělat cokoli... ;-)

"Dvacetinásobný grandslamový šampion se v třicetileté historii žebříčku stal celkem devátým sportovcem a vůbec prvním tenistou, který stanul na jeho vrcholu. Vděčí za to především lukrativním partnerstvím... "

https://www.forbes.cz/nejlepe-placenym-sportovcem-je-poprve-federer-ve-stovce-jsou-jen-dve-zeny/
Reagovat
a.magerova
A zde i výše jmenovaná Osaka:

"Až na dvě výjimky jsou v žebříčku výhradně muži. Rekordní zisk 37,4 milionu dolarů vynesl na 29. příčku japonskou tenistku Naomi Ósaka. V ženské kategorii tak ukončila čtyřletou nadvládu Sereny Williams, jíž díky příjmům 36 milionů dolarů připadlo 34. místo. Je to přitom poprvé od roku 2016, kdy se v první stovce umístily dvě ženy."
Reagovat
Mr.Pink
Mas pravdu, na Ondru jsem zapomnel, ale za to muze Nola. Ondrovi se omlouvam :)

ano, Lubos je lukrativnim partnerem :)

skoda, ze se k tomu Lubos nemuze vyjadrit
Reagovat
a.magerova
Přece víš, že Luboš nemůže ani naznačit... ;-)

Vždyť i my TO tu probíráme tajně a pod rouškou noci, přes den musíme zapírat, zapírat, zapírat... ;-)
Reagovat
svetova.dvojka
Jó v Americe tam si občané nenechají kálet na hlavu, a nebojí se razantně prosazovat svoje práva a svobody.
A tak by to mělo vypadat, palec nahoru.
Amerika náš vzor !!!
Stát musí poslouchat občany, ne naopak...
Reagovat
Mantra
to je mantra
Reagovat
svetova.dvojka
Brutální trýznivá smrt něžného obra a milujícího otce své šestileté dcerky , zcela po zásluze otřásá Amerikou.
Reagovat
Mantra
nejsi rasista? např. proti poldům? hele jsi tak správnej, až nevidíš, že jsi uplně zlej :-D
Reagovat
svetova.dvojka
A.C.A.B je zkratka, znamená to Všichni policisté jsou bastardi,All Cops are bastards, bylo to heslo demokratických lidsko-právních organizací které bojovaly proti policejní diktatuře, proti policejnímu státu...
A jak je vidět, tohle heslo je stále velice aktuální, stačí se podívat na to, jak se policisté chovají v Izraeli,v USA, v Rusku,Španělsku,Francii atd.
Policisté se tam pasují do role Bohů, kteří rozhodují o tom, kdo bude žít a kdo ne..
Teď zase v Izraeli policisté zastřelili neozbrojeného Palestince, to je jako normální?
A Vy máte něco proti demokracii ?
Reagovat
Mantra
my ne, co ty?
Reagovat
misa
Není, akorát si tady dělá už pár let z lidí srandu a vzal na sebe roli romského ochránce lidských práv :)
Reagovat
svetova.dvojka
4 bílí vrazi bestiálně umučili k smrti Afroameričana, který se údajně provinil tím, že zaplatil 20 dolarů falešným šekem...
No to je stejný "zločin", jako když někdo v obchodě ukradne žvýkačky...
Reakcí demonstrantů se nedivím, tam si na hlavu kálet nenechají a dokáží si prosadit svoje práva a svobody.
Smrt bílému rasismu.
A.C.A.B.
Reagovat
smazaný uživatel
ak tvrdis "Smrt bílému rasismu." tak si sam rasista
Reagovat
smazaný uživatel
neviem ci si to vôbec uvedomujes
Reagovat
ttopi
Sluníčko svítí :D
Reagovat
Elip13
Já s ní souhlasím to, co se teď stalo v USA je neskutečnej hnus. Nedivím se její reakci.
Reagovat
Nola
OK, ale vytlka z toho medialnu pozornost, nie je jedina cernoska/cernoch na okruhu, neuznavam rasizmus, ale 16-rocne decko urcite nerozmysla stylom, ktory je zverejneny
Reagovat
FulnekUltras
proč mi to jen tolik připomíná svého času velice populární dopis japonské školačky soudruhu Andropovovi za atomové odzbrojení ?
Reagovat
paddy
rabování, ničení cizího majetku a porušování zákazu nočního vycházení je občanské právo

rabování probíhalo i po hurikánu Katrina, z čehož logicky plyne, že hurikán je rasistický meteorologický jev
Reagovat
svetova.dvojka
Díky historické diskriminaci se tam prostě bílí mají lépe...
Předci dnešních Afroameričanů dřeli na ty bílé rasistické plantážníky a co z toho měli nic...
Takže to, že rabují tím si vlastně berou to co jim bíla majorita dluží, takže je to spravedlivé nazdar.
Reagovat
tommr
a dnešní rasismus naruby je taky v pořádku? Jak dlouho se ještě budou černoši vymlouvat na historický bezpráví se kterým nemají dnešní bílí absolutně nic společnýho?
Reagovat
bIbec
tak rozdíl tam je. On ten rasismus "naruby" tě jakožto jednince nesráží v rámci představitele nějaké rasy. Může tě to tak maximálně srát.
Když cikán nebo černoch furt kolem sebe slyší jak cikáni / černoši nemakaj, jak sou líní a neschopní, tak to řadu těch jedinců může blbě poznamenat. A to ani nemluvím o jejich startovací čáře do života. Většinou tam není kde hledat něco extra pozitivního, žádná motivace, nic. Je to začarovanej kruh.
Přesto se ta situace pro ně postupně zlepšuje. Jde to pamalu, ale ono to asi ani jinak nejde.
Reagovat
tommr
no já si myslím právě naopak, že spoustu černochů (a u nás cikánů) může poznamenat a svést na scestí to, že jsou prakticky nepostižitelní a že jim všechno projde ...
Reagovat
bIbec
to co říkáš je podle mě jeden z mnoha problémů. Pochopitelně pomoc státu cikánům pomáhá jenom zdánlivě. Ve skutečnosti je to jeden z těch aspeků, které je zase sráží do větších sraček.
Reagovat
bIbec
sociální dávka je jako droga..
Reagovat
FulnekUltras
nejvíc cigošům pomohli komančové - bez práce ani guwno a byl klid - kdo i přesto dál kradl, skončil okamžitě tam, kam patřil, a musel robiť pod špeciálnym dozorom - bez jakéhokoliv úchylného zveličování rasových odlišností
Reagovat
Nola
divim sa, ze to priznas :D postavili im socialne byty s cielom adaptovat ich vo vacsinovej spolocnosti, ale oni boli kocovnym narodom od nepamati, dokazali sa vysporiadat so svojim udelom..... mentalitu naroda nie je potrebne znasilnovat, to je cele, napriek tomu, by som v ziadnom pripade, nechcela zit v "osade", nieco nepredstavitelne, zivot bez ciela....
Reagovat
FulnekUltras
njn, projekt Luník se tak úplně nepovedl ;-)
Reagovat
Nola
iste :D komunisti to jednym slovom nezvladli, dnes to vyzera ako neriesitelny problem, ubytovali ich, dostavali invalidne, rasove a neviem este ake davky, lebo za komunistov musel kazdy pracovat, alebo bral invalidne, alebo bol zena v domacnosti, pojem nezamstnany neexistoval, len ty si to vykladas po svojom.....
Reagovat
FulnekUltras
rozhodně tehdy udělali práce mnohem víc než dneska - a kromě oláhů na to mohli být i hrdí ;-)
Reagovat
paddy
Tak jako u nás, cikáni si berou, co jim patří a ještě jsou celý život financováni ze státního rozpočtu a vetsina nikdy nepracovala :)

Godla s manželkou nasekal milion dluhů a k tomu zatajil příjmy, a tak neoprávněně dostával dávky. Většinová společnost ho ještě oslavuje.
Reagovat
George_Renel
Proč nazýváš černochy afroameričany když nemají s Afrikou nic společného?
Reagovat
Nola
omg
Reagovat
George_Renel
Fakt s těmi kecy celá Serena.
Reagovat
FulnekUltras
má přebrat štafetu - to je evidentní
Reagovat
tommr
to začíná s tou rasovou kartou hodně brzo. Pokud se nedejbože prosadí podobně jako Serena tak se máme do budoucna na co těšit ... :(
Reagovat
Kozoroh
Serena je nepochybně její idol, a to nejen v tenise...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist